Sivut

Kommentit (23)

aina ei kannata soittaa ärjyä puhelua tai mennä ärjymään sinne voi olla että palvelun taso ja halu määräytyy juurikin sillä hetkellä. Myyjäkin on ihminen! Itse ainakin huomannut että kun esittää asiat rauhallisesti ja kuuntelee myyjää niin asiat yleensä hoituvat mutta jos asenne on jo mennessä v....u s.......a p........e niin saattaapa olla että myyjää ei kiinnosta hoitaa asiaa hyvin tai ollenkaan. Ja viimeinen virhe on käydä uhkailee kuluttaja-asiamiehellä ei mitään hyötyä kaupat yleensä tuntee omat oikeudet ja lait sen verran hyvin että on turha uhkailla kun ei se auta mitään.

Mieeli

Mulla ollu sotkasta ostettu limon kulmasohva ja makso 599€ nyt on reilu 2 vuotta vanha ja muutettukki sitä useemman kerran eikä ole rikki. Sen lisäksi lapset hyppiny siinä. En tiedä miten sohvan istumalla rikki saa varsinkaan runkoa koska suurin osa niistä on tehty kuitenkin niin että ne ei istumalla hajoa ja vaikka olisi mitä lastulevy sitä kun sioittelee oikein sinne runkoon se on kun kattotuolit talossa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Rebecca

Sänky Sotkasta ja kestänyt 10 v, edelleen kuin uusi, on käännetty ja kulutettu tasaisesti. Ei valittamista. Nyt ostettu Sotkasta sohva vanhan Maskusta ostetun tilalle, joka sekin kesti sen kymmenen vuotta ja rapiat.

Sivut

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat