Miten käynnistys onnistunut?

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Onko teillä onnistunut käynnistykset hyvin? Vai onko joutunut useampana päivänä yrittämään? Edellinen minulla käynnistettiin tipan avulla, silloin kohdunsuu oli lähtenyt jo itsestään avautumaan, joten synnytys käynnistyi helposti ja kaikki oli alle neljän tunnin ohi(oli 2.synnytys) Nyt minulla ilmeisesti meinataan ensi viikolla käynnistää synnytys, mutta kohdunsuu ei ole kuin sormelle auki, kohdunkaulaa jäljellä eikä vauvan pää ole kiinnittynyt eikä kunnolla laskeutunutkaan, mietin vaan että käynnistyyköhän synnytys hyvin vai joudunko odottelemaan sairaalassa useamman päivän?

Kommentit (10)

Vierailija

Eli käynnistysyritykset aloitettiin rv 38+4 ja vauva syntyi 39+2. Kohdunsuulle laitettiin kolmesti päivässä Cytotec-murunen kolme päivän ajan, neljäs päivä pidettiin taukoa ja viidentenä taas kolme murusta. Nämä muruset alkoivatkin tepsiä, sillä viidennen ja kuudennen päivän välisenä yönä meni vedet kahden maissa, ja tyttö syntyi puolenpäivän maissa. Aloitustilanteessa oli melko epäkypsät paikat; kohdunkaulaa 2-3 cm ja kanava auki niukasti yhdelle sormelle. Lapsi oli ensimmäinen ja käynnistettiin hepatoosin takia.

Vierailija

Mulla käynnistys aloitettiin rv 38. Edellinen lapsi syntyi sectiolla suuren koon vuoksi ja nyt annettiin alatiesynnytyksen mahdollisuus, kun piti olla pienempi vauva tulossa.Lähtötilanne oli aika kypsymätön vaikka omia tuntuvia supistuksia oli säännöllisesti. Ensimmäisenä päivänä laitettiin 1/4 mururunen sytoteciä, kohdunkaula lyheni hieman, seuraavana päivänä 2 kertaa lisää, tuloksena kohdunkaula lyhentyi hieman ja auki. Kolmantena päivänä oli omiakin supistuksia sen verran, että laitettiin vain kerran. Seuraava yö menikin kärvistellessä supistusten kourissa osastolla. aamulla olisi pitänyt päästä kalvojenpuhkaisuun saliin, mutta kun sattui olemaan tukossa. Neljäntenä päivänä sain vielä yhden murusen vauhdittamaan ja yö meni taas supistellen reippaasti. Viidentenä päivänä puhkaistiin kalvot kun vihdoin ja viimein synnytysosasolle tuli mun mentävä rako :)Mullahan oli periaatteessa ensisynnyttäjän tilanne, koska esikoinen syntyi sectiolla.Olen aika varma, että ollaan oltu samaan aikaan käynnisteltävänä edellisen kirjoittajan kanssa...? Kuulostaa kertomus aika tutulta.. Meidän vauvalla tuli ongelmia keltasuuden kanssa ja joutui valoihin.. Eikä hän nyt niin pieni loppujen lopuksi ollutkaan...

Vierailija

Minulla on kaikki kolme lasta syntyneet käynnistyksen kautta. Esikoinen tuli maailmaan neljän vuorokauden käynnistelyjen päätteeksi 16tunnin synnytyksellä. Käynnistettiin verenpaineiden takia rv 38+3 ja syntyi siis rv39. Ihan hyvä kokemus vaikka pitkään jatkuneet pikkusupparit sitten lopulta veivät voimat niin totaalisesti, että ponnistusvaihe venyi 50min.

Toinen käynnistettiin ison koon vuoksi rv 39. Aamulla aika äitipolille ja kokoarvio silloin 3700g mutta jo viikkoja aiemmin oli eri kätilö saanut saman arvion ja en millään suostunut uskomaan, että lapsi ei ole lainkaan kasvanut viimeisten viikkojen aikana. Lopulta ylilääkäri kuitenkin suostui käynnistys yritykseen. Geelillä aloitettiin ja eihän se oikein tuottanut tulosta. Koko päivän vähän supisteli tehottomasti, illalla peräruiske ja jo lähti käyntiin. Seuraavana aamuna klo 05.32 syntyi 1,5h ponnistus vaiheen päätteeksi imukupilla, hartioistaan kiinni jäänyt, 4440g poika. Onneksi ei annettu mennä yli vaan käynnistettiin, sillä yhtän isompi ei enää olisi mahtunut tulemaan.

Kolmas käynnistettiin rv 41+4 kun oltiin polilla yliaikaiskontrollissa ja minä pelosta jäykkänä, josko taas iso tulossa ja ylikin vielä mennyt.. klo 11 cytotec muru=ei vaikutusta, klo 14 seuraava= ei vaikutusta, kätilö toi ruokaa puoli viisi ja sanoi että kolmatta ei enää samana päivänä laiteta, kun olen jo uudelleen synnyttäjä ja sanoi tulevansa kuuden aikoihin ottamaan käyriä. Viiden aikoihin alkoi pikkuhiljaa tapahtua ja kuudelta kun kätilö tuli laittalemaan käyrille, siirryttinkin ensin saliin kun ilokaasua rupesi olemaan ikävä. Salissa meni vedet ja paikat auki 4cm. Klo 18.40 syntyi 5 minuutin ponnistusvaiheen jälkeen 4100g tyttö.Tulipas pitkästi selitettyä. :)

Vierailija

Mulla käynnistettin raskausmyrkytyksen vuoksi rv 40+2 cytotec-muruilla. Periaatteessa muru (tai kaksi) laitettiin kohdunsuulle kolmesti päivässä, mutta muutaman kerran jouduimme jättämään yhden kerran väliin sikiön sydänäänissä tapahtuneiden muutosten vuoksi. Käynnistys aloitettiin maanantaina ja perjantaina vasta saatiin tuloksia aikaan, silloin yhdistelmänä 2 murua ja etikkaa, joka kuulemma saattaa helpottaa cytotein tehoa. Kun kalvot puhkesivat, jatkettiin vielä oksitosiinitipalla. Sikiön sydänääntein laskun vuoksi päädyttiin lopulta sektioon 10 h kivuliaiden supistusten jälkeen. Sain kaiken kaikkiaan 10 kertaa Cytotecia. Sairaalassa mulla oli kaveri, joka sai 19 Cytotec-annosta ennen sektiota. Ei siis välttämättä toimi.

Vierailija

...kohdunkaulasta oli reuna jäljellä ja auki kahdelle sormelle. Kalvot puhkaistiin, mitään ei tapahtunut, oksitosiinillä lähti hyvin käyntiin. Epiduraali tosin lopetti supistukset moneen kertaan ja tippaa meni tosi vauhdilla...Käynnistys ma aamuna klo 10, poika syntyi ti aamuna 4.57.

Vierailija

että, mulla oli myös sairaalassa kämpikselle laitetty tuo 19 cytotec murua tuloksetta ja käynnisteltiin 2vko ennen sectiota. Tästäkin siis päättelin meidä olleen samaan aikaan sielä. Vastaavia tapauksia ei varmaan kovin montaa ole..

Vierailija

Heippa!Mullakin kokemusta cytotec -käynnistyksestä ja hyvin sujui. Lähtötilanne oli täysin epäkypsä ja sain 2 murua (klo 11.40 ja 14.40). Supistuksia alkoi tulla vähän n. 17 aikaan ja pärjäsin hyvin suihkulla ja kaurapussilla, eikä mitään muutoksia vieläkään tapahtunut, vähän vuosin verta. Klo 18 alkoi säännölliset supistukset tauotta ja niitä vielä pahensi se, että lapsivesi meni samaa vauhtia. Siinä vaiheessa olin vasta n. 2cm auki, kanava hävinnyt) ja sain jotain supistuksia vähentävää lääkettä lihakseen. Epiduraalin sain heti klo 20 ja poika oli maailmassa 6.02. Kaikki meni tosi hyvin. Supistukset olivat älyttömän kivuliaat, mutta niin kai ovat muutenkin ;) Ja kivuliasta vaihetta kesti ehkä n. 1.5h ja koko ajan oli apu kuitenkin lähellä. Mulle jäi älyttömän positiivinen kuva koko hommasta, olin varautunut siihen, että käynnistys ei tuota tulosta ja olinkin tosi onnellinen, että homma oli niin nopeasti ohi!Terppari ja ihana " palkinto" , poika 2kk+

Vierailija

Eka raskaudessa käynnistettiin cytotecilla kaks kertaa rv 41+4. Kohdunsuu oli pehmeä, mutta muuten ihan kiinni ja kaulaakin jälellä 2cm. Ekana ei tapahtunut mitään ja käyrään piirtyvät supparitkin oli niin pieniä, etten ite edes tuntenut niitä. Illalla kuitenkin n. 5h toisesta murusesta poksahti kalvot puhki ja siitä alkoikin kunnon supparit. 4 tunnin päästä oli tyttö maailmassa:)

Vierailija

Ensimmäinen muru pistettiin klo 11 ja poika syntyi klo 20. Kivulias olin tosin vain noin 3 - 4 tuntia tuosta ajasta.

Tietääkseni kaikki on yksilöllistä. Silloin kun minulle laitettiin tuo toinen muru cytotecia niin lääkäri oli sitä mieltä, että vielä kolmaskin pitää laittaa...

Vierailija

Minulla takana kaksi raskautta ja kaksi käynnistystä,kummatkin cytotec-tableteilla. Ensimmäinen käynnistettiin todella epäkypsästä tilanteesta viikolla 42. Kohdunsuu oli täysin kiinni ja kanava täysin jäljellä. Pääkään ei ollut kiinnittynyt mutta syynä oli runsas lapsivesi. Tämä ensimmäinen synnytys käynnistettiin ma-aamuna ja tiistai iltapäivänä oli poika maailmassa. Säännölliset supistukset alkoivat ma-ti välisenä yönä,olin saanut kaksi cytotec-murua päivän aikana. Kokonaiskesto 15h.

Toinen synnytys käynnistettiin viikolla 40+4. Kohdunsuu oli sormelle auki ja kanavaakin hieman jäljellä. Sain ensimmäisen tablettimurusen n.klo11 tiistai aamuna ja klo18 toisen murusen. Supistukset alkoivat tuntua hiljalleen mutta sitten olikin rytinää. Klo23 muuttuivat säännöllisiksi ja klo02 ti-ke välisenä yönä syntyi tyttömme. Eli toinen synnytys oli nopea,vain 3h.

Mutta kaikilla varmasti yksilöllistä miten kroppa reagoi. Itse koin tabletit hyviksi vaikkaikin supistukset ovat aika ärhäköitä. Kätilö sanoi kummallakin kerralla että käynnistetty synnytys on aina vähän kivuliaampi kuin luonnollisesti alkanut. Mietin vaan että kuka sitäkin on tutkinut... : )

Onnea synnytykseen!!!!

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat