Sivut

Kommentit (39)

jonka takia joudun käymään säännöllisin ajoin verikokeissa ja yksi arvo jota seurataan on maksa-arvot.

Kerran nämä arvot olivat juuri piirun alle 1000 ja kauhea miettiminen mistä voisi johtua, koska alkoa en käytä olenkaan. No sitten ainoa mihin päädyttiin oli monivitaami ja siinä a-vitamiini. Arvot lähtivät laskuun heti kun lopetin syömästä vitamiinejä purkista.

Lainaus:

Hysteerikko! :D

Tuo ei ole "todella korkea" vaan lievästi koholla. Todella korkea ALAT olisi > 1000. Tuollainen lievä nousu voi johtua ihan mistä vaan, useimmiten ylipainosta, ruokavaliosta tai muusta nolosta ja ei-mediaseksikkäästä. Syövän oireisiin ei kuulu lievä ALAT:n nousu ja sääli- ja draamapisteitä ei heru.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Täällä yksi luontaistuotteet popsija. Söin noin kolme vuotta sitten varmaan puoliin vuotta kelasin merillä valmistetta! No takaa työterveys kutsu tuli ja verikokeet ennen sitä. Astuin ovesta sisään täti sanoi ; odotin ylipainosta, alkoholin Naukkaajaa. No mikään näistä ei mätsännyt minuun. En juo alkoholia lähes ollenkaan annokset max. 2 siideriä vuodessa. Kuntoilu ja olen normaalipainoinen.
Kertoi että maksa-arvon huitelevat 250 tuntumassa. Arvasin heti että tutkimatta luontaislääke se syy on.
No jätin pois ja 2,5kk niin verkon näytti normaalit lukemat.

Älkää ihmiset luottaa luontaistuotteisiin sokeasti mitä ei ole tutkittu ovatko puhdasta kamaa😕

Katarina

Alkoholi on paha maksan vihollinen ja ihan kohtuukäyttäjilläkin. Naisella jo 1 annos (eli siis ei edes koko lasillinen viiniä) joka päivä nautittuna on liikaa.

Rasvamaksa voi tulla myös ilman alkoholia. On monella ylipainoisella. Yksi syy, josta juuri luin, on hedelmäsokeri. Tietenkin sinun tulee tutkituttaa itsesi, mikä on vikana ja kokeile lisäksi välttää jonkin aikaa hedelmien ja muunkin hedelmäsokerin syömistä. Marjoja saa syödä ja niitä vaikka Tukkilaisen jogurtin tai Kreikkalaisen joukkoon ja hieman makeutta. Itse käytän luomu Steviaa, joka on kaloriton ja makeudeltaan 300 -kertainen verrattuna tavalliseen sokeriin. (Kaupan Steviat ovat keinotekoisia seoksia, eli etsi netistä luomua ja tilaa sieltä.  ;)  - Hedelmäsokeri on muutenkin todettu haitalliseksi vaikkei olisikaan rasvamaksaa.

Katarina

Vielä 3. viesti, anteeksi.  :D

Kirjoitinkin pitkän tekstin ja katosi...  Tässä vain lyhyesti, että jos on paastoverensokeri koholla, vähähiilihydraattinen ruokavalio voisi pelastaa siltä ettei tule diabetes 2. Meikällä oli 6,1 ja ikäni syönyt kevyttuotteita ja paljon maissia (koska keliakia ja lähes kaikkeen gluteenittomaan isketään maissia, koska se on halpaa GMO-rehua), joilla paino noussut 30 kg...

Nyt muutin ruokavalion VHH dieetiksi ja syön 3-4 h välein. En ihan tiukkapipoisesti noudata, vähän otan välillä leipääkin aterioilla tai perunaa, riisiä tai makaronia, mutta viljan pyrin korvaamaan pähkinöillä ja siemenillä. Kaikki valmisruoat jätin pois ja teen itse ruokani (pakkaseen valmiita annoksia kanaa, kalaa  ja lihaa kypsinä, niin onnistuu kiireessä ja väsyneenäkin.

Syön mahdollisimman puhdasta luonnonmukaista ruokaa:  Kylmäpuristettua oliiviöljyä, voita, kookosöljyä, Luomu täysmaitoa, kuohukermaa (jossa ei karrageenia), rasvaista juustoa, kotimaisia vihanneksia ja marjoja ja omenia, sekä pähkinöitä ja siemeniä sekä lihaa, kalaa ja broileria.

En edes yritä nyt laihduttaa, mutta painokin näyttää kääntyneen hitaasti laskuun.    :)

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
rasvamaksaa veikkaan. Ei ole sitten vaihtoehtoja, kuin kilot pois.

Mistä tiedät onko ap:lla kiloja? Tokihan lihavuus on se asia joka itsellekin tulee ekana mieleen jos maksa-arvot koholla.

Mutta on vaihtoehto kyllä, jatkaa eteenpäin kuten ennenkin. Toki kivuliaaksi käy.

HILMA56

SAIN LABRA KOKEET JA P-GT 99 JA PITÄISI OLLA 40 MISTÄHÄN JOHTUU KUN EN ALKOHOLIA KÄYTÄ KUN I-OLLUTTA SAUNAPÄIVINÄ ,JA SITÄKIN VAIN JOSKUS,MUUTA VOISIKO D-VITAMIINI NOSTA ARVOJA

KP

Joillakin noi GT-arvot vaan ovat koholla, toisilla kyllä ihan alkon takia. Kannattaa varmaan kysyä pariltakin eri lääkäriltä, muttei missään tapauksessa täältä uskoa näitä kotilääkäreitä jotka eivät edes ole varmaan kuulleet GT arvosta vaan spekuloivat alateilla ja asteilla joiden heilunnasta ei nyt kenenkään kannattaisi olla kovin huolissaan pienillä marginaaleilla. 

Blondi

Minulla on maksa-arvot olleet korkeat monta vuotta ja kävin sen takia ultra äänessä jossa maksan kunto selvitettiin eikä siinä ollut mitään vikaa se oli kirkas ja hyväkuntoinen lääkärin mielestä. Maksan arvoja kohottaa Burana ja aika monet ruuat.

Vierailija

Olisipa kiva kuulla mistä luontaistuotteista on ollut kyse joidenkin keskustelijoiden kohdalla. Pelkkä "luontaistuote" kun ei ainakaan mulle kerro yhtään mitään.

Purre

Minulla nostatti helokkiöljykapselit. Gt-arvo 217! Nyt vielä arvot liian korkella, olisikohan d-vitamiini tai verenpainelääkkeet, joita popsin kolmea eri sorttia. Muutaman päivän päästä pääsen lääkäriin......

Sivut

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat