Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Syksyllä otetaan kouluissa yleensä koulukuvat ja ainakin meille on ollut ikävä yllätys se kuinka nykyään koulukuvillakin rahastetaan. Meillä on kaksi lasta jotka ovat vielä molemmat ala-asteella.Koulukuvausta ennen tuli kotiin vain kysely jossa piti ruksata kuvataanko lasta vai ei. Tiedotteessa ei ollut mitään mainintaa kuvapaketin sisällöstä saatika hinnasta.No nyt kun saimme kuvat olimme kyllä pettyneitä paketin sisältöön ja ennen kaikkea kuvien hintaan ja pakkomyyntiin. Paketti sisälsi luokkakuvan, 3 yksittäiskuvaa (koko n. A5) joista yksi oli mustaval-koinen), 4 vähän passikuvaa suurempaa yksittäiskuvaa ja tarrakuvia 18 kpl, joista n. puolet mustavalkoisia. Pakettiin oli ympätty myös pahvinen valokuva-albumi, jonka hinta laskussa oli 9 euroa sekä pahvinen " valokuvakehys" jonka hinta oli 2 euroa.Tämä koko paketti olisi maksanut yli 40 euroa eli kahdelta lapselta yli 80 euroa. Hinta on meistä kyllä kohtuuttoman korkea. Palautin albumin, koska ekaluokkalaiselle otimme sen viime vuonna ja vanhemman lapsen paketissa ei albumia ollut vaikkakin se oli laskutettu. Molemmilta palautin myös tuo pahvisen valokuvakehyksen koska ainakin meille se on turha.Silti kuvapaketille jää hintaa vielä n. 30 euroa/lapsi. Mielestämme kuvat eivät olleet mitenkään parempia kuin aikaisempina vuosina kun hinta on ollut kohtalaisempi ja eri kuvaaja. Annoin tästä palautetta koululle ja sain vastauksen että kuvia ei ole pakko ottaa ne voi palauttaa postitse. Tämä oli mielestäni asiaton kommentti koska kuitenkin koulukuvat ovat tärkeitä sekä lapsille, että meille vanhemmille.Onko muilla ollut kokemusta yhtä hinnakkaista koulukuvista? Oletteko antaneet palautetta koululle kuvien hinnasta? Miten mahdolliseen palautteeseen on suhtauduttu? Meillä kuvaajana oli Focusoiva joka ymmärtääkseni toimii ainakin etelän alueella.

Sivut

Kommentit (18)

meillä maksoi kuvat 17¿/muksu. Mukana oli ryhmäkuva, tarrakuvat, 2 vähän isompaa kuvaa ja passikuvat. Aika törkeetä toimintaa etten sanoisi!!!

Paketissa oli ryhmäkuva, 2 muotokuvaa 10x15, muotokuva arkki, jossa 1 iso 13x18 ja 3 pienempää kuvaa(ehkä n.puolet 10x15) ja tarra-arkki jossa 8 " pientä" kuvaa ja 7 passikuvan kokoista.

Hinta oli 25,90¿ Firma oli kuvaverkko

Jos näitä nyt kukaan enää lukee....9vuotta edellisestä, mutta nyt on kuvaamo focusoiva hävitellyt otettuja kuvia ja siellä vaan voivotellaan, kun näin kävi  ( voi voi, ei meillä ennen näin ole käynyt = en usko)! Eikä heillä ole edes toimitiloja, mihin voisi mennä kuvattavaksi) Eli ei mitään takeita, että otettuja kuvia edes saa.Eikä edes alennus" kuponkia" toiseen kuvaamoon

tiedoksi

fokusoivasta erittäin huonoja kokemuksia. Kuvat luokattoman huonosti otettuja ja hinta kova. Mobiiliversio sivusta kaatui koko ajan. "Pakkotilauksena" paketit ei voi tilata vain luokkakuvaa muistoksi, vaikka kuvat todella huonosti otettuja.

Neljänäiti

tiedoksi kirjoitti:
fokusoivasta erittäin huonoja kokemuksia. Kuvat luokattoman huonosti otettuja ja hinta kova. Mobiiliversio sivusta kaatui koko ajan. "Pakkotilauksena" paketit ei voi tilata vain luokkakuvaa muistoksi, vaikka kuvat todella huonosti otettuja.

Vanha ketju, mutta niin samaa mieltä. Näin huonoja ja kalliita kuvia ei viitsi edes lunastaa. Harmittaa kun ei jää lasten kouluajalta muistoja.

Äippä77

Focusoiva otti kuvat meidänkin koululla viime vuonna, ja ilmeisesti myös tänä vuonna, vaikka kovasti oli halut vaihtaa muualle. Ilmeisesti ovat tehneet sopimuksen pidemmäksi aikaa. Kuvat olivat luokattoman huonoja, ja maksoivat tolkuttoman paljon. Seppälä, vaikka iso firma onkin, on ottanut ystävien lapsista vuosi toisensa jälkeen onnistuneet kuvat. Maksan mieluusti korkeamman hinnan jos kuvat ovat hyvät, mutta huonoista kuvista en ole valmis maksamaan mitään.

Ekajavikakerta

Minullekin tuli kuvapaketti juuri kotiin "automaattisesti" kun en mitään tilannut heidän toistuvista sähköposti- ja tekstiviestikehoituksistaan huolimatta (koska en ollut tyytyväinen netistä katsomiini tarjolla oleviin kuviin).

Ei kai minulla ole mitään velvollisuutta alkaa paketoimaan ja lähettämään noita kuvia takaisin ja tuhlaamaan edes aikaani siihen kun mitään en ole tilannut?

Pettynyt

Focusoiva. Aivan järjettömän kallis ja todella huonolaatuisia kuvia. En toivoisi kellekkään kouluille tai päiväkodeille heidän palvelujaan.
Nyt harmittaa jäädä ilman lapsen kuvia, mutta rajansa kaikella.

Heidän työntekijöiltään ei odoteta edes minkäänlaista koulutusta tai edes kokemusta valovauksesta. Siinäpä syy huonosti kuvattuihin valokuviin.

Kaiken kukkuraksi valokuvaaja oli vaihtanut lapseni kampausta ennen kuvaamista.

Vierailija

Sama juttu! Luokattoman huonoja kuvia! En kehtaisi ikinä lähettää samanlaisia suttuja asiakkaalle! Harmittaa koska odotin lasten kuvia todella paljon. Markkinoivat muuten itseään "hyvin erilaisilla kuvilla". Hah! Erilaisia joo, kalliita ja laatu on sama kuin antaisi pokkarin ekalle vastaantulijalle jolla on paha krapula.

Kotkanpoikii ilman siipii?

Pakko olla samaa mieltä Focusoivasta.

Odotetut päiväkotikuvat tulivat. Sutjakka, reipas lapsemme istuu kuvassa kuin korppikotka selkä pyöreänä ja hartiat lysyssä.

Kuvavaihtoehtoja piti olla useita, joista valita. Kun katsomalla katson, niin niitä tosiaankin on kaksi. Toisessa pää on pari milliä eri asennossa kuin toisessa. Sama köyryselkä molemmissa. Lapsemme ei ole ulkonäöltään ihan se kaikkein supisuomalaisin liinapää. Liekö kuvaaja ajatellut, että lapsi ei osaa suomea - niin yksinkertaista kun olisi sanoa, että hei, istuisitko selkä suorassa..?

Ryhmäkuva on vain räiskäisty menemään, ilman mitään ajatusta. Lapset istuvat siellä täällä hajallaan ja valaistus on kaamea.

Nettisivuja oli vaikea käyttää. Erilaisia tunnuksia tuli lopulta kaksi, mutta kummallakaan ei päässyt vielä kirjautumaan sisään, vaan piti vielä erikseen rekisteröityä asiakkaaksi. Se mainostettu nopean tilaajan alennus on 2 euroa per yksi, kallis paketti - tuntuu jo ihan pelleilyltä. Jos haluaa vain esim. yksittäisen ryhmäkuvan, alennusta ei tule.

Hintoja oli mahdoton selvitellä etukäteen. Tässä vähän tietoa muille: Pakettien hinnat 30-49 €. Halvin 30 € paketti sis. 2 x kymppikuva, 1 x 13*18 cm -kuva, ryhmäkuva, tarrakuva-arkki. Hinta olisi houkutteleva laatukuvista, mutta tällaisista liukuhihnanäppäilyistä ei. Pelkkä ryhmäkuva maksaa 8 €.

Kotkanpoikii ilman siipii?

Päivitän vielä hintatietoja.

Halvin paketti on siis 28 euroa, sisältäen 2 x kymppikuva, 1 x 13*18 cm -kuva, ryhmäkuva, tarrakuva-arkki. Jos ei tilaa määräajassa, hinta on 36 euroa. 

Pakolliset postituskulut 3 euroa. Eli käytännössä 31 euroa halvimmillaan se kaikkein halvin paketti. 

Mietinpä vaan...

Apua... Lasten päiväkodissa on ensi viikolla kuvaukset ja tulin lukemaan juttuja, kun on ihan uusi firma. En ole aiemminkaan ollut oikein tyytyväinen kuviin, kun aina ne on niitä pönötyskuvia samanlaisilla taustoilla, joita on käytetty jo 30-vuotta sitten ja mitään rekvisiittaa ei tunnu kellään olevan, vaikka olen nähnyt niin ihaniakin kuvia päiväkotilapsista kauniin taustan edessä ja kauniilla tuolilla istumassa. Tuntuu, että se on vaan jotain kuvitelmaa...
Ja sitten ne hinnat ovat jo aiemmin olleet aika huimia, varsinkin kun kahdelle lapselle ottaa kuvat. Olemme kuitenkin tilanneet yleensä sisaruskuvat myös ainakin isovanhemmille.
Mutta nyt kun näitä juttuja lukee, niin alkaa mietityttää, että mitähän sieltä mahtaa tulla, pitääkö tässä mennä jälleen tuossa parin kadun päässä asuvan valokuvaajan luo, joka on saanut meidän lapsista aiemminkin niin ihania kuvia otettua, vaikkei se aina ole niin helppoa ollutkaan. No, katotaan, mitä tulee ja toivotaan parasta...

Järkyttynyt

Ihan paska kuvaaja sekä huonot valaistukset , kotona saa paremmat kuvat en suosittele 👎 ennen oli seppälä kuvaus ja ne oli kyllä paljon laadukkaammat

Pöyristyttävää toimintaa

Minusta on myös törkeää, että tämä ”automaattipaketti” lähetetään laskulla kotiin, vaikka kuvia ei edes haluaisi! Soitin asiasta, niin sieltä neuvottiin laittamaan vaan x:iä osoitteen kohdalle, jotta pakettia ei voitaisi lähettää. Miksei tätäkään voi lukea heidän sivuillaan missään! On kyllä todella paljon hiomista yrityksen liiketoiminnassa ja sen kehittämisessä, eletään kuitenkin vuotta 2017!
Kuulemma ehdoissa on hyväksynyt automaattipaketin lähetyksen. Mielestäni asia pitää ilmaista selkeämmin. Luulisi heitäkin häiritsevän vihaiset asiakkaat, mutta taitaa vain olla eurojen kuvat silmissä! Varmaan tekevät asialle jotain vasta siinä vaiheessa, kun joku on kuluttaja-asiamieheen yhteydessä.

Sivut

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat