Vl-äiti ja viimeinen lapsi

Sivut

Kommentit (699)

Vierailija

kun kysyin, millä perusteella kukaan muu tällä maapallolla ei voi pelastua kuin vl-yhteisön kautta. Anteeksi jos pahoitin herkkää mieltäsi. Tarkoitukseni on herättää ajatuksia ja keskustelua, sillä aivan mahdotonhan tällainen näkemys on. Mielestäni tämä on perustavaa laatua oleva asia. Jokainen ihminen on ensisijassa yksilönä Jumalan edessä ja elää elämäänsä Jumalan yhteydessä. Mikään yhteisö tai seurakunta ei voi vanhurskauttaa ketään, sen voi tehdä vain Jumala.Lainaus:

Painukaa ahdistelemaan jehovia, hellareita tai muita...Te niitä syyllistäviä olette, joka sanaan tartutte. Kyselette ja revittelette. E kuulu teille meidän asiat. Pitäkää huoli itsestänne ja omasta tilastanne, mitä te meistä huolehditte tai haukkua te vaan tahdotte. Olkaa ennemmin huolissanne itsestänne, mihin te joudutte.

Vierailija

ja osoituksia ajattelukyvystä ja suhteellisuudentajusta. Ja kiva kuulla miehen ääni tässä ketjussa!Niinpä. Pitää osata itsekin vähän vetää johtopäätöksiä. Joku tulisielusaarnahemmo ei päätä MINUN perheeni kokoa, eikä myöskään raskaudu, synnytä, imetä, hoida ja elätä minun puolestani.

Lainaus:


Raamatussa sanotaan että lisääntykää. Sen ymmärrän, mutta jos on kolme lasta synnyttänyt, niin silloin on lisäännytty. Ei ole sanottu että pitää vuoden välein lisääntyä niin kauan kuin pystyy. Sitä ihmettelen, että jos tämä ehkäisy on niin tärkeä asia, niin miksi raamatussa siitä ei puhuta?Sitten toisesta aiheesta. Väitän, että jos internet olisi tullut yhtäaikaa kuin televisio, niin internettiä ei olisi vl-uskossa hyväksytty.

Vierailija

niinkuin tahdot, mutta tilanteesi on oikeasti säälittävä. Tuo, että lasten vastaanottaminen on uskon hedelmä, on vl-yhteisön omaa keksintöä. Se ei ole raamatullinen ajatus. Vielä uskomattomampaa on jatko: "uskonhedelmät vuotaa itsestään sillä ehkäisemättömyydellä." Ei Ehkäisy eikä ehkäisemättömyys liity mitenkään uskonhedelmiin. Lue hyvä ihminen raamattuasi itse ja rukoile Pyhää Henkeä avaamaan sitä, tämä on sinun täysi oikeutesi.</p> <p>Lasten vastaanottaminen on uskon hedelmä. Uskonhedelmät vuotaa itsestään sillä ehkäisemättömyydellä. Meissä asuu myös "vanha aatami" eli syntiin taipuvaisia ihmisiä ollaan. Emme me ole fariseuksia. Jos me osaisimme elää noiden hyveiden mukaan, mihin enää tarvittaisiin Jeesuksen sovitustyötä. Synti tarttuu ja sen takia me olemme usein kerjäämässä anteeksiantoa.<br /><br />Kateus on syntiä.<br /><br />Ja vielä tuohon lastensaamiseen, ei tietenkään kaikki saakaan yhtä monta lasta, mutta ehkäisy on asia erikseen. Ja nyt en jaksa enää vastata, sillä tiedän ettei mikään vastaus teitä tyydytä. Mulla on oikeus uskoa näin kun uskon.<br /><br /></p> <p>[quote]</p> <p>[quote kirjoitti:
i]

Vierailija

että sinua KATKEROITTAA että joku ehkä pääsee helpommalla ja vielä olit huolestunut että ap pääsee ehkä Taivaaseen? Tuo ei kuulosta ollenkaan uskovaisen ajatuksilta...Lainaus:

No en kyllä ole feikki.Sinunko omatuntosi sitten sallii ehkäisyn?? Jos me kaikki elettäisiin vain sen mukaan minkä "minun omatuntoni" sallii, niin entäs jos jonkun omatunto sallis alkoholin, toisen taas maailmallisen musiikin, kolmannen television... mehän oltaisiin kaiken kirjavaa joukkoa!vl äitiLainaus:

Sä ainakin olet feikkiMiksi ketään katkeroittaisi ajatus että joku ihminen pääsee Taivaaseen? EIkä sinne kai seuroissa kulkemalla päästä? Eiköhän meidän elämässämme ja uskossamme ole kyse siitä että elämme niin kuin omatuntomme oikeaksi sanoo.t. toinen vl-äitiLainaus:

Vaikka sinä ajatteletkin, että se on vain teidän perheen asia, niin kyllä se vaikuttaa muihinki. Minua ainakin katkeroittaa ajatus, että toiset käyttää ehkäisyä ja kulkee seuroissa ja muka pääsevät samalla lailla taivaaseen. Miksi kukaan muukaan sitten niitä lapsia niin paljon ottaisi vastaa, jos vähemmälläkin pääsisi??vl äiti

Vierailija

ei ne lapset todellakaan opi vieraisiin hoitajiin jos niitä ei koskaan käytä!!

Itse asumme ulkomailla ja olemme löytäneet ystävistä turvaverkon, koska sukulaiset ja lapsuus/nuoruus ystävät asuvat suomessa. Ja kyllä meidänkin lapsista joku on itkenyt kun on ensimmäisen kerran ollut ulkopuolinen hoitaja. Ja niin oli kun lapset aloittivat päiväkodissakin, mutta ei siihen kauaa mennyt kun tottuivat! Joten se vaatii itseltä työtä, että sen turvaverkon saa solmittua jos vain sen haluaa. Sen olemme itse huomanneet kun muutimme pois suomesta ja ketään tuttua ei asnunut samassa paikassa.-vl minäkin =)Lainaus:

vanhemmat asuvat kaukana. Tuttavia on kyllä mutta ei varsinaisia ystäviä ja heilläkin on omat perheet huolehdittavana, ei tulisi mieleenkään pyytää meidän lapsilaumaa ottamaan hoitoon.Vieraiden nuorten ottaminen lastenhoitoavuksi on sekin vähän kyseenalaista, Meidän lapset ovat sen verran arkoja etteivät varmasti tykkäisi jäädä puolitutun tytön hoitoon vaan vierastaisivat ja itkisivät perään.Ja muutenkin kun on aina ollut vauva/alle 2v jota en voi jättää. Ei kaikilla tosiaan ole mahdollisuutta käydä missään, edes kaupungilla kahdestaan, ainoa kerta kun tuli MLL:n hoitaja niin nuorimmainen oli parkunut koko ajan, sen jälkeen en ole halunnut vieraita ihmisiä hoitamaan.On olemassa noita leirejä, mm.parisuhdeleirillä on kuulemma lastenhoitoapua mutta me kun ei tykätä leireistä eikä olla kovin sosiaalisia vaan haluttaisiin olla ihan vaan kahdestaan.

Vierailija

Ei ollu ainakaan meidän häät vakavat juhlat. No toki kirkossa miestä jännitti niin hirveästi että meinas pyörtyä, joten kuvat voi olla aika vakavia. Mua nauratti siitä asti ku ovet aukastiin. Pappi piti aivan ihanan puheen ja mun isä lauloi meille alttarilla. Mutta siinäkin meinas naurattaa kun veli vinkkas silmää sieltä penkistä. Pois kävvellessä nauratti jo miestäkin ja itse nauroin jo ääneen. Onnesta! Oli ihanaa nähdä kaikki rakkaimmat ihmiset ympärillä ja oltiihan nyt mies ja vaimo. :)Juhla oli meilläkin rauhanyhdistyksellä. Oli hyvää ruokaa ja kahvit kakkuineen jne. Ohjelmaa oli, ja meidät vihkinyt pappi piti ihanan hääpuheen. Sitten mun ja mieheni kotiväet esittivät ohjelmaa ja muisteluita meistä. Kaverit laulo hauskan laulun minusta, ja oli leikkejäkin. SEurusteltiin ja illan päätteeks en ois millään halunnu vielä lähteä. Oli niin ihanaa. Ja päivä meni äkkiä.Lainaus:

(sori ap, tämä ei kyllä enää millään lailla liity aloitukseesi :( Mutta palaan siihenkin vielä ajallaan )Millaiset ovat lestadiolaiset häät?

Ovatko ne kaikessa onnellisuudessaan aika vakavat juhlat? Olen nähnyt muutamien lestadiolaisten parien hääkuvia, ja muuten aurinkoiset ihmiset ovat kuvissa kuin seipään nielleitä. Hyvin hyvin vakavina seisotaan alttarilla jne.Juhlissa ei siis kohoteta onnittelumaljoja..? Mikä tässä on väärin? Miksei saa onnitella? Sanotaan että maljat nostetaan morsiusparin KUNNIAKSI eikä kunniaa saisi tehdä kuin Jumalalle tms... Ettekö sitten laula synttäreilläkään esim. paljon onnea vaan synttärisankarin kunniaksi?Lestadiolaishäissä ei ilmeisesti tanssita? Mitä kaikkea siellä tehdään, muuta kuin syödään ja seurustellaan? Onko mitään leikkejä tms?

Vierailija

En minä ainakaan ole rakastunut ulkokuoreen.

Oletko itse viimeisen päälle timmi?

Useat miehet sanovat, että raskausarvet ovat voitonmerkkejä yhteisistä lapsista :)

Vierailija

Voisiko joku lestadiolainen vastata:19 Kirjoitti:"Jos suunittelun lapsiasiassa ottaa omiin käsiin niin et sinä ap usko Jumalasta riittävästi hyvää, kyl se siunaus puuttuu silloin."1) Missä kohtaa Raamatussa noin sanotaan?2) Miten perustellaan vaatimusta että naisen jokaisen munasolun tulee päästä hedelmöittymään ihmisalkioksi? Kun kerran väitetään että ei ole sallittua säädellä raskaaksi tulemista.Vierailija

Voisko joku ei-vl vastata nyt ihan asiallisesti? Niin paljon saa lukea vihapuheita että en voi olla miettimättä ootteko te vihasia tämmöselle tavan (vl)tallaajallekki, joka uskoo miten uskoo eikä tuomitse muita tai puutu muiden elämään? Haittaako tämä elämäntyyli oikeasti jotakuta? Onko se jotakin joltakin pois kun hipihiljaa omaa elämääni elelen vaikka lapsia olen monta synnyttänytkin?

Sivut

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat