Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Harkitaan pientilan ostoa. Vaikka olenkin maalta kotoisin, ei nuo tukioikeudet oikein ole avautuneet. Ei välttämättä mitään aiota viljellä, hevosia ehkä voisi tilalle ottaa ja niille mahdollisesti heinät kasvattaa itse tai pitää pellot vaan laitumena. Ehkä itselle laittaa peltoon kasvamaan perunaa jne. Peltoa on reilu 8ha, sitä ei ole viljelty pariin vuoteen. Onko hirmu iso miinus, kun ei ole tukioikeuksia? Siis lähinnä tuon tilan hintaa mietin, että onko nyt ylihintainen... Miten tukioikeudet saa? Pitääkö pelto salaojittaa (en tiedä onko tätä tehty) ja jos pitää niin mitä se maksaa? Entäs jos erotaan EU:sta lähitulevaisuudessa (tai EU lakkaa olemasta), saako sen jälkeen kukaan enää tukea pelloista?

Kommentit (3)

Jos pelkät tilatukioikeudet puuttuvat mutta pellot ovat muuten tukikelpoisia, on asia varsin hyvä. Tilatukioikeuksia voi ostaa erillisinä toisilta maanomistajilta, eikä hinta ole yleensä paha, ja ilmankin pärjää.

Muiden tukien osalta parhaiten osaa neuvoa maatilan sijaintikunnan maaseutuviranomainen. Kunnan/kaupungin virastosta löytyy.

Kysymykseesi siitä, mitä tapahtuu jos EU kaatuu tai siitä erotaan, ei pysty vastaamaan yksikään ihminen maailmassa. Se on kuitenkin varmaa että poliittisista muutoksista huolimatta ihmiset tarvitsevat ruokaa tulevaisuudessakin, eli peltoa tarvitaan silloinkin.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat