miten hoituu kynsivallintulehdus?

Vierailija

on niin maan kippee pottuvarpaan kynsivalli, punainen ja turvoksissa.. ei kärsi kenkää pistää jalkaan..onko jotain hyviä kotikonsteja asian hoitoon?

Kommentit (13)

Vierailija

Jos äkillinen kynsivallin tulehdus on kivulias ja siihen liittyy märkäistä eritettä vallin alta, on syytä hakeutua lääkäriin. Äkillisen kynsivallintulehduksen hoitona on antibioottikuuri. Lievemmässä (kroonisessa) tilanteessa hakeudutaan hoitoon, jos kynsivallintulehdus ei rauhoitu selvästi tai parane 4 viikossa. Hoitona on usein suun kautta otettava hiivalääke ja bakteereihin tehoava lääke ulkoisesti. Joskus menetellään päinvastoin. Hoitoaika on tavallisesti kuukausia.Vierailija

ItsehoitoKynsivallin tulehdus:Oireiden ilmaantuessa aloita hoito heti. Pese useita kertoja päivässä (3-4 kertaa) ja pyyhi desinfointiaineella (apteekista).betadinea kannattaa varoa . useat ihmiset allergisia, parempi on bacimycin voide

Vierailija

Infektiot kynsissä ja kynsivalleissa

Sisäänkasvanut kynsi 11 (unguis incarnatus) on yleisempi nuorilla kuin lapsilla tai myöhemmin aikuisiässä. Isovarpaan kynnen reuna painuu kynnenvieruskudoksen sisään ja aiheuttaa siihen kroonisen tulehduksen. Kynnenvieruskudos kasvaa osittain kynnen päälle ja estää tulehduksen parantumista. Alkavassa tulehduksessa hoidoksi riittää kylvettely lämpimässä vedessä 1¿2 kertaa päivässä ja jokin antiseptinen tai antibioottia sisältävä voide (esim. Sibicort®, Bacibact® tai Pimafucort®). Ellei tulehdus parissa viikossa parane, lääkäri tekee varpaaseen johtopuudutuksen, leikkaa veitsellä ylimääräisen (granulaatio)kudoksen pois ja kaventaa kynsilevyä. Kylvettely ja hoito antiseptisellä tai antibioottivoiteella jatkuvat pari viikkoa. Syylät kynsivallissa tai kynnen alla haittaavat kynnen kasvua (ks. tavallinen syylä 12). Myös krooninen kynsivallintulehdus 1 häiritsee kynnen kasvua. Kynsisilsa 13 on varsin tavallinen sairaus etenkin ikääntyvillä miehillä.

--------------------------------------------------------------------------------

Artikkelin tunnus: dlk00253 (010.404)

© 2007 Kustannus Oy Duodecim

Vierailija

Kynsiä ei nimenomaan jätetä pitkiksi koska ne keräävät kauhean määrän bakteereja. Eikä kannata myöskää liian lyhyiksi leikata tulehdusten välttämiseksi. Sopiva kynsien pituus on se, kun käännät kämmenet kynsipuoli alaspäin ja katsot näkyvätkö kynnet sormien takaa. Jos ne sieltä näkyvät, niin ovat liian pitkät.

Vierailija

Bacibact-voidetta pari kertaa päivässä on minulla hoitanut parissa päivässä sellaisenkin tilanteen, jossa en pystynyt enää kunnolla kävelemään. Mene nyt ensin apteekkiin, ennen kuin turhaan jonotat lääkärillä.

Vierailija

Oma kikka on pistää varvas juoksevan veden alle, ja säätää lämpö niin kuumaksi kun vaan pystyy kestämään. tätä mutaman kerran päivässä, ja mätä ja sen paine lähtee häviämään.

lasten rääkkäystä

Kun ite olin pienempi ja menin kynsivallintulehdukset takia lääkäriin, niin lääkäri vain puhkaisipienen reijän ja painoi niin kovaa, että mätä tuli ulos. Ai että ku sattu niin paljon että meinasin pyörtyä

Vierailija

Mulla on kynsivallintulehdus ja en pysty kunnolla edes kävelemään. Mikään ei auta. Oon käyny lääkärillä ja siellä ne puudutti mun varpaan, leikkas kynttä ja laitto siteeseen. Sattu ihan jumalattomasti se puudutus.

Sama juttu

Mä teen silleen kun on ihan sama juttu toi ihmeelinen jutska nii otan joka ilta antibiootti kuuri lääkkeen ja liotan jalat kuumassa astiassa ja oon noin 10 min jalkojen pesu altaassa

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat