Seuraa 

Meillä siis reilu 6kk ikäiset tyttö ja poika. Ajoittain on tosi raskasta, koska molemmat liikkuvat ja ryömivät. Tyttö on ketterämpi ja ehtii joka paikkaan, kukkaruukut, sähköjohdot ym on vaarassa. Välillä painivat ja näykkivät toisiaan tai tappelevat leluista.Tällä hetkellä nukkuvat päiväunia eri tahtiin, vaikka yritän laittaa nukkumaan samaan aikaan. Tyttö nousee sängyssä istumaan, jokeltelee ja kiljahtelee sekä heittelee tuttia tai nallea sängystä, peruuttaa jalat pinnojen väliin tai keksii muuta " kivaa" ettei tarvitse nukkua vaikka on ihan poikki. Onneksi poika saa nukuttua, eikä herää vaikka toinen metelöi, nukkuvat omissa sängyissään.Syöttäminen yhtäaikaa on hankalaa, sittereissä ovat vierekkäin ja kädet huitovat lusikkaan tai sotkuiseen naamaan ja sitten levitetään sitä ruokaa joka paikkaan... Erikseen jos syövät, toinen voi alkaa kiukutella kun huomaa että toinen sai ensin, tai sitten se joka syö alkaakin seurata ja naureskella toisen touhuja ja syöminen unohtuu.Muuten ovat kyllä ihania ja suloisia, hymyilevät ja nauravat sekä jokeltelevat paljon ja lattialla viihtyvät välillä pitkiäkin aikoja keskenään. Ja syövät kaikkea ruokaa hyvin, nukkuvat yöt (paitsi kun tullut hampaita niin itketty öitä). Ja onneksi ovat olleet terveitä.Raskainta on ehkä se, ettei ole omaa aikaa. Olisi ihanaa joskus vaikka lukea kirjaa tai katsoa jokin tv ohjelma kokonaan. Mies kyllä osallistuu ja hoitaa myös kotitöitä, mutta silti tuntuu että aina on tiskiä, pyykkiä tai siivottavaa. Sukulaiset ovat kaukana / työssä, joten lyhytaikaista hoitoapua on vaikea saada. MLL hoitajaa on jonkin verran käytetty ja suuniteltiin juuri miehen kanssa että varataan taas yhteinen ilta ja mennään vaikka elokuviin :)

Kommentit (13)

En kyllä sen eilisen ohjelman jälkeen uskalla valitta mistään:)Eile oli toi USA viitosten juttu 4D-ssa:)!T:" Paksuna78" -elämä hymyile kun on VAAN kaksoset:)!!!+kaksi isompa!

Ainakaan mitään ihmeempää laatuaikaa en ehdi pojilleni jakaa, kunhan kaikki saadaan hoidettua joten kuten läpi päivän mittaan, siis syömiset, nukkumiset jne. Päiväuniakaan eivät toistaiseksi nuku useinkaan yhtä aikaa ja toinen poika on selvästi vähäunisempi kuin toinen. Aina kuuluu jomman kumman ääni ja edes ajatus siitä, että itse nukkuisi päiväunet, kun vauvat nukkuu on pikemminkin vitsi. Pisin yöunipätkä on ollut 4,5 tuntia ja välillä meinaa purskahtaa itkuun, kun joku valittaa, ettei heillä kuukauden ikäinen nuku kuin 7 tuntia ja että väsyttää niin kauheasti.toisaalta taas väsymys on mulla enemmänkin fyysistä kuin henkistä. siitä suuri kiitos miehelle, jonka kanssa on hommat kotona jaettu puoliksi. kerran viikossa on kummankin oma ilta ja yksi yö viikossa pyritään hoitamaan vuorotellen niin, että toinen saa nukkua.hyvänä puolena mun mielestä tässä kiireessä on ollut ainakin se, että raskauskilot on karisseet vauhdilla ja kroppakin on kiitettävän kiinteä :)maqika ja pojat 4,5kk

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

en ole paljon tänne kirjoitellut mutta luen näitä juttuja aina kun ehdin..

meillä myös vajaa 7kk pojat. 14.2 syntyneet siis. näyttää olevan useammatkin sen ikäiset täällä :)

tämä viikko on oikeastaan ensimmäinen että pojat ovat viihtyneet lattialla enemmän ja minua se on helpottanu tosi paljon. eivät ryömi varsinaisesti vielä mutta pyörivät ja kaikin tavoin yrittävät liikkeelle ja kääntyilevät niin siten liikkuvatkin jonkun verran. (meillä myös kaksi muuta lasta, joista vanhin reilu 3v.) eli tekemistä riittää, mutta on nuo pojta silti niin sulosia et ei aivan älytön. tietysti kaikki lapset ihania mut kuitenki kun kaksosta on kyse.

meillä syötetään erikseen, yhteissyöttö ei onnistu, toinen ehtii aina hermostua siinä välissä kun lusikka menee toisen suuhun. ja siksi laitan toisen aina sitteriin niin että se ei näe että toista syötetään ja jotain virikettä siihen siksi aikaa. muuten se ei onnistu.

nukkuminen meillä on öisin melko huonoa...heräilyä on ihan liikaa, molemmat saattavat herätä 3-4kertaa ja eri aikaa tietysti joten äiti ei paljon syvää unta saa. mut nyt olen päivisin saanu jonkin verran nukuttua kun kaikki lapset olen saanut samaan aikaan päikkäreille!

että tämmöstä showta täällä!!

onhan tämä melko pyöritystä mutta ei vielä ole tuntunut mahottamalta!

voimia kaikille! niitä me tarvitaan!

äippä ja pojat vajaa 7kk

Rattailla / vaunuilla ulkoillaan päivittäin, mutta eivät välttämättä nuku edes lenkin aikana. Joskus mies lähtee töiden jälkeen pitkälle lenkille lasten kanssa, jotta saan olla hetken rauhassa.Kevättalvella taisin olla ainoa, joka ulkoili räntäsateessa vaunujen kanssa, silloin ulkoilu auttoi ja lapset nukkuivat sen jälkeen pitkiä päiväunia. Taitaa tällä hetkellä olla sellainen vaihe, että ovat oppineet niin äkkiä liikkumaan että se häiritsee unta. Onneksi yöt on mennyt suht hyvin ja tänään tyttö nukahti samantien kun sänkyyn laittoi!Pitää vaan taas sitkeästi koittaa rytmittää samaan tahtiin ja laittaa yhdessä nukkumaan päivällä, mutta välillä kun olen koittanut niin toinen on saattanut heilua sängyssä ja nukahtanut vasta kun toinen on jo herännyt. No, ehkä ovat keksineet tavan miten saavat äidin huomion kokonaan itselleen! Onneksi syövät enää 5x päivässä, kun aiemmin meni 6-7 ateriaa lähes 2 tunnin välein.

Viime päivien vipinää kuvastaa hyvin se, että luin ketjun aloituksen jo muutama päivä sitten ja nyt vasta tarjoutui hetki vastata...

Mukava lukea kanssasiskojen kokemuksia, itselläni on 4,5 kk ikäiset kaksospojat ja kiirettä pitää.

No joo, jatkan joku kerta, pojut heräilevät juuri iltapäiväunilta ;)

Piiki

Luin juuri viestiäsi Vatukka ja oli kuin omaa kirjoitustani olisin lukenut... meillä on kans toinen pojista itkuinen koko ajan ja äitinä riitämättömyyden tunne on valtava. Tänään ollaan taas itketty päivä masuvaivaa, välillä yksin, kaksin ja jopa yhdessä vaiheessa kaikki kolme (äiti mukaan lukien) yhtäaikaa... Nyt pojut ovat nukkumassa ja iskäkin tuli töistä, joten kyllä tässä taas loppupäivä selvitään. Huomiselle on kodinhoitaja tilauksessa, muuten ei tällä hetkellä siivoukset sun muut luksusjutut meidän perheessä suju.

Minkä ikäisiä muuten teidän kaksoset ovat Vatukka? Meillä ollaan juuri just viiden kk:n iässä, kuulemani mukaan tämä noin puolen vuoden vaihe on se raskain. No mutta, illalla mennään kävelylenkille metsään piristymään :) Tilasin huutonetistä kaksi Ergo-kantoreppua, jotta päästään liikkumaan ilman vaunuja luonnon helmaan.Piiki

hyvin tarkasti, että kun vauvat olivat just n. puolivuotiaita, niin ajattelin monesti aamulla, että kuinka ihmeessä selviän taas päivästä. Tuntuu ettei kerta kaikkiaan jaksa sitä rumbaa. Ja jälkikäteen ajatellen se olikin ehkä raskainta aikaa. Kun vauvat ovat vielä täysin autettavia ja kanneltavia. Mutta pikkuhiljaa huomas, että aina alkaa jokin homma helpottaa, ja esim. jo se että oppivat istumaan, niin auttoi monessa jutussa. Sehän oli ihan luksusta kun sai taaperot syöttää pöydän ääressä heidän istuessa syöttötuolissa!!! Poikamme täyttävät pian 3 v., ja touhuavat jo kovasti esim. ulkona kahdestaan, niin että pidän vain heitä silmällä. Eli yritä muistaa, että koko ajan menette eteenpäin ja lapset kasvavat ja kehittyvät. Kyllä kaksosten pari eka vuotta on vaativaa aikaa, ja imee kyllä kaiken mehun äidistä. Mutta se aika siis koittaa, kun helpottaa.Tosin, ainahan lapsissa " työtä" on, ja nykyään kun pojat ovat varsinaisia villipetoja, niin hermot on koetuksella sen sata kertaa päivässä. Mutta silti eri asioista, ja tämä ns. perushoidon osuus on paljon helpottanut. Joten voimia ja jaksamista...Pian huomaatkin jo saattelevasi lapsia koulutielle!!!

" ihanaa" lukea muiden kirjotuksia jotka ovat kuin omasta elämästä. meillä myös tytöt syntyneet 9.2 kuten Vatukan pojat:) eli 6,5kk. arki on välillä tosi raskasta ja seinät suorastaan kaatuu päälle,ja useimmiten itku todella herkässä..meillä vielä kaikenlisäks iskä on näin kesäisin jatkuvasti töissä..mutta onneksi niitä hyviäki päiviä ja hetkiä löytyy=)toisella tytöllä on iso mansikkaluomi selässä joka tulehtui 3 kk iässä.sen kanssa hyppäsin ympäri kaupunkia lääkärissä ja kaksi kertaa sairaalassa magneettikuvauksissa, ja toinen jäi vähän huomiotta koska toinen huusi päivät pitkät kipuunsa vaikka suppoa laitettiin jatkuvasti..:( onneksi tulehdus saatiin hoidettua ja tällä hetkellä se ei onneksi ole kipeä!!nyt pystyy jakamaan huomion tasan,eikä enimmäkseen vain toiselle.kait se kuuluu tähän ikään että mikään ei jaksaa kiinnostaa kauaa..lattialla hetken,sylissä toisen,kiikussa kolmannen..ja taas vingutaan varsinki lattialla kun ei eteenpäinkään vielä pääse..pahinta on se tunne että on ainut joka joutuu kuuntelemaan kitinöitä/huutamista/valvomaan öisin ja olla vauvojen käytettävissä 24h/vrk..eihän se niin ole kun kaikilla tuntuu elämä menevän samaa rataa! täältä saa kallisarvoista vertaistukea! :) kaikesta stressistä ja väsymyksestä huolimatta lapset on elämän suola ja sokeri:)jaksamista mammat!!Meillä tytöt, pian 11kk.Tuli mieleen yks vinkki mikä on meillä helpottanut. Ollaan pyritty tekemään kodista sellainen että on mahdollisimman vähän vaaranpaikkoja ja " kiusauksia" esim. kaikki kasvit pois lasten ulottuvilta, johdot mahdollisuuksien mukaan piiloon, meillä on tuoleja ja muita kumollaan nurkissa estämässä pääsyä " kiellettyihin paikkoihin" . Aivan jatkuva kieltäminen/poissiirtäminen on kuluttavaa ja rasittavaa henkisestikin. Ja vaikka mitä tekis, aina jää jotain mitä kieltää joten ei kannata huolestua ettei oppis ei-sanaa..Meillä onneksi nukkuvat yhtäaikaa. Ootteko kovia rattailemaan? Ajattelin että ainakin meillä nukahtavat yhdessä helpommin rattaisiin ja pienikin lenkki riittää, nukkuvat sitten ulkona ja on pieni hetki itselle..Ja kun se pieni hetki itselle tulee niin silloin se on oma hetki. Ei siis pyykkihetki tms.. Tiedäntiedän joskus nekin työt on tehtävä =) mutta onneksi myös miehesi osallistuu kotitöihin. Mua ärsytti jossain vaiheessa se että aina on jossain pöydällä tiskiä ja lehtiä ja vaatteita ja tavaraa siellätäällä mutta kun ne työt ei IKINÄ lopu vaikka yötäpäivää tekis, nyt kun on noi termiitit=) joten yritän vaan antaa niitten olla, tämä on nyt tätä aikaa..Kyllä joskus sitä on niin väsyny loputtomaan touhuamiseen varsinkin tuossa iässä kun KAIKKI pitää tehdä lapsen puolesta. Meidän tytöt PIKKUHILJAA osaa hoitaa esim välipalan syömistä itse, esim leipää eli esim oma syönti käy yhtäaikaa.Onneksi pääsette tuulettumaan toisinaan, vaikka sinne elokuviin=)Toivotan ison säkillisen voimia ja kärsivällisyyttä työlääseen aikaan elämässä!Kohtalotoverin voimahali!

Jännä+" Milla" ja " Mella"

En ollut tajunnut miksi on yhtäkkiä raskasta lasten kanssa, mutta ehkä juuri se jatkuva kitinä ja tyytymättömyys koettelee äidin pinnaa.Meillä liikutaan kovin,mutta hampaiden puhkeaminen kitisyttää. Ja liikkumisesta on seurannut levottomuus nukahtamisvaiheessa ja aamuyöllä möngitään sängyn nurkkaan ja huudetaan äiti apuun pelastamaan.Olin yhtenä päivänä niin kyllästynyt kuuntelemaan kitinää, että aloin imuroida jotta imurin ääni peittäisi kitinän. Sehän toimi, lapset hiljenivät ja seurasivat kiinnostuneina imurointia! Itselle tuli parempi mieli, kun hetken oli siistiä... Yleensä olen siivonnut, kun isä on ollut lasten kanssa ulkona.Lapset ovat myös selvästi alkaneet nukkua vähemmän. Yhdet päiväunet on jäänyt pois, mutta onneksi olen saanut suunnilleen yhtäaikaa nukkumaan ja nukkuvat nyt 2 x 1,5 tuntia ja yöllä 9 tuntia. Eilen kävin myös ostamassa syöttötuolit ja oli hienoa päästä pois lattialta ja sittereissä syömisestä.Ihanaa, kun saa valittaa ja joku oikeasti tietää mistä on kyse! Voimia ja haleja kaikille,T Jänös ja poikaset viikon päästä 7kk

Pojat on päiväunilla, joten hetken saa hengähtää. Neuvolassa kyselivät varsinkin alkuaikoina, kun pojat vielä heräili öisin syömään, että kai nukut päiväunia. En juuri koskaan ole nukkunut. Vihdoin, kun vauvat saa yhtäaikaa nukkumaan, on syötävä itse, pestävä pyykkiä ja luettava vaikka päivän lehti tms. Ei siinä ehdi eikä oikein raaskikaan " tuhlata" hiljaista omaa aikaa nukkumiseen. Nyt ei onneksi tarvi syöttää öisin, mutta harvemmin tulee päivisin nukuttua.En tiedä teistä muista, mutta raskainta minusta kahdessa vauvassa on ollut itkun määrä. Tuntuu, että lähes jatkuvasti jompikumpi kitisee tai itkee. Syöttöhetket ovat olleet ehkä kaikista stressaavampia, kun toinen huutaa etkä voi toisen syöttämistäkään keskeyttää. Varsinkaan silloin, kun vielä imetin. Ja sitten stressasi siitä, kun sanotaan, että vauva syöttöhetkellä vaistoaa jos äiti on hermostunut ja sitten ei maitoakaan tule yhtä hyvin. Miten olet rennosti, kun toinen huutaa pää punaisena?! Monta kertaa on omat pojat säälittäneet, kun ei aina pääse ottamaan syliin. Kaksosten äideillä mahtaa olla jatkuva huono omatunto..Ihan hurjasti näissä vaan on puuhaa. Toinen poika on vielä kova kitisemään. Yksin ei viihdy lattialla kauaakaan. Lelujen kanssa menee hermot ja kun ei vielä liikkeellekään pääse. Sylissä viihtyisi ja silloinkin pitäisi mielellään leikittää jotenkin. Hermoille käy, kun laitat pojan lattialle ja menee puoli minuuttia ja huuto alkaa. Välillä meinaa itku tulla, kun ei jaksa enää kannella poikaa.En vaihtaisi poikiani mihinkään ja nyt tuntuisi hassulta, että olisi vain yksi vauva. Mutta kyllä välillä mietin kuinka paljon helpompaa olisi yhden kanssa.Nyt herättiin.

Aurinkoista loppukesää ja jaksamista!

Meidän pojat nyt 6 ja 1/2 kk. 9.2.06 syntyneet. Lohduttavaa tietää, että muuallakin itkee muutkin kun lapset.. Minäkin olen kuullut, että tässä puolen vuoden tietämillä on melkein raskainta. Uskon ja toivon, että kun pojat itse oppivat liikkumaan niin kitinäkin loppuu. No, katsotaan..Yöt meillä nukutaan ihan hyvin, joten siltä osin on helpottanut. Alkuaikoina jäi uni tosi vähiin, kun pojat heräili öisin syömään eri tahtiin. Meillä kanssa mies hoitaa poikia iltaisin ja viikonloppuisin kiitettävästi. Mulla reistailee selkä, niin helpottaa, kun ei tarvitse jatkuvasti kannella poikia. Välillä tuntuu tyhmältä tyrkätä kitisevä vauva heti eteisessä syliin, kun mies tulee kotiin. Mieshän on kuitenkin päivät töissä eikä lepäämässä.Osasin kyllä odottaa, että kaksosten kanssa on raskasta, mutta en osannut ajatella, että olisin välillä myös henkisesti niin väsynyt. On hyvä, Maqika, että olette järjestäneet sinulle ja miehellesi vapaa illat. Minäkin ilmoittauduin kansalaisopiston kurssille ja jos vielä menisi vaikka kuntosalille kerran viikossa. Tähän mennessä en ole hirveesti pojista irtaantunut ja kyllä välillä tuntuu, että alkaa hatussa heittää, kun väsyttää, pojilla on huono päivä ja pyörii neljän seinän sisällä niiden kanssa.Ensi viikonloppuna mies menee poikien kanssa vanhempiensa luo ja minä olen ekaa kertaa yön yli pojista erossa! Ikävä varmaan tulee, mutta toisaalta odotan hurjasti kokonaista vuorokautta omaa aikaa. :-)Välillä on tuntunut, että tämä vauva-aika on yhtä suorittamista. Selviytymistä syötöistä, ulkoilusta, vaipanvaihdoista... Niin kuin sanoitkin Maqika, yksilöllistä laatuaikaa ei ole ehtinyt vauvoille tarjota niin paljon kuin haluaisi. Ja sitten ne hyvät hetket (niitäkin on! :-) ) unohtuu, kun tuntuu että kokoajan on yhtä hässäkkää. Iltaisin, kun pojat on nukkumassa sitä välillä miettii, että saivatkohan pienet tänään tarpeeksi syliä ja läheisyyttä. Tosiasia on se, että poikia on kaksi ja en voi antaa heille niin paljon aikaa kun yhdelle vauvalle. Se vaan on hyväksyttävä.On kuitenkin luotettava siihen, että kaikki meidän vauvat saavat ihan tarpeeksi hellyyttä, huolenpitoa ja rakkautta. vai mitä?jaksamista!vatukka ja pojat 6,5kkmulla on 21.12.04 syntynyt esikoinen ja 18.5.06 syntyneet identtiset tytöt. Kyllä sitä on joinain päivinä niin hajalla. Eikä miehetkään pysty ymmärtämään minkälaista niitten kanssa on yksin, varsinki ku esikoisella on hirvee uhmaikä.Joka asiasta kitesee ja toinen vauva ei viihdy kun sylissä, muuten huutaa.Joka päivä menee sellasessa sumussa. Sit pitäis jaksaa illalla vielä olla miehen kanssa. Pahinta on ku väsyttää sikana mut ei voi nukkuu.En tiiä miten 10 lapsisen perheen parisuhde kestää :) Mut täytyy vaan ajatella positiiviseti, kaikki lapset on terveitä ja ne on niin vähän aikaa pieniä.Ja silloin on ihanaa ku ne nukkuu, katella miten söpöjä ne kuitenki on. Onko muuten ketään tupla-äiti idästä päin?Voimia tulevaan syksyyn :)

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat