Seuraa 

Hei kaikille! Meillä on 6½kk ikäinen tyttö ja on vaivaamaan, josko tytöllä silti olisi korvatulehdus :( Kuukausi sitten käytiin terveyskeskuksessa, kun tytöllä oli kuumetta ja parikin viikkoa kestänyt nuha. Silloin ei onneksi mitään tulehdusta löytynyt, mutta nyt tyttö on alkanut käpläämään korvalehteänsä ja tukkii välillä sormen korvaansa kun imee rintaa. Mietiskelen, että onko tästä tullut tapa, että väsyneensä korvaa on mukava rutistella ja heilutella vai olisiko syytä käydä lääkärissä...Muuten nuhainen tyttö ei ole nyt. Ihan ok nukkuu ja on iloinen. Jouluna meinasi tulla kunnon tynnyriyskä ja silloin ajattelin, että varmasti joudutaan lääkkeillä hoitaa kuntoon, mutta se meni ohi.. Pyllystä mittari näyttää 37,8; että jonkinlaista pöpöä tyttö ajaa pois.Löytyykö vastaavasta kokemuksia? Eipä tarvisi ite miettiä ja arvuutella onko vai eikö, jos käy lääkärissä.. Mitä mieltä??Kysyvät Peppiina ja Juhannusneiti

Kommentit (3)

Neidin ollessa vajaa 7kk kävimme lääkärissä kovan kuumeen ja nuhan takia(esikoisella oli myös),korvissa ei ollut varsinaista tulehdusta vaan vähän huono " liikkuvuus" oikean korvan tärykalvolla ja saimme ohjeeksi aloittaa antibiotit jos kuume ei laske seuraavaanpv mennessä..Kuume laski,mutta ei tarpeeksi,joten söimme kuurin varalta..

Jälkitarkastusta ei kuulema tarvinnut,kun kuurikin syötiin " varalta" ..

N.2kk myöhemmin neidille nousi yhtenä yönä melkein 40 asteen kuume ja menimme aamulla lääkäriin..Diaknoosina oli todella paha korvatulehdus molemmissa korvissa..Lääkäri sanoi,että tulehdus on ollut jo todella pitkään..Eikä voinut uskoa,että neidi ei ollut reagoinut aikasemmin.Eikä neiti ollut sairastanut mitään räkätautia edellisen kuurin jälkeen.Joten meillä ainakin korvatulehdukset ovat oireettomia tai siis vasta sitten oireillaan kun tulehdus jo pahana..

Lääkärissä saa varmaan ravata joka räkätaudin jälkeen..

Kannattaa käyttää lääkärissä,välttää sen että tulehdus pääsee pahenemaan,jos sellainen on..

Meillä joulun alla vaaville tuli flunssa nuhineen ja yskineen ja pienine lämmönnousuineen. Todettiin rs-viruksen aiheuttamaksi ja korvatulehdus huomattiin samalla kerralla. Minkäänlaisia oireita en havainnut korvatulehdukseen liittyen itse. Ei itkua, ei korvien kaivelua. Saimme hyvän lääkityksen ja tauti taittui kotilevolla.

Jos siis epäilet, käy näyttämässä. Yksi turha käynti on vähempi vaiva kuin pitkittynyt tauti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

sillä suunnillee tuon ikäisenä lapsi " löytää" korvansa ja repii/tökkii/hieroo sitä myös sen takia. Meidän pimu myös ravisteli kovasti päätänsä tuon ikäisenä ja sekin oli ilmeisesti jokin kehitysvaihe, sillä korvissa ei ollut mitään vikaa.

Mutta jos sua kovasti korvat huolettaa niin pikaisella lääkärikäynnillähän se selviää.

-Alumiina-

P.S seuraavaksi hän löytänee ulokkeita jalkovälistään, joten sitten ei välttämättä ole kyse pissatulehduksesta;)* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat