Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Seuraa 

Hei,

Kyselin tätä samaa jo vauvapuolella, mutta en saanut yhtään vastausta, joten kokeilen nyt onneani täällä taaperoissa...

Tarvitsisin vinkkejä tuplavaunujen hankintaan. Odotan toista lasta ja ikäeroa esikoiseemme tulee 1v3kk. Tuplat ovat mielestäni välttämättömät, sillä lenkkeilemme paljon. Mutta millaisia suosittelisitte? Tärkeä kriteeri meille vaunujen hankinnassa on se, että niiden tulisi olla tosi tilavat, sillä esikoinen on jo nyt tosi pitkä poika 8,5kk ja 81cm. Lisäksi vaunujen tulisi olla hyvät työntää myös metsäteillä, ei ainoastaan asfaltilla.

t: Ellailona

Kommentit (10)

Suosittelen jotain " perinteistä" tuplaratasmallia, jossa isot renkaat ja tavarakori, pitkä istuintila lapsille sekä yleinen laatu ja tukevuus kohdallaan. Meillä käytettyinä ostetut Emmaljunga EC2 vm. 03 muistaakseni, nykyiseltä nimeltään Twin Cerox. Olivat ostettaessa uudenveroiset. Uusista vaunuista Brio Twinette näyttää aika samanlaiselta.Hyvinä puolina näissä on jo luettelemani ominaisuudet. Huonoina puolina voi mainita melko suojattoman kuomun ja kapeahkon istuintilan talvikamppeissa ja vaunukopalla. Kesällä tämä ongelma varmaan helpottaa. Kokonaisleveys pysyykin sitten alle 80 cm. Mitään hienouksia kuten heittoaisaa näissä ei ole, mutta yllättäen emme olekaan tarvinneet niitä. Onpahan vähemmän rikkimeneviä osia.Lapsilla nyt ikää 1 v 9 kk ja 2,5 kk, kummatkin isokokoisia ikäisikseen. Vaunut kantavat jopa 25-30 kg:n kuorman lähes päivittäin mukisematta. =) Ensin miettimämme uudet kevyet rattaat (esim. X-Adventure Twinco) olivat liian ahtaita ja kiikkeriä.

Meillä ikäeroa vähän enemmän, 2v9kk. Maalla asutaan ja paljon lenkkeillään, joten tarvitsimme ennen kaikkea tukevat ja kestävät rattaat, joissa mukava matkustaa ja alla kunnon tila ostoksille ja hiekkaleluille.Ostin käytettynä Emmaljungan Classic Twin -rattaat, semmoisia ei enää tehdä mutta ~vastaavia Emmaljungalta löytyy edelleen.Miinukset:

- kaupoissa aika kömpelöt, kaikkiin hyllyväleihin ei mahdu, ja kerran ollaan jääty jumiin marketin kassaan (tosin viereisestä kassasta sitten päästiin läpi, kun ensin oltiin päästy irti ensimmäisestä...)

- kuomu tulee aika alas, ottaa kiinni esikoisen pipon tupsuun (uudemmassa Cerox-mallissa näyttäisi olevan vähän väljempi kuomu, mutta kannattaa kokeilla tupsupipon kanssa...)

- vaikka kevyesti kulkevatkin, niin kärrypoluille näillä ei ole asiaa, ja auraamattomilla teillä saa työntää ihan tosissaan (paremmin kulkevat vetämällä, jos lunta on enemmän)Plussat:

- ilmakumirenkailla yllättävän kevyet työntää!

- lapsilla kohtalaisen lokoisat oltavat, talvitamineissa tosin tilaa voisi olla enemmänkin, mutta mahtuvat kuitenkin

- selkä menosuuntaan asento melle tärkeä (kuopuksella taipumus härnätä ja tukistella isosiskoaan, joten äitiä tarvitaan erotuomariksi usein).

- istuimen saa myös käännettyä kasvot menosuuntaan.

- tilava ostoskori

- hyvä jousitus

- laadukkaat ja kestävät

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

tosin lapset jo 3v8kk ja 2v5kk ja myimme pois kun kuopus 1v

meill oli abc peräkkäin istuttavat rattaat ilmakumipyörät, huonoa oli että korkeutta eivoinut muuttaa, jouduimme ostamaan nuo koska ovi niiin kapea ettei rinnakkain olevat mahtuneet ovesta sisään.

Hei!Jos joudutte kuljettamaan vaunuja autossa, niin mitatkaa ensimmäiseksi tavaratilan koko. Teoriassa ne ovat isoja, mutta esim. pyörien kotelot hankaloittavat tuplavaunujen saamista kyytiin.Pyöriksi kannattaa ottaa ilmakumipyörät kuulalaakereilla. Ne rullaavat hyvin ja ovat kevyet työntää.Kaksosten äiti

Lasten ikäero 1v7kk. Erilliset selkänojat ja kuomut. Mielestäni kuomu on korkea. Hyvänä puolena keveys ja helppo kasata autoon. Isot ilmakumirenkaat kulkee sujuvasti kelissä kuin kelissä. Ja metsäoluillakin! Kankaat voisi olla tukevammatkin, mutta ehjänä on kuitenkin pysynyt. Kuomu jää reilusti auki, joten vauvalle pidin sideharsoa alkuun aina viiman suojana. EDULLISET.

johon olen ollut tyytyväinen. asutaan maalla ja meillä esim. tiet aurataan tosi myöhään. lisäksi lenkkeillään kolmen koiran kanssa paljon millon missäkin maastossa. musta ne on ollut tosi hyvät. esikoinen on nyt kolme vee ja juniori vuoden ja kyllä ne sinne ihan hyvin mahtuu. kannattaa valita vaunut jossa on mahdollisimman isot pyörät.

Lapsilla ikää reilu 3v ja pituutta 98cm, painoakin 13kg.

Toisella on ikää 1v3kk ja pituutta 78cm, paino 10.5kg.

Ja ostokset myös.

Onhan noissa plussia ja miinuuksia kaikissa.

Näitä ei kuulemma enää saa vaan Suomesta uutena, enkä tiedä saako tilatenkaan netistä Saksasta/hollannista. Jos pitäs ottaa nyt, niin ehkä sitten Brion Twinetet minäkin ostaisin Suomesta, se uusin malli tuli vasta kun me olimme jo hankkineet ja jonkin aikaa käyttäneet näitä Twincoja.

Me ostettiin kesällä Childwheelsin tuplajoggerit ja hyvät on ainakin meille olleet. Lapsilla ikäeroa 1,5 vuotta. Mekin asutaan maaseudulla eli hiekkatiellä työntelen niitä jatkuvasti. Mun mielestä vaunut on ketterät kolmipyöräisyydestä johtuen (edessä siis vierekkäin 2 pyörää keskellä), etupyörän saa lukittua tai kääntymään hiukan tai kääntymään vapaasti.Huonoina puolina ollut mun mielestä yhtenäinen kuomu ja yhtenäinen turvakaari, olisi välillä ollut helpompaa jos molemmille lapsille olisi olleet omat.Tilavuudesta en osaa sanoa, mutta ainakin meidän 2-vuotias neiti mahtuu hyvin :)Taija

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat