Sivut

Kommentit (45)

sen häkin voisi sijoittaa lapsen huoneeseen (tyttö 9-v) mutta itse ottaisin vastuun siitä hoitamispuolesta. Tuli itsellekin aika orpo olo kun olin tottunut tuohon koiraan ja päivittäiseen pakkoliikuntaan ja nyt ei ole enää mitään.ap

Degut elävät terraariossa, joten purut ei varmaan lentele hirveesti. Syövät vain heinää ja pellettiä (halvat ruokakustannukset). Terraaro pitää siivota kerran viikossa/kahdessa. Ja jos purun sijasta käytää puupellettiä niin saa varmaan pölyn minimoitua. Ovat seurallisia ja viihtyvät sylissä paremmin kuin esim hamsterit. Päiväaktiivisia joten sopivat hyvin asustelemaan lapsen huoneeseen. Degut oppivat mm. oman nimensä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Eikä ne ole mitenkään tylsiä elukoita, vaikka niin luulisi. Meillä on tällä hetkellä yksi punakorvakilpparia ja kyllä tuo on ihan vinkeä otus.

T:2

Mitä jos hankkisitte tyttären kanssa yhteisen hoitokoiran? Siis sellaisen, jota ulkoiluttaisitte yhdessä omistajien ollessa kiireisiä? Jos asutte vähänkään isommassa kaupungissa, niin varmaan löytyy koiria ja omistajia, jotka tarvitsisivat ulkoilutusapua. Jos tyttösi innostuu asiasta, hän voi vähän isompana käydä vaikka 4H -kerhon dog sitter -kurssin, ja saada sen kautta omia hoidokkeja.Monet omistajat maksavat mielellään pientä ulkoiluttamisesta palkkaa, ja senhän voisi sitten käyttää äidin ja tytön yhteisiin, eläinaiheisiin harrastuksiin (vaikka reissu koiranäyttelyyn pari kertaa vuodessa, luontoaiheinen leffa -reissu tms.).Lapsena paras kaverini ei voinut saada omaa koiraa. Hän kävi dog sitter -kurssin ja sitä kautta löytyi muutama ulkoilutettava. Osaa hän käytti harvakseltaan, yksi koira oli sellainen, jota kaverini kävi ulkoiluttamassa monta kertaa viikossa, ja josta tuli hänelle todella rakas ja kiva kaveri.Toivottavasti saat tuotua eläimiä elämäänne tavalla tai toisella. Eläinten kanssa puuhailu on lapselle eduksi, eläinten kanssa voi oppia huolenpitoa, vastuunottamista ja empatiaa. Murrosiän myrskyissä lemmikki on usein se paras kuuntelija, jolle murkkukin kehtaa antaa (ja saada) hellyyttä.

mulla on allergia ja astma ja tällä hetkellä omistan pari gerbiiliä ja kolme hiirtä. muutama kuukausi sitten kuoli talvikko (kääpiöhamsteri) ja syyrialainen hamsteri. kaikki on kyl ihania omalla tavallaan. syyrialainen oli ihana löllykkä, mutta heräili yleensä vasta 10 aikaan illalla. kääpiöhamsteri on sekin mukava ja välillä päivisin hereillä mutta aktiivisimmillaan yöllä. hiiret ovat tosi veikeitä ja olisivatkin näistä pikkujyrsijöistä ehkä mukavimpia mut huono puoli on haju eli pakko siivota noin viikon välein. gerbiileiden terraarion siivoan noin kerran kuukaudessa eivätkä haise juuri miltään silloinkaan. heillä pitää olla suht paljon purua joka vähän käy siivotessa aivastuttamaan, mutta muuten ei siitäkään ole minulle haittaa. gerbiilit on siitä hyviä että elävät hieman pidempään kuin hiiret ja hamsterit ja ovat paljon enemmän hereillä, mutta ovat aika yksitoikkoisia -->kaivelevat nurkkia ja silppuavat pahvia sitä mukaa kun sitä niille antaa.maakilpikonna on muuten yksi vaativimmista terraarioeläimistä ja vaatii suuret tilat, joten sitä ei kannata ihan tosta noin vaan ostaa jos sellaisen haluaa.

[

i]Olemme mietiskelleet, että mikähän olisi mahdollisimman harmiton ja helppohoitoinen lemmikki perheeseemme.

Tilanne on se, että meillä oli 6 vuoden ajan koira, joka sitten isännän allergian vuoksi piti antaa toiseen perheeseen ihan vastikään. Tämä oli tietysti lapsille aika kova isku. Koska vanhin lapsi on edelleen hyvin järkyttynyt koko asiasta, olen tuuminut sopisiko perheeseen vaikka joku jyrsijä, jonka voisi sijoittaa vaikka tytön huoneeseen siten, ettei tuolla perheen isällä olisi mitään kosketusta koko eläimeen.Minua itseäni ei lemmikkien aiheuttama työ haittaa. Minähän sen koirankin pääosin lenkitin ja hoidin. Onko jollain jotain kokemusta hamstereista tai gerbiileistä tai vastaavista?

[/quote]

allergiani paheni lopulta astmaksi jatkuvan heinäpölylle altistumisen vuoksi. Sitäpaitsi kani turhautuu pelkästä häkkielämästä, kani on lemmikki eikä missään nimessä sovellu pelkäksi häkkieläimeksi.

Tilanne on kenties liian ongelmallinen miehesi allergian vuoksi. Vaihda miestä ja hanki hyvä koira! saat ehkä eniten elämältä.

Villakoirista sanotaan, etteivät ne allergisoi.. Miksi itselläni alkoi tulla nokkosihottumaa n.15 min. päästä kyseisen ei-allergisoivan koiran nuolaisusta? Meni siinä sitten viimeinenkin mahdollisuus hankkia koira perheeseen. :(

Vierailija

Meidän perheessä ollaan myös allerkisia koirille, mutta meillä on villakoira ja se ei tee allergiaa. (Se ei hilseile eikä siitä lähde karvaa, koska sillä ei ole aluskarvaa).😌

Vierailija

Moi minulla oli 1 ensimmäisestä luokasta 4lk asti gerbiilejä eikä ne tehnyt tuhoja niillä vain pitää muistaa hommata lasinen terraario ja eväät vesi pullo purut ja joitain pieniä mökkejä jne terraarioon

Vierailija

Minä itse olen hyvin allerginen kaikille eläimille, mutta siitä huolimatta meillä on kaksi Coton De tulearia ollut n.4 vuotta. Mitään allergiaa ei ole tullut, paitsi jos ovat päässeet nuolemaan kasvojani: silloin ihottumaa ja punoitusta.

Vierailija

Onko jopa mahdollista, että allergia voi tulla tietämättään mistä tahansa eläimestä? Itselläni ei ole onneksi yhtäkään allergiaa, kuten meidän perheen isännällä, mutta meille ei voi hankkia minkäänlaista koiraa tai muuta elukkaa, koska isäntä ei suostu hoitamaan ja emäntä on hieman allerginen (koirille, onneksi!) Pieni hamsteri tai marsu kelpaisi, mutta noista pienemmistä sisaruksista ei koskaan tiedä...

Sivut

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat