Seuraa 

Viikoloppu meinaa sotkea suunnitelmat,ovulaatiotesti ei vieläkään näytä positiivista joten voidaanko huomenna tehdä ovulaatio jos oikea ajankohta olisi vasta su tai peräti ma? Kauanko pestyt simpat kestävät odottelua?MIten kauan menee että irroituspiikki vaikuttaa, eikös se ole 24-36h? Kuinka monta milliä munarakkulan on oltava ennenkuin se voidaan antaa?

Eka kertaa päästäisiin tositoimiin mutta tuleekohan tästä tälläkään kertaamitään?

Kommentit (4)

vuorokauden päästä siitä, kun ovulaatiotesti näyttää positiivista eli lh-piikkiä. Ovulaatio siis tapahtuu n. vuorokauden päästä lh-piikistä.Jos lh-testi ei toimi (tai muista syistä), voidaan käyttää irrotuspiikkiä ja se on just suositus että 24-36h sen jälkeen inssi. Mutta voidaan hätätilassa eli just vaikka vkonlopun takia tehdä inssi aiemminkin, mun lääkärin mukaan huonoin vaihtoehto on tehdä liian myöhään. Simpat kestää odottelua kevyesti ainakin pari vuorokautta siellä sun elimistössä :).Yksi munarakkula on mun mielestä paras tilanne, mutta kaksi voi olla, silloin vain on " riski" kaksosraskaudesta.Sinuna kysyisin lääkäriltäsi, olisiko parempi ottaa huomenaamuna vaikka irrotuspiikki ja sitten mahd myöhään iltapäivällä tehdä inssi. Ultrallahan sen kantsuu varmistaa muniksen ja limakalvon tila. Tai sitten voihan sun kierto venyä niin, että lh-piikki on vasta sunnuntaina, silloinhan optimaalinen aika tehdä inssi olisi maanantai.Onnea matkaan, toi on kauhean rassaavaa tiedän!

Mä olen tässä oman projektini aikana monesti ajatellut, että kaikki lomat ja pyhät saisi peruuttaa...;)Oletko julkisella vai yksityisellä? Yksityisellä on eri vaihtoehtoja viikonlopusta selviämiseen, joko päivystys lauantaisin (jolloin ainut huono mahis on lauantaina tuleva lh-piikki, mutta silloin inssi siis tehdään samana päivänä, ei seuraavana kuten normaalisti) tai sitten käytetään ns. " jarruhormonia" , jolla omaa ovista voidaan lykätä viikonlopun yli.Toivottavasti ajoitus onnistuisi!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

neuvoista. Kai sitä sitten huomenna mennään ultraan ja odotetaan maanantaita ja mahdollista inssiä. Tai yritetään ihan kotikonstein. MIksi viikonloppu aina osuu väärään aikaan?

Mutta jos käytät Pregnyliä, niin eihän sun silloin tarvitse tikuttaa?! Munasolun koko katsotaan ultralla ovulaation lähestyessä ja munasolun koosta lasketaan, koska piikin voi ottaa.

Luonnollisesti munasolu irtoaa keskimäärin 22mm, mutta clomeilla aikaansaadaan usein isompiakin yksilöitä. Munasolu on kuitenkin jo " kypsä" ollessaan vähintään 18mm. Munasolu kasvaa keskimäärin 1,5mm vuorokaudessa.

Liian aikaisin pistetty piikki pilaa ovulaation ja liian myöhään annetusta ei ole mitään apua, joten en uskaltaisi Pregnyliä pistää ilman ultraääniseurantaa.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat