Seuraa 

Sivut

Kommentit (25)

Meidän lapsilla on ollut myös kiusana molluskat. Kun aloimme syödä ihan muusta syystä Lyslin Omega 3 kalaöljyvalmistetta (sitruunan makuinen)päivittäin, huomasin jonkin ajan kuluttua että molluskat on kadonneet. Kannattaa ainakin kokeilla!

Meidän 3,5-vuotiaalta pojalta ontelosyylät eli molluskat (joita oli PALJON) lähti viime kesänä kun syötimme hänelle osterivinokas-valmistetta Remasan. Apteekista ainakin saa, ehkä jostain Prismoista, Sittareista myös. Ne tehosivat ihan sikahyvin. Arvelen tosin, että auringonvalolla oli hyvä lisävaikutus myös. Annoimme 2 kapselia aamuin illoin, kesto kuurille vajaa 2 pakettia eli olisko hoidettu jotain 1,5 kk. Avasimme kapselin ja sekoitimme jauheen mehuun tai johonkin hedelmäsoseeseen tms. Makean mehun kanssa pillillä meni ihan iisisti. Meillä kävi tuuri kun poika jotenkin tykkäsi valmisteen mausta. Onnea matkaan, ne on ällöjä ne molluskat! 

Sit kun ne syylät alkaa räjähdellä/irtoilla/repeillä, kannattaa suojata pienillä laastareilla ettei valu verta ja etteivät tulehdu.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Meillä oli pojalla molluskoja todella paljon peppualueella ihan jokapuolella. Rikoin molluskat erittäin terävällä pienellä neulalla (noin kuukauden aikana muutaman kerran). Sillä hävisi. Poika antoi hyvin rikkoa ne ei itkenyt eikä mitään. Molluskasta tulee pikku tippa verta ja hygieniasta kannattaa huolehtia kun tekee tuon toimenpiteen.

Mitään tulehduksia ei tullut ja molluskat ei uusiutuneet (asiasta jo vuosia). Ohjeen rikkomiseen sain allergialääkäriltä.

Meillä ja muutamalla kaveriperheelläkin on molluskat lähteneet, kun on lapset uineet merivedessä. Lähinnä siis etelässä loman aikana. En tiedä auttaisiko, jos kotona vaikka kylpyveteen lisäisi suolaa jonkin aikaa.

Meillä ei auttanut mitkään osterivinokaskapselit yms. PIti vaan odottaa aikansa. Syylät taas lähtivät kun lapsi siivosi takan lasia tuhkalla :)

Keskellä pimeintä talvea kaksi lasta oli etelänlomalla ja molluskat hävisivät saman tien. Eivät uineet meressä mutta uima-altailla kyllä.

Meillä kokeiltiin osterivinokasta, teippiä päälle pahimpiin, teepuuöljyä ja tiikerisalvaa. Ei mikään auttanut. Lapsemme molluskat olivat vielä valitettavasti kasvoissa lähes kaikki.

Kunnes jostain palstalta huomasin jonkun mainitsevan Dexem -nimisen apteekkivoiteen auttaneen, ja hommasin sitä. Meni ehkä kuukausi, ja sain kaikki katoamaan!

Olen käyttänyt lapseni 3v molluskoihin parin kuukauden ajan kesällä sinkkivoidetta ja siinä vaiheessa kun ne ovat lähdössä pois kentianaviolettiä ja nyt ne ovat vihdoinkin poissa.

Remasan-osterivinokasta kannattaa kokeilla, mutta saa varautua siihen että pari pakettia saa kapseleita syödä ennen kuin syylät häviävät.

Kannattaa myös kokeilla rautalisää, esim Floradix. Jos lapsella on raudanpuutetta, niin se laskee vastustuskykyä ja syylät ym tarttuvat hanakammin. 

Kun mulla oli pienenä molluskoita kainalossa niin muistan, että äiti otti ne multa irti pinseteillä, niin kuin pyöräyttäen. Vähän kuin poistaisi esim punkin. Eivät tulleet sen jälkeen takaisin. Kirpaisi vähän mutta ei voinut kivuksi kutsua.

Tuo osterivinokas on tosi tehokas. Suosittelen! Meillä kolmevuotiaalla oli erittäin runsaasti niitä ja osa todella tulehtuneitakin. Tuo 1,5 pakettia Remasania meilläkin meni ja kaikki hävisivät jälkiä jättämättä. Olin tosi epäilevä asian suhteen, mutta epätoivoisesti kokeilin. Ajattelin, ettei paljo menetä vaikkei auttaiskaan. Mutta auttoi!

 

meillä tehosi vain aika. Annettiin olla, ei puhkottu. Muutama puhkesi itsekseen (silloin tuli sellainen valkoinen pallero sieltä sisältä ja aika paljon verta). Itsekseen paranivat ilman poppakonsteja noin vuodessa.

Ensimmäisen lapsen molluskat nypittiin pinseteillä lääkärissä 15 vuotta sitten. Emlalla yritettiin puuduttaa. Kamala kokemus lapselle, joka ei varmaan muista siitä enää mitään, lääkärille, hoitajalle ja äidille. Kahteen pekkaan pidimme hoitajan kanssa lapsesta kiinni ja lääkäri yritti puhkoa pinseteillä välilä äiti. Pois ne kuitenki lähtivät eikä palanneet.

Toisen lapsen kohdalla aloin toimiin, kun ne alkoi ärtymään. Kerran kylpytuokion jälkeen kuivailin lasta ja kiepautin jalkojeni päälle mahalleen ja sanoin katsovani niitä vähän. Otin paperia käteen ja isoimpia aloin puhkoa puristamalla nopeasti. Muutaman sain näin ja alkoivat paranemaan. Lapsi ei tykännyt tilanteesta, mutta neuvottelemalla saimme loputkin myöhemmin puhkottua.

Hellempiäkin keinoja on näemmä ollut käytössä...

D vitaamini oli meilläkin tehokas mutta suurin syyllinen oli allergia E330 vastaan, eli sitruunahappo. Leimana atoopikko monta vuotta ja kaikki ihottuma lähti kun jätettiin kaikki E330-334 pois.

niin helpottunut että selvisi, elämä niin paljon helpompi ilamn ihottumia ja muita näppyjä :)

Ontelosyyliin ei ole oikeastaan mitään hoitoa, niitä voi käydä lääkärillä poistamassa, mutta toisaalta syyliä voi olla jopa satoja, useita kymmeniä kuitenkin ja toimenpide ei ole pienelle lapselle kiva. Itse ei kannata puhkoa, syylän sisällä oleva erite levittää syyliä myös muualle.

Syyliä voi esiintyä pitkään, mutta ei kannata huolestua, takuuvarmasti syylät lähtevät aikanaan, kun keho on kehittänyt niitä vastaan vastustuskyvyn. Ontelosyylät ovat inhottavia ja näyttävät myös yhtä inhottavilta, kun ne alkavat puhjeta ja iho voi infektoitua, ihoaluetta kannattaa hoitaa voiteilla ja pitää hygieniasta huolta.

Meidän tytöllä, 4vee, oli tosi paljon molluskoita kasvoissa saakka. Basibact puuteria suositeltiin neuvolassa mutta apteekissa neuvoi laittamaan basibact voidetta helppokäyttöisyydemmän vuoksi.

Sillä lähti!

Minäkin suosittelen lämpimästi osterivinokasta. Niillä lähti meidän pojalta aikoinaan ontelosyylät, kun mitkään "virallisten tahojen" suosittelemat keinot eivät auttaneet. Kaksi pakettia ostin ja toisesta jäi puolet käyttämättä, kun syylät olivat jo kuivuneet pois. Eivät vuotaneet verta ja arpiakin jäi vain muutamasta.

Antaminenkin on helppa, sillä kapselin saa helposti auki ja jauhe sekoittui näppärästi puuroon. Makuun poika ei reagoinut mitenkään.

Sivut

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat