Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Ärsyttää kun sukulaiset ja tuttavat ovat taas työntämässä koululaisiaan meille kesäksi

Sivut

Kommentit (41)

SINÄ olet ottanut vapaata töistä kesän ajaksi, mikä tarkoittaa vähemmän rahaa kesän ajaksi. Eihän ole tarkoitus, että sinun pitää sen lisäksi juottaa ja syöttää, pienemmistä varoista, KOKO kesää muitten lapsia. Miettikää ihmiset jo ihan rahan kannalta asiaa. Ymmärrän päivän silloin, toisen tällöin, mutta pitkäaikaista velvoitetta ei kai kukaan normaali ihminen ilmaiseksi pyytäisikään. Jos itse pyytäisin hoitajaa, olisin valmis korvaamaan ihan rahalla.

kuin meillä: lähisukulainen on miehensä perheyrityksessä, puutarhalla!,Eli siis joka jeesuksen joulu, äitienpäivä, isänpäivä, pääsiäinen, yo-juhlat ynnä muut ollaan muksuja tuomassa meille. siis pieniä lapsia vielä. Kyllä raivostuttaa! Joulu näistä on se kaikista tärkein, johon vielä säästän kesälomiakin. Samalla kun heillä on kovaa kiirettä täytyisi mennä heillekin jonottamaan joulukinkkua palvaamoon ynnä muuta, ja anopillensa myös.. Tätä en ole tehnyt, mutta joka vuosi kysytään.Tätä jatkuu vaan vuodesta toiseen. Minä olen oikeastaan ainut sukulainen meidän puolelta, joka voi heidät ottaa. Mutta siis tällä miehelläkin on sisko, joka on lapseton ja vielä sinkku.viime jouluksi otin 2 viikkoa lomaa, no hyvää aikaahan mulla on ottaa lapset juuri silloin 23.päivä kun kerta lomaa on. niin kuin ei olisi joulukiireitä omiakin..

Kyllä se olisi lasten äiti joka olisi oltava pois töistä!!Para tapa olisi lähteä jouluksi matkoille, mutta haluan viettää joulun kotona..

Minä jouduin vähän samalla tavalla koko naapuruston lapsenlikaksi.Kolmen talon lapset leikkivät meidän pihassa aina koulun jälkeen (eskarilaisia, eppu- ja toppuluokkalaisia ja kotona olevia alle eskari-ikäisiä). Toki on mukava, että lapsilla on leikkikavereita, mutta ikävä kyllä lasten vahtiminen jäi minun hartioilleni. Lapset tuotiin kuin päivähoitoon, vanhemmat kipaisivat takaisin oman kodin rauhaan. Joku lähti kauppa-asioille, joku jonnekin muualle.

Kerrankin sanoin yhdelle isille, joka tekee kotoa töitä, että me olemme kyllä ihan juuri lähdössä asioita hoitamaan (vihjasin siis, että lasta ei kannata nyt tuoda meidän pihaan). Isä pamautti, että heilla ei ole mitään menoa ja jätti lapsensa meidän pihalle.Olen huomannut, että jos olet kiltti ja autat, niin saat tehdä sitä ilman kiitosta hamaan hautaan saakka. Harva edes yrittää olla vastavuoroinen, joka kuuluisi tuohon kylä kasvattaa -meininkiin. Yleensä saat palkaksesi vain haukut.Meidän täytyi tehdä niin, että kävimme mieheni kanssa puhumassa naapureille ja kertomassa, että leikit käy, mutta vanhempien pitää olla lapsiaan vahtimassa. Kummasti ei enää sitten parin päivän jälkeen vanhempia huvittanutkaan vahtiminen, aluksi yrittivät. Saimme ainoastaan yhden naapurin kanssa asiat sujumaan niin, että tuntuu että kumpikin jotain tästä järjestelystä saamme, emme vain anna.Joten sano vain ei. Unohda ne seläntakana motkottojat. Voit olla varma, että jostain muusta motkottavat kuitenkin: mitä annat lapsille ruuaksi, miten puetaan, millaisia leikkejä leikitään, miltä koti näyttää...

olen huolinut 1-2 yöksi yökylään kesän aikana. En ole hoitanut heitä muulla tavoin. Perusteluksi olen sanonut, että touhua riittää aivan tarpeeksi omissakin. Ja minä en ole edes virallisesti kesälomaa pois töistä koska olen opettaja.

mutta sitten minua pidetään todella itsekkäänä ja paheksutaan kovasti. Tiedän, että ei pitäisi välittää näistä muiden ajatuksista mutta väkisinhän niihin törmää kun sukulaisia ollaan.Aloitus tuli näköjään kahteen kertaan kun palsta taas tökki.

että varmaan sitten jonkun ajan kuluttua on lähisukulaisten lapset meillä kesäkuussa, koska olen opettaja. Sitten on kyllä kaikki spontaani toiminta omien lasten kanssa siltä ajalta mennyttä. Eikä voida päättää, että mennään vaikka kesäkuun toiseksi viikoksi mökille tms. ex-tempore, jotta toisen perheen suunnitelmat ja päiväjärjestys ei sotkeudu. Autoon ei mahdu sellaisen lauman kanssa ja minne tahansa retkeileminen vaikkapa bussilla on kyllä melkoisen rasittavaa.

Vierailija

Itse olen lapsettomana ihmisenä hoitanut sisareni lapsia ensimmäisen lapsen syntymästä lähtien. Alkuaikoina minut painostettiin lapsia hoitamaan, koska se on "sukulaisen velvollisuus". Tilanne kuitenkin kärjistyi pari vuotta sitten siihen, että tein töitä ja hoidin lapsia 4-6 kertaa viikossa. Tuona aikana olin hyvin väsynyt ja minulla alkoi palaa käämi, koska elin äidin elämää, vaikka minulla ei omia lapsia ollutkaan. Minusta tuntui myös, että minua hyväksikäytettiin. Pistin hoidot jäähylle ja sanoin, etten enää jaksa.

Aloitin hoitamaan lapsia tauon jälkeen, jolloin hoitokertoja en ole suostunut ottamaan niin paljoa, että oma jaksamiseni kärsisi. Tosin kaikki odotetaan kuitenkin ilmaiseksi, esimerkiksi ruoka. Itse lapsien vahtimisesta en vaadi rahaa, koska pidän siskoni lapsista hyvin paljon. Tosin minusta vanhemman pitäisi maksaa muut asiat hoidon aikana, esimerkiksi tuo ruoka. Itse tällä hetkellä opiskelen, joten minulla ei ole varaa elättää neljää ylimääräistä suuta. Tämän vuoksi minua välillä ärsyttää hyvin paljon se, kun olen sanonut että "annathan päivällisen ennen kuin tuot lapset hoitoon" ja kun lapset tulevat, niin ensimmäinen kysymys on "Mitä ruokaa?" ja kertovat että ovat syöneet viimeksi koulussa.

Tällaisen hyväksikäyttö kokemuksen jälkeen minulle on tullut sellainen mielipide, että perhe hankkii lapsen/lapset itselleen, jonka vuoksi heidän ei pitäisi olettaa sukulaisten olevan automaattisia lastenhoitajia ja -kasvattajia. Jos kyseisen perheen sukulaiset ovat auttamishaluisia niin hyvä, mutta pitäisi pysyä kohtuuden rajoissa. Jos kyseisen perheen sukulaiset eivät ole auttamishaluisia, niin hyväksy se, sinä olet se joka lapsen/lapset hommasit, eivät sinun sukulaisesi.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Tämä on kummallinen asia ihmisten ymmärtää. Luullaan, että koululaiset menevät siinä samassa.
Kotiäiti/kesän vapaana oleva on tehnyt taloudellisesti valtavan uhrauksen ollakseen lastensa kanssa kotona. lisäksi kotiäidille se lastenhoito on työtä, josta ei saa vapaata tuskin ollenkaan.

Silti moni olettaa, että esim. kotiäidille voi vain viedä lapsensa päiväksi hänen lastensa kavereiksi. Hyväksikäyttäyjiä riittää.

Jos aikoo viedä lapsensa jonnekin ilmaiseksi, kysy ensin itseltäsi, otatko sinä mielelläsi virkavapaata ja olet tulotta kesäällä ja samalla hoidat naapurien ja sukulaisten lapset?


Tämä. Ainahan voi ehdottaa lastensa työntäjälle, että hän jää kotiin ja sinä viet omasi hänelle loman ajan, ja menet itse töihin.

Toivottavasti myös toimittajat kantavat vastuunsa kirjoitteluista ja seuraavan loman alla ihan reilusti kirjoittavat, että lapset saa hoitoon, kun maksaa puolet omasta palkastaan hoitajalle ihan kuten muissakin maissa ja Suomessakin vielä jokin aika sitten mielellään maksettiin siitä hyvästä, että itse pääsi töihin.

Ettei käy niin, että joku mummo lupautuu ottamaan ja kiukuttelee ja purnaa muille lasten metelistä. Hoitajaksi on lupautunutkin vain, koska pelkää lapsensa kiukuttelua tai hylkäämistä.

Vierailija

Ehkä hoitajia löytyy, jos palkkaa. Esimerkiksi 1250 euroa on puolet keskipalkasta.

Tietenkin on myös paljon ihmisiä, joille muut asiat ovat rahaa tärkeämpiä, eikä mikään raha riitä, vaan ainoa syy hoitaa jonkun muun kuin omia lapsia olisi, että pitää aidosti lapsista tai heidän vanhemmistaan, tai heidän omille lapsille tuoma ilo, ja hyvin harvoin kemiat kohtaavat juuri naapurin lapsen tai edes sukulaisten kanssa.

Toki kaikkien kanssa voi töitä tehdä koulussa ja päiväkodissa, mutta yksityisalueelle jokainen, niin lapsi kuin aikuinen valitsee ihmiset, joiden kanssa viihtyy. Jos on eri mieltä, niin vapaasti voi itse jättäytyä pois töistä ja alkaa hoitaa kaikki sukulaisten ja naapureiden lapset vaikka työmarkkinatuella. Se ei ole väärin, koska palkkatöille kyllä löytyy ottajia.

Esimerkiksi melutaso on eri lapsilla erilainen ja kiinnostyksen kohteet.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat