Olen työtön ja haluaisin erota, mies kiristää lapsilla

Vierailija

Todella turhauttava tilanne ja kaksi lasta. Olen ollut kotiäitinä muutaman vuoden ja haluaisin erota. Mies ei ole väkivaltainen, mutta puhuu rumasti, pelaa jatkuvasti ja on pettänyt kuutisen kertaa.

Olen anellut eroa monta kertaa, mutta mies nauraa paskamaisesti, että lähde vain, mutta lapset jäävät hänelle. Hän saa työstään tietysti rahaa ja maksaa kaiken, mutta ei koskaan valmista ruokaa tai huolehdi lapsista, joten huoltajuus ei siinä mielessä onnistuisi.

Voin itse todella huonosti ja olen hyvin onneton. Miehen lähellä oleminen on inhottavaa ja raivostuttavaa, koska kaikki pettämiset ja rumat puheet pyörivät jatkuvasti mielessä. Lapsien takia olen hänen kanssaan. Enkö voi odottaa kuin että hän löytää naisen?

Kommentit (2)

Reipastu ja hoida asiaa

Osaisiko joku sanoa ap:lle miltä taholta voisi tilata maksuttoman ajan ja käydä juttelemassa tuosta ahdistavasta tilanteesta. Se on jo lasten hyvinvoinnin suojelemisen paikka, kun uhkaileva vanhempi käyttäytyy pahasti perheessä. Ei semmoiselle mielien saastuttajalle edes avioerossa ole syytä antaa huoltooikeutta.

Nyt vain pitäisi löytyä oikea taho, jossa voi käydä juttelemassa.

Ota mukaan vaikka kirjoituksesi ja pyydä laittamaan asiat muistioon.
Älä kerro miehelle asiasta. On sen tyyppinen, että kostaa kaiken ja se pahentaa tilannetta. Ei ole tervettä käytöstä hänen uhkailunsa? Itse en viivyttelisi tuossa asiassa.

Kyllä Suomi huolen pitää työttömistä perheistä. Ala elämään paremmin!

valitettavan tuttu juttu lähip...

ihan omasta terveyskeskuksesta voi pyytää ajan psykiatriselle sairaanhoitajalle jolle varmasti pääsee nopeammin ehkä viikossa parissa kuin perheneuvontaan (kirkon tai kaupungin, apua  saadakseen ei tarvi kuulua kirkkoon ja ei tarvi mennä  perheenä vaan äiti yksin, jonot voi olla jopa kuukausia mutta aikaa varatessa voi korostaa eron uhkaa ja pienten lasten ikää) ja myös neuvolapsykologille päässee melko nopeasti, pääasia että äiti ottaa yhteyttä jonnekin ja vie asiaa eteenpäin. Isä tietysti yrittää uhkailla yksinhuoltajuudella (ja syyttää äitiä hulluksi) varakkuuden perusteella, mutta ammattilaiset kyllä näkevät läpi jos ei ole tähänkään asti osallistunut lasten- ja kodinhoitoon niin ei tee jatkossakaan.. lapsia ei rahalla hoideta vaan rakkaudella ja välittämisellä, teoilla.  Ja jos jotenkin ihmeellä onnistuu saamaan huoltajuuden niin taatusti kyllästyy ja väsyy lasten uhmiin ja "tylsään" arjen pyöritykseen jossain vaiheessa, nyt kun olet hoitanut kaiken hänelle helpoksi olemalla kotona.  Työttömyys ei ole mikään häpeä eikä vähennä arvoa vanhempana, asumistukea ja toimeentulotukea voi kelasta hakea - Suomessa lapsiperheistä pidetään huolta sen verran ettei sen takia kannata yhdessä pysyä ja muutenkin tuo kireä ilmapiiri kotona ei ole mitenkään lasten etu, parempi yksi rauhallinen koti ja erillinen isän koti (esim. viikonlopputapaamisia varten) kuin kuin yksi kireä ja riitainen pakko-olla-yhdessä vain lasten takia - lasten takia just pitäisi erota jos noin tolkuton sarjapettäjä ja muutenkin vastuuton isä! ja kiiresti hakemaan vuokra-asuntoa! muuttoonkin ja kalusteisiin, sisustuksiin voi saada apua (ennen sossusta, nykyään kai sit kelasta??)

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat