Voiko etuhampaiden hammasrako mennä itsestään umpeen kun

Vierailija

sivuhampaat kasvavat ja työntävät niitä keskemmäs? Lapsellamme siis rako hampaiden välissä ja mietin oikomishoitoa, ettei aikuisena tarvisi laittaa laminaatteja. Eilisessä tv-ohjelmassahan se eräs nainen kertoi koko ikänsä kärsineensä raosta ja itsetuntokin oli laskenut...En haluaisi omalla lapselle samaa kohtaloa.

Sivut

Kommentit (16)

Minullakin oli iso rako keskietuhampaiden välissä (siis iso) ja miettivät silloin hammaslääkärissä mm. jänteen napsautusta poikki siitä keskeltä (se nähtävästi jotenkin auttoi). Noh...meni pari vuotta ja hampaat menivät ihan normaalisti yhteen (kolmannella luokalla näkyy luokkakuvassa rako - kuudennella ei enää). Nykyisin on tosiaan minullakin hankala edes saada hammaslankaa läpi tuosta välistä - kauhulla mietin missä oltaisiin jos keinotekoisesti olisi vielä lapsena ruvettu pienentämään tuota rakoa!

mutta nyt en saa enää hammaslankaa etuhampaiden välistä

mulla tosin kasvoi viisauden hampaat vinoon eli ne painoivat hampaat yhteen

Sitä taas ei tiedä voiko teidän lapselle käydä samalla tavalla...

Kun on maitohampaat, kuuluu ollakin rako.

Ne leipähampaat ovat leveämmät, joten rakoa ei niiden kasvaessa enää ole. Eli nyt sillä raolla on vielä jokin tarkoitus :)

Lainaus:

Omalla tytöllä (10 kk) rako johtuu lyhyestä kielijänteestä. Jos hampaat eivät mahdu, kuulemma lääkäri voi katkaista jänteen.Minusta rako hampaiden välissä on ihan söpön ja persoonallisen näköinen. Onhan Madonnallakin rako hampaiden välissä, eikä ole tainnut uraa haitata. Henkilökohtaistahan tuo on kuka mistäkin kärsii.

Omalla tytöllä (10 kk) rako johtuu lyhyestä kielijänteestä. Jos hampaat eivät mahdu, kuulemma lääkäri voi katkaista jänteen.Minusta rako hampaiden välissä on ihan söpön ja persoonallisen näköinen. Onhan Madonnallakin rako hampaiden välissä, eikä ole tainnut uraa haitata. Henkilökohtaistahan tuo on kuka mistäkin kärsii.

Oikomishoito on helpointa aloittaa, kun lapsi on 9-11 -vuotias. Kaikkien pysyvien hampaiden ei tarvitse olla vielä tullut, tilanne pystytään arvioimaan jo ennen sitä.Itselläni kävi niin, että kouluhammaslääkäri ei ikinä puolella sanalla maininnut, että hampaani kannattaisi oikoa. Nyt aikuisena sitten kärsin hammasraudoista, sillä olen päättänyt saada kauniin hymyn. Jos olisivat edes sanoneet, että korjattavaa on, niin olisin voinut mennä jo lapsena yksityiselle kun kunnallisella puolella on niin tiukat kriteerit.

Tilanne muuttuu vielä monta kertaa, kun pysyviä hampaita tulee lisää. Meidän lapsella on päinvastoin ahtaalla hampaat eikä niillekään vielä tehdä mitään isompaa kun voivat vielä asettua itselläänkin riviin.IMHO rako hampaiden välissä ei liene kuitenkaan maailman pahin "kohtalo"...

Eli mulla sama juttu kuin jollakin edellisellä. Ala-asteella mulla oli kans tosi iso rako etuhampaiden välissä ja nyt ei meinaa hammaslanka mahtua väliin. Eli odottelisin kyllä vielä kaikessa rauhassa.

Ei minulla tosin ole mielikuvaa, että hampaiden välissä olisi ollut jättirako, mutta nyt ainakin hampaat on yhdessä.Kysy hammaslääkäriltä arviota!

Minullakin oli rako etuhampaiden välissä. N. 20-vuotiaana aloin sormillani painaa etuhampaitani yhteen. Ja kas kummaa, hampaani menivät yhteen. En ole enää kärsinyt siitä raosta. Siskollanikin oli ja neuvoin hänelle tämän saman konstin. Hän oli minua vanhempi, kun hän aloitti tämän omatoimisen hampaiden "yhteenvetämisen". Eli tulos tulee. Saattaa mennä viikkoja kun rako poistuu mutta onnistuu. Kevyesti vaan laitat peukalon ja etusormen näiden kahden etuhampaan  uloimmille reunoille ja aina silloin tällöin pikkusen vedät niitä yhteen.  t. Eeva

Sivut

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat