Vierailija

Anoppi on kovaa vauhtia hommaamassa meidän pallerolle kävelytuolia. Mielipiteitähän sitä kohtaan on puolesta ja vastaan eikä vehkeestä varmaan vähän käytettynä haittaakaan ole.Minä vaan en halua moista hökötystä käytäviämme pitkin romisemaan, rompetta on muutenkin nurkat väärällään terve lapsi ei mielestäni todellakaan sitä kaipaa, lähteköön liikenteeseen kunhan fysiikkansa sen sallii.Millä saan anopinkin sen tajuamaan, ettei tuolista välttämättä ole mitään HYÖTYÄ, tyttärensä lapset ovat kaikki sitä käyttäneet ja muka sen avulla oppineet kävelemään...

Kommentit (8)

" kuulin luotettavalta taholta, että ASIANTUNTIJAT suosittelevat sitä enää vain VAMMAISILLE lapsille, mutta kauppiaathan ovat sellaisia roistoja, että myyvät vaikka äitinsä"Yleensä tuollainen vetoaminen tehoaa ;)Varsinkin isoäiteihin, jotka useimmiten eivät ole sinut minkäänlaisen vammaisuuden kanssa ;)Ap:n " tapauksesta" en toki tiedä mitään!

haittaakaan ole hirveästi. Mun erittäin liikuvainen poika meni sillä kauheaa vauhtia ja oppi kävelemään 9,5 kk iässä eli toivottavasti hidasti. ;). Multa lapsi karkasi kerran ja putosi tuolinsa kanssa kolme porrasta. Oli kauhea kokemus vaikka selvisikin huuliverenvuodolla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Ei ne ainakaan edistä lapsen kävelyynoppimista. Meillä luulisin että hidasti paremminkin. Tyttö oppi työntämään tuolissa vauhtia etukenossa ja niinpä yritti kävelläkin samalla tavalla.

Kehitysviiveisillä ja -vammaisilla lapsilla se voi olla loistava apu silloin, jos omaa liikkumista ei ole. Silloinkaan tarkoitus ei ole tukea liikkumaan oppimista motorisena suorituksena, vaan tukea henkistä kehitystä ja tunnetta siitä, että " minä itse" .Omalla kehitysvammaisella pojallani se oli mukava silloin kun oli. Tavalliselle lapselle en sitä suosittaisi, tosin ei siitä välttämättä mitään järisyttävää haittaakaan ole.Mun poika ainakin nopeasti oppi kävelytuolissa inhoamaan sitä, ettei sen avulla pääsekään niin läheltä tutkimaan paikkoja kuin olisi halunnut. Vaikka hänellä onkin liikkumisen kanssa ongelmia, hän oppi vetämään käsillä itsensä pois härvelistä. Lisäksi hänen mielestään hauskaa ei todellakaan ollut tepastella pienin, sievin askelin eteenpäin. Hän nimittäin aina potki vauhtia ja pikemminkin liukui reippaasti - vaikka sitten seinää päin.Jotkut haluavat käyttää kävelytuolia hetkellisenä lapsenvahtina, mutta taitava mukula tulee sieltä nopeasti ulos! Eikä kävelytuolia muutenkaan kannattaisi ihan vahtina pitää. Ymmärrän tosin, että voi olla raskasta hoitaa pientä, joka on kovasti pettynyt siihen ettei pääse itse liikkumaan (ja tämä heille, jotka tuolia puolustavat!).

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat