Miten erottaa objektiivinen ja subjektiivinen??

Vierailija

Ne menee aina sekaisin, enkä tarkkaan tiedä edes mitä ne ovat!Mitä eroa on esimerkiksi subjektiivisella ja objektiivisella näkemyksellä?Osaako joku sanoa jonkun selkeä ja hyvin hahmottavan esimerkin missä erot tulevat selviksi. KIITOS!

Kommentit (10)

Vierailija

Nykyään objektiivisen järjen käsitteestä on hieman luovuttu, mutta silti minulle vähän epäselviä nämä käsitteet. Ehkä juuri siksi että tuo koko järki-homma on vanhanaikainen ja sekava muutenkin.ap

Vierailija

Voit tuntea Jumalan puhuvan sinun elämässäsi vain subjektiivisesti, mutta objektiivisesti Jumalan olemassaolia ei voi todistaa. Subjektiivinen=henkilökohtainen tuntemus

Objektiivinen=puolueeton, neutraali näkemys, johon henkilökohtaiset tuntemukset eivät vaikuta

Vierailija

subjektiivinen on se, mitä mieltä SINÄ ITSE olet jostain. Esim. että näit eilen ufon.Jos taas muutkin on nähneet sen, niin että siitä on ihan todisteita, niin se on objektiivinen näkemys.

Vierailija

Minulla on tällainen " esimerkki" , että objektiiviseen järkeen kuuluu kosmos, Jumala ja historia. Ja subjektiiviseen järkeen kuuluu järki, ymmärrys, ajattelu ja kokemus. Vähän sekavavaikutteinen..Esimerkkinne helpottavat hahmottamista, kiitos.ap

Vierailija

Subjektiivinen: minusta on ihan liian kuuma.Objektiivinen: Tarja Halonen on Suomen presidentti.Subjektiivinen: Minusta Suomen kaikkien aikojen paras presidentti on...Objektiivinen: Naapurillani on neljä lasta ja hän odottaa viidettä.Subjektiivinen: Jotkut ei sitten tiedä milloin se sikiäminen kannattaisi lopettaa.

Mooii

Subjektiivi esim istut pyörätuolissa ja koet itsesi terveeksi

Objektiivi on että miten sinä näät ihmisen esim se istuupyörätuolissa näyttää että se on sairas

Lehtori

Arvioinnissa:

objektiivinen on jokin mikä voidaan mitata ... aika, etäisyys,

subjektiivinen on ennalta määriteltyihin kriteereihin jonkun toisen kuin tekijän tekemä vertailu / mielipide... siitä onko saavutettu lopputulos kuinka lähellä haluttua lopputulosta.

Te muut olette roskaa (subj. m...

Objektiivinen = fakta
Subjektiivinen = oma mielipide
Esimerkiksi se että Maapallo on olemassa on objektiivinen näkemys. Se että siellä elää ihmisiä on myös objektiivinen asia. Se, onko se hyvä asia, on subjektiivinen näkemys.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat