Vilkkaiden 4-5v poikien " harrastuksia" ?

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Meillä 4 vuotias poika, joka on todella touhukas. Ei millään malttaisi keskittyä kovinkaan pitkään mihinkään.. Virtaa ja energiaa riittää ja olisi varmasti hänellekin mukavaa, jos löytyisi harrastus, mistä tykkäisi.. Ollaan kokeiltu jalkapalloa ja tennistä, mutta kärsivällisyys ei ole vielä riittänyt. Odottaa myös osaavansa " kaiken" , joten mielenkiinto lopahtaa myös aika nopeasti, jos taito ei ole välittömästi hanskassa.

Minkälaisia kokemuksia teillä on? Onko teidän lapsilla harrastuksia? Mitkä ovat olleet kaikista mieluisimpia?Asumme espoossa espoonlahden suunnalla ja haluaisimme kovasti löytää pojalle jonkun hauskan ja innostavan harrastuksen..

Kommentit (15)

Vierailija

muistaakseni myös Espoon syke. Löydät järjestäjät googlettamalla liikuntaleikkikoulu espoo.Nyt 5v poikani käy liikkarissa jo toista vuotta, ja on tykännyt todella paljon.

Vierailija

liikuntaleikkikoulua 3 vuotiaasta asti. Tykännyt on. Se on leikkimielistä ja siellä saa juosta ja temuta kunnolla. Leikkeinä siellä on mm hippaa, polttopalloa, kissaa ja hiirtä. Palloilua sekä erilaisia tasapainoharjotteluita. Sitten opetellaan edessä, takana, sivulla käsitteellisiä harjotuksia. Myös parijonon ja tavallisen jonon harjoittelua opetellaan. Liikuntasalista (koulun) löytyy myös köydet, puolapuut, jumppapallo ja voimistelupenkki jota käytetään paljon.

Vierailija

Moi, oltiin jo viime lauantaina kokeilemassa liikuntaleikkikoulua laurinlahden koulussa espoossa. Oli ihan huippujuttu ja pojat olivat AIVAN tohkeissaan!! SUURET KIITOKSET teille avusta, en todellakaan olisi tätä harrastusta muuten löytänyt.Ajattelin myös selvittää tuota espoonlahden uimahallin lasten jumppia, josko vaikka vallan innostuttais tästä :-)Toi nassikkapaini kuulostaa myös hyvältä. Pojat aika paljon keskenään ottavat painia, mikä ei tosin lähelläkään hyvää " urheilu ja leikkihenkeä" ..Jopsis, ilman muuta voidaan nähdä ja antaa lasten temmeltää keskenään. Missä päin espoonlahden aluetta asutte? Me ollaan muuttamassa loppuvuodesta nöykkiöön.Vierailija

Meillä päin (asutaan Savossa) paikallinen urkeiluseura järjestää kunnan urheiluhallilla lasten liikuntakerhoa; siellä on eri-ikäisten ryhmiä (pienimpien ryhmä 4-6-vuotiaille), yksi kerta on 45min. ja siellä vaihtelevasti kokeillaan eri lajeja.Meillä tyttö käy luovassa tanssissa, jossa on myös muutama poika. Siellä liikutaan musiikin tahdissa, saa käyttää mileikuvitustaan, pitää osata keskittyä ohjaajan ohjeisiin ja noudattaa niitä, mutta välillä saa myös " hullutella" ja tehdä oman mielen mukaan. Minusta sopii myös pojalle, ja onhan sitä todettu rytmitaidosta olevan hyötyä myös matemaattisten taitojen opettelussa!Naapurikunnastamme löytyy myös naperojumppaa, jääkiekkoa, jalkapalloa... Toisaalta olisiko hyvin vilkkaalle lapselle hyväkin jokin laji, jossa joutuisi keskittymään, että oppisi sitäkin? Keskittymistä ja ajattelua vaativa työskentelyhän vie myös paljon energiaa ja rauhoittaa lasta.

Vierailija


..käy Vantaan Salamat yleisurheiluseuran vauhtivekaroissa. Siellä tosiaan tehdään kakikkea ja koko ajan. Ei ehdi kyllästyä poika mihkään ku saa purkaa energiansa ulos juosten, hyppien, riehuen jne jne!!

Vierailija

temppu/naperojumppaa täältä espoon suunnalta! Toi kuulostaa juuri oikeanlaiselta ja tarpeeksi leikkisältä touhulta!!! Tässä iässä, kun ei tosiaan tarvii noita " oikeita" lajeja oppia. Pääasia, että pääsee poika tekemään=kuluttamaan energiaansa johonkin mieluisaan puuhaan.

Kiitokset vastauksista!!!! :-)

Vierailija

Siellä teema vaihtuu lähes joka kerta: on temppurataa, varjojumppaa, musiikkijumppaa, hernepussijumppaa jne. jne. jne. Ei ehdi samaan aiheeseen kyllästyä kun korkeintaan 2 kertaa on samaa. Vilkas poika, mutta mummu oli kerran mukana jumpassa ja tuli sieltä silmät pyöreänä, että " Jarkko istui hiljaa ja kuunteli ohjaajan ohjeita!" =) Siis kun alussa neuvotaan mitä tehdään jne. Vanhemmat ei ole mukana eli tottelevaisuus on eri luokkaa kuin niin, että joka kerta vanhemmat istuis salin laidalla.

Vierailija

Hei! Meillä kans vilkas reilu 3-vuotis poju ja käy jumpassa Espoon kaupungin jumpassa Espoonlahden uimahallissa. Nauttii sinne menosta ja jumppa vaikuttaa oikein kivalta. Ryhmiä on eri ikäryhmille! Katso Espoon kaupungin sivuilta! Me kans asutaan Espoonlahden alueella. Voisivatkohan poikamme " purkaa energiaa" joskus yhdessä???

Vierailija

Meillä poika juuri täyttänyt 4v. On erittäin energinen pakkaus!

Ilmoitettiin liikuntaleikkikouluun ja jo ekan tunnin (45min) jälkeen ilmoitti että siellä on tosi hauskaa, että kun siellä saa juosta sisällä :)Olen ollut tosi tyytväinen tähän harrastukseen, kuten poikakin.

Joka kerta vaihtuu ohjelma ja aina puuhataan jotain uutta. Ei ole lajisidonnainen.

Kiipeilyä, juoksemista, tasapainoa, pari ulkotuntiakin ym.

Sillointällöin on yhteistunti, mihin toinen vanhemmista osallistuu. Nekin onvat olleet mahtavia tunteja!

Lämmitteleevät aina alussa juoksemalla jottei sitten mikään paikka revähdä. Opetteleevat siinä ohessa myös värejä ja muotoja ja tuollaisia muita hyödyllisiä juttuja.Lämpimästi siis liikuntaleikkikoulua suosittelen!

Vierailija

Mieleeni tuli, että ehkä kannattaisi kokeilla jotain ei niin " tavoitteellista" harrastusta. Esim. jonkinlainen temppujumppa, jossa kokeillaan erilaisia liikunnallisia juttuja, hypitään trampoliinilla, leikitään palloilla, ryömitään tunnelien läpi jne. voisi olla kiva juttu? Olisi vaihtelevampaa ja toisaalta hyvä keino purkaa energiaa

Vierailija

Pohjois pohjanmaalla missä asun, pienillä paikkakunnilla järjestetään Temppujumppaa. Siellä käy myös vilkkaita lapsia, saa juosta paljon ja tehdä temppuja, pelata pelejä jne. Hyvä energianpurku ympäristö.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat