Tupakoinnin lopettaneet! Mitä muutoksia huomasit kehossasi kun lopetit?

Vierailija

Tarkoitan, että tuliko selviä positiivisia muutoksia?

Energiaa lisää?

Ihosta parempi/huonompi?

Kiloja lisää vai vähenikö?Olen reilu kolmekymppinen, tupakoin n. 15 savuketta päivässä.

Olen aina väsynyt, nuutunut.. Tuntuu että yhtäkkiä olisin vanhentunut kasvoiltani.. (toki varmaan muutkin 30+ ikäiset vanhenee)Kerrotko miten tupakoinnin lopetus vaikutti sinuun?

Mikä sai sinut lopettamaan?

Sivut

Kommentit (26)

Vierailija

15-vuoden polttamisen jälkeen lopetin. Nyt olen ollut polttamatta 4kk. Muuta muutosta en ole huomannut, kuin että kiloja tullut 10, yskää kestänyt 3kk, pinna kireä ja ummetusta. Ei hirveästi kannusta...

Vierailija

Muita vaikutuksia en ole huomannut, paitsi todellakin ilo siitä, että on päässyt hengenvaarallisesta riippuvuudesta eroon. Kyllä sen tiedon avulla ne lisäkilot jaksaa kantaa :)

Vierailija

Lainaus:

Tarkoitan, että tuliko selviä positiivisia muutoksia?

Energiaa lisää?

Ihosta parempi/huonompi?

Kiloja lisää vai vähenikö?

Kerrotko miten tupakoinnin lopetus vaikutti sinuun?

Mikä sai sinut lopettamaan?
Ei tullut ainakaan energiaa lisää, päin vastoin, tuntui että aiemmin kun tupakkatauolta palasi aina niin, että "kääri hihat" ja mietti, että mitäs nyt, niin lopettamisen jälkeen ei tullut näitä taukoja, vaan koko päivä oli yhtä mömmöä. Ei päässyt sohvalta ylös, jos aiemmin oli noustava se kerran tunnissa ja sitten kävi touhuamaan jotain muuta.

Paino noussut kaikkiaan 30kg (lopettamisesta 3v), joskin myös kaksi raskautta vaikuttanut tähän. Tulee syötyä enemmän kaikenlaista moskaa, koska nyt kun ei enää polta, niin ei ole niin paha jos muuten syö roskaruokaa.

Tupakoinnin lopettaminen varmaan on parantanut ihoa, mutta raskaudet ovat huonontaneet. Iho nykyisin atooppinen ja punainen ja hilseilevä. Mulla ainakin raskaudet huonontaneet ihoa enempi kuin tupakointi.

Parhaiten tupakoinnin lopetaminen on vaikuttanut keuhkoihin, eli helpompi hengittää, eikä erity limaa. Mutta muita muutoksia jaksamiseen tms en ole kyllä havainnut. Aiemmin poltin askin päivässä.

Vierailija

positiivisena ainoastaan makuaistin paranemisen.Lopetin kun tulin raskaaksi. Muuten en olisi lopettanut. En tiedä johtuiko tuo makuaistin paraneminen tupakoinnin lopettamisesta vai raskaudesta vai molemmista yhdessä.Negatiivisia muutoksia onkin sitten enemmän. Lihoin alle kuukaudessa kuusi kiloa, ihoni muuttui huonoksi, olin jatkuvasti ärtynyt ja väsynyt. Makeanhimo kasvoi ihan älyttömäksi. Ennen en syönyt koskaan esin. irtokarkkeja, mutta nykyään saatan helposti popsia pussillisen kerralla. Aloin myös hikoilla enemmän ja nukkua huonosti. Nämäkin saattavat tietysti osittain tai vaikka kokonaan johtua raskaudesta, mutta yhdistän ne tupakkaan.En ole käyttänyt mitään nikotiintuotteita, vaan lopetin kerralla. En ole langennut kertaakaan, vaikka varsinkin alussa oli hankalaa. Olen nyt ollut polttamatta kuutisen kuukautta ja kaipaan edelleen tupakkaa. Poltin ennen 15-20 tupakkaa päivässä ja olin polttanut n. 10 vuotta. Välillä tuntuu, että aloitan uudelleen kun vauva syntyy. Tyhmä ajatus, mutta ihan tosissani nautin tupakasta ja pidän sen mausta. Pitää yrittää pysyä lujana.

Vierailija

Mä olen polttanut 15v. tosin kaksi raskautta välissä.

Raskauksien aikana sitten lihoinki aika paljon, kun vedin herkkuja siihen tupakanhimoon.

Nyt olen 30v. ja alkaa painamaan enemmän tuo ajatus että pitäisi lopettaa. En haluaisi lapsille tätä esimerkkiä opettaa.

Tsemppi vaan puuttuu.. =/ En ole saanut kunnolla puhuttua itseäni ympäri, ja kun siihen tarvittaisiin se kova motivaatio.

Nyt olen aatellu niin, että vähennän (tiedän etten pysty kesää kohti lopettamaan=/), ja syksyllä lopetus.

Vierailija

hyviä paljon: makuaisti parani, en haise pahalle(tupakoitsijat haisee tuhkakupille),yskä loppui, pirteämpi olo,parempi kunto, hehkeempi iho, ei paskanmakua suussa, sormet ja varpaat ei ole enää jäässä koko ajan, ei tarvii etsiä tupakkapaikkoja...ai niin, ja en lihonut.

Vierailija

Tuo hajujen poistuminen oli muuten iso plussa! Enää ei hiukset, vaatteet, eikä sormet lemua tuhkakupille! Ihanan raikas olo kaikenkaikkiaan! Minulle myöskään ei lisäkiloja kertynyt, sillä vaikka makuaisti parani, en silti alkanut ylensyömään vaan nauttimaan ruoasta!Olen ollut nyt vuoden täysin polttamatta ja olo on aivan mahtava!

Tsemppiä!Ps. olen kuullut, että kaikki jotka lukevat Allen Carrin Stumppaa tähän!-kirjan lopettavat heti... Itse en lukenut, mutta kokeile sinä!

Vierailija

Pari kertaa lopetin raskautumiseen polttamisen, lopullisesti aion ehdottomasti olla nyt, tulee 30 kohta lasiin! :D

Lopetin tupakoinnin ensin vähentämällä ja kävin lenkillä. Sitten kokonaan, ei enää yhtään vaikka kuinka tekis mieli ja aloin rääkätä kunnolla kroppaa. Menin potkunyrkkeilyyn ja tehostin lenkkeilyä.Ihana olo! Olen koittanut parantaa muutenkin elämääni, no paastoilemaan en ole ruvennut mutta ihon hoitoa, hampaita valkaissut..

Tavallaan ne säästyvät rahat tupakasta voi siirtää vaikka jalkahoitoon! :DSe savupilvi jonka keuhkoihin vedät raskasmetalleineen kaikkineen on semmonen jota en toivo pahimmalle vihollisellenikaan! Tee elämästä raikas ja hyvä. Varsinkin jos sulla on lapsia, älä näytä esimerkkiä!Minusta tupakoinnin lopettaminen on helppoa, mieti syitä miksi poltat: tapa, seura. Vanhempani sanoo ettei muka PYSTY lopettamaan. Sanon että se on täyttä soopaa. Sitä ei vaan sytytä! Äitinikin kehuu lopettaneensa raskauksiin, no se on silloin tietonen luvan antaminen itselleen kun raskaus loppuu jos pitää vaan pienen tauon. Ei taukokaan olisi mahdollinen jos ei voisi lopettaa. Sitä ajautuu tapoihinsa jos on ajautuakseen. Mutta jos lopettaa niin lopettaa. Se on ihan helppoa kun sen sisäistää ittellensä.

Vierailija

En ole huomannut mitään varsinaisia muutoksia. En kyllä yskinyt polttaessakaan. Toki täytyy sanoa, että pitkät lentomatkatkaan eivät enää ärsytä niin kovin.

Pinna oli todella kireellä aluksi, mutta kyllä se siitä.

kohdunkaulasyövän riski väheneminen sai minut lopettamaan. En tiedä sitten onko siitä mitään hyötyä-

Vierailija

noin 4 v runsaan tupakoinnin jälkeen lopetin raskauteen. Ikää nyt 23. Muutoksia: energiaa lisää, hengitystieongelmat poistuivat, kunto ja kestävyys paranivat, iho raikkaamman näköinen. Ruoka maistuu tosi hyvältä!

Vierailija

- Makuaisti parani selvästi

- Tupakoidessa kärsin jatkuvasta tukkoisuudesta ja nenä vuotamisesta. Se jäi pois

- Jatkuva flunssakierre loppui. Täytyy mainita, että heti lopettamisen jälkeen sairastin enemmän flunssia kuin koskaan, seuraavana talvena niitä ei enää tullut.Huonoja puolia oli tietysti painonnousu. Voi tietysti olla että se liittyi ikääntymiseen ja elämänmuutokseen yleensä. Lopetin siksi että suunnittelimme perheenlisäystä. Henkinen riippuvuus tupakasta jatkui vielä kauan lopettamisen jälkeen. Meni vuosia ennen kuin pystyin sanomaan varmasti lopettaneeni, enkä enää kaivannut tupakkaa.

Vierailija

polttaneet. Tiedän että se halun pitää lähteä itsestä, mutta jos se pohjimmainen motivaatio puuttuu.t: yks joka juuri aloitti uudelleen

Vierailija

ja sai flunssan samaan aikaan, silti olen huomannut*henki kulkee huomattavasti paremmin vaikka on flunssa päällä* ihanaa kun vaatteet ei haise tupakalle*hengitys ei enää flunssassa vingu kuin astmaatisella, kuten ennen tuppas tekemäänihana olo kaiken kaikkiaan!! Ja olen yllättynyt kuinka helposti viikko on mennyt, meillä on kolme lasta ja pelkäsin että pinna kiristyy äärimmilleen niiden kanssa, mutta ei. Itse en pysty käyttämään mitää nikotiinipurkkaa tai imeskelytabuja (tuntuu että kurkkuun tulee "lukko" ja oksettaa) joten jenkillä mennään ja se tuntuu riittävän. Herkkuja on kyllä tullu mussutettua ahkerasti..(ja naama kukkii sit sen vuoksi, kiva)Eikähän nyt viikon jälkeen voi sanoa että olis päässy tupakasta eroon kokonaan, kokemuksesta tiedän miten helppoa on sortua vielä vuosienkin jälkeen polttamaan uudestaan, mutta yritys on kyllä kova!! Ja motivaatio korkealla.

Vierailija

postiiviset:Keuhkot voi paremmin, paha yskä siis poistunut ja liman eritys loppunut.

Iho on paremman värinen

Hampaat valkoisemmat

Henki ei haise niin kamalalle

Jatkuva tupakkapaikkojen etsintä loppunut

Jatkuva aikatauluttaminen tupakoimisajoista loppunut.

Sormet/kunnet on normaalin väriset

Nenä ei ole enää kokoajan tukossa.

Lapsi ei valita pahanhajuista äitään.

Tapoin yhden riskin sen suhteen että mahdollinen kohdunkaulan syöpä iskisi. Olen jo kerran ollut poistattamassa solumuutoksia kohdunkaulalta.Negatiiviset:

Lihoin ainakin 5-8 kiloa, tarkkaan en osaa sanoa kun tulin raskaaksi melkein heti sen jälkeen. Eli aineenvaihdunta hidastui.

Makeannälkä on kova kun pyrin täyttämään tupakka-ajat makealla esim. kahvin kanssa.

Eli kun katsoo tuota listaa, niin en voi muuta kuin hymyillä koska olen nyt onnellisempi, tiedän että saan nuo kilot vielä nujerrettua.

Sivut

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat