Keskustellaan aiheesta evoluutio vs Raamatussa kerrottu luominen:)!

ex evolutionisti

Uskoin ennen evoluutioon koska sitä opetetaan kouluissamme, kodeissamme, mediassa ym tieteellisenä tosiasiana. Tultuani pystymetsästä uskoon luin koko Raamatun ja törmäsin ristiriitaan evoluutiouskon ja luomisen välillä. Halusin tietää totuuden ja aloin tutkia asiaa. Vuosien saatossa tulin vakuuttuneeksi että evoluutiokertomus on sekä biologisesti että teologisesti täysin mahdoton ja todellisuus jossa elämme todistaa Raamatun totuudeksi. Muutama asia:

evoluutiouskon mukaan kaikki kasvit ovat yhden ainoan maalle ajautuneen merilevän jälkeläisiä. Uskottavaako? ei minusta!Raamatun mukaan jokainen kasvi tuottaa vain omia siemeniään, ja näin asia on: omenansiemenestä ei kasva porkkanaa, saati merilevän. Eikä yksikään merilevä elä maalla! ne kuivuvat kuoliaaksi. Jos et usko, kokeile itse.

Ensin oli sukupuolettomasti lisääntyvät eliöt, sitten kehittyivät sukupuolet ja suvullinen lisääntyminen. Eli kohtu, siittiö ja munasolut ym ym ym. Nämä eivät voi kehittyä vähitellen! lisäksi naaras ja koiras ovat usein täysin eri näköisiä ja heillä on eri elimet ja hormonitoiminta-myös ihmisillä. Raamatun mukaan Jumala loi heti alussa miehen ja naisen, koiraat ja naaraat. Miten puolikehittynyt kohtu voisi toimia? ei mitenkään!

Tässä vain pari pähkinää mietittäväksi.

Sivut

Kommentit (49)

Ajattelija

Mä oon miettiny sitä ekaa kalaa joka alko haaveilemaan maalla elämisestä..miten se ees tiesi et maaata on? Ja miten oikeesti kala vois kehittää itelleen kyvyn hengittämään maalla? ja miten se välivaihe meni: oliks jollakin yhtä aikaa muka kyky hengittää vedessä ja maalla, kidukset ja keuhkot yhtäaikaa? miten ne muka vähitellen kehitty ne keuhkot? Eihän yhtäkkiä voinu tulla jälkeläistä jolla ois ollu vain keuhkot, sehä ois kuollu, hukkunu heti  veteen synnyttyään (vai miten kalasta sanotaan)!Musta evoluutioteorias on niin paljon tällasii epäloogisuuksia et mä en kertakaikkiaan voi uskoo siihen.

Weenu

Hienoa, että tästä keskustellaan. Nyt ilmapiiri on sellainen että elämän ja ihmisen alkuperästä ei juuri keskustella vaan heti leimataan evoluution kyseenalaistajat tyhmiksi. Olin muutama vuosi sitten eräässä yliopiston järjestämässä evoluutioseminaarissa (tieteen päivät)ja siellä eräs yleisöstä kysyi että miten siitä merilevästä kehittyivät ne muut kasvit. Vastaus oli "Se olikin aivan erityinen merilevä!" Ei kuulostanut yhtään tieteelliseltä selitykseltä. Yllättävää oli myös tieto että kaikki ns. ihmisapinoiden luurangot ovat palasista koottuja, ei ole siis yhtään ehjää olemassa, ja ne luunkappaleet mahtuisivat kasaan yhdelle biljardipöydällle. Ja ne on tulkittu välimuotojen luurangoiksi, kyse on tässäkin kohtaa uskon asiasta! Darwinkin sanoi Lajien synty-kirjassaan että jos apinan ja ihmisen välimuotoluurankoja ei löydyniitähän pitäisi olla pilvin pimein,, niin teoria tulee hylätä. Mutta eipä ole hylätty!

Ex evolutionisti

Kiitos kommenteista!Minulle oli yllätys ja melkeinpä järkytys kun kuulin että evoluutioteoria ajatuksena peruspiirteittäin  on oikeasti ollut olemassa jo 500 eKr!!!! Silloin Anaximandros Miletolainen kirjoitti "Elämå sai alkunsa vedessä, lopulta kalantyyppiset olennot kiipesivät maalle ja kehittyivät muiksi eläimiksi ja ihmisiksi vähitellen pitkän ajan kuluessa." Eli ei ollutkaan Darwinin keksimä tieteellinen totuus jonkun todistusaineiston pohjalta vaan tolle filosofialle alettiin etsimään ja hakemaan todisteita. Ja todiste joka löytyi oli sitten lajin sisäinen muuntelu,jots näemme esim koiraroduissa, ja tämä muka todisti että koira voisi muunnella itsensä myös muuksi eläimeksi. Mutta koirarotujen monipuolisuus todistaa ennemmänkin siitä että ekoilla koirilla oli ihan uskomattoman rikkaat geenit kun ovat saaneet näin monenlaisia jälkeläisiä, jotka kaikki ovat yhä koiria. Ja samoin ihmiset. Ja tämä taas on paremminkin todiste luomisen puolesta! Ja tätä tukee myös se fakta että kaikkien eläinten ja ihmisten geeniperimä koko ajan muuttuu köyhemmäksi ja rappeutuu, eikä rikastu tai muutu monipuolisemmaksi! Koirarodutkin jalostettuina ovat yhä sairaampia.

Wartsu

"Vuosien saatossa tulin vakuuttuneeksi että evoluutiokertomus on sekä biologisesti että teologisesti täysin mahdoton ja todellisuus jossa elämme todistaa Raamatun totuudeksi."

Miten niin?

Pekka Reinikainen, lääkäri

Uusdarvinismi eli alkusolusta ihmiseksi teoria ei läpäise tieteellistä tarkastelua tänä päivänä. Yksinkertainen solu tarvitsee noin puolen miljoonan koodisymbolin käyttöjärjestelmän, ihmisessä koodisymboleja on 3000 miljoonaa. Perimän DNA muistuttaa tietokoneen käyttöjärjestelmää. Sen kaksoisnauhoja voidaan lukea molempiin suuntiin. Koodiin on tallennettu viesti 3 symbolin järjestelmällä. Uusi viesti saadaan aina, kun 3 symbolin yhdistelmiä ryhdytään muodostamaan viereisestä symbolista. Näin kaksoiskierteeseen voi teoriassa tallentaa 12 päällekkäistä tiedostoa ja jopa enemmän, kun tekstiä "toimitetaan" nanokoneilla. Microsoftin Bill Gates totsei, että kyseessä on käyttöjärjestelmä, mutta paljon paljon monimutkaisempi kuin mitä Microsoft pystyy tekemään. Järjestelmään on koodatty myös raskaus. Jokainen meistä vietti 9 kuukautta letkuruokinnassa, keinomunuaisessa ja hengityskoneessa valmiina hengittämään ilmaa muutamassa minuutissa syntymähetkellä. Äidin verimäärä nostetaan 5 litrasta 8:aan ja verihiutaleiden määrää nostetaan, jotta synnytyksessä ei kuole verenvuotoon. Insuliinin vaikutusta vähennetään, jotta lapsi saisi enemmän glukoosia aivojen kasvua varten. Immuunijärjestelmää vaimennetaan, jotta äiti ei hylkisi lasta. Tila loppuisi jos kertoisin miten monimutkainen asia sukusolujen synty ja yhdistyminen on ja kuinka suvullisen lisääntymisen "kehittymisestä" ei tiedetä yhtään varmaa tieteellistä seikkaa. On enemmän kuin ilmeistä, että järjestelmä on suunniteltu. Lisätietoja voit lukea kirjasta Kysymyksiä ja vastauksia luomisesta.

Ex evolutionisti

Kiitos kommenteista:)!

"Vuosien saatossa tulin vakuuttuneeksi että evoluutiokertomus on sekä biologisesti että teologisesti täysin mahdoton ja todellisuus jossa elämme todistaa Raamatun totuudeksi."

Miten niin?

Biologisesti:Ensinnäkin juuri välimuotojen puuttuminen. Koirat on koiria, kissat kissoja, ihmiset ihmisiä jne. Miksei nyt ole yhtään muutostilassa olevaa eläintä joka olisi matkalla toiseksi? Ja esim. aasi ja hevonen voivat lisääntyä, mutta tuloksena on aina muuli joka on hedelmätön. Miksi rajojen yli ei voi mennä? Ihmisessä on dna valmiina jo hedelmöitymishetkellä, eikä tuo dna muutu. Jos hän saa laspen, sama toistuu. Missä vaiheessa ihminen voisi sitten muuttua ei-ihmiseksi, tai apina ei-apinaksi? Kaikki mutaatiot ovat koodivirheitä soluissa, jotka kopiointihetkellä tulevat vahingossa.vahingollisia, aiheuttavat syöpää ym. Nobelin palkinnon si takavuosina tutkijat jotka löysivät soluistamme koneita, joiden ainoa tehtävä on korjata koodivirheitä. Kuitenkin pitäisi uskoa että mutaatiot ovat mm muuttaneet apinasta ihmisen ja ne ovat evoluution aiheuttaja!

Ja teologisesti:Itse Jeesus viittasi luomiskertomukseen todella paljon, ja sanoi että niin ihminen kuin avioliittokin on asetettu olemaan ja luotu luomakunnan alusta asti (ei siis vähitellen miljardien vuosien kuluessa). Jos Jeesus olisi valehdellut, Hän ei olisi voinut olla synnitön eikä kuolla puolestamme sijaiskuolemaa. Hän väitti olevansa Jumalan Poika, joka oli olemassa jo ennen Aabrahamia. Hän oli olemassa nimittäin jo ennen syntymistään ihmiseksi ja Hän oli myös luomisessa mukana ja sen silminnäkijä. Johanneksen 1 luku kertoo, että kaikki on luotu Jeesuksen kautta. Jumalalla ei ole mitään syytä valehdella tässä asiassa. Jos Raamattu ei ole totta mitä luomiseen tulee, miksi uskoa mihinkään muuhunkaan? Mutta Raamatun ulkopuolinen  historiakin todistaa Jeesuksen ristinkuoleman(ja lukemattomat Raamatun tapahtumat) tapahtuneeksi tosiasiaksi, samoin Jeesuksen ruumiin katoamisen haudasta ja ylösnousseen Jeesuksen ilmestymisen yli 500:lle (!!!)silminnäkijälle. Näistä suurin osa oli valmis kuolemaan marttyyrikuoleman ennen kuin luopuneen uskostaan joka siis perustui Jeesuksen konkreettiselle kohtaamiselle. Näitä kannattaa pohtia tosissaan.Muhammed, Allah, ja kaikki gurut makaavat haudoissaan, mutta Jeesus ylösnousi. Kenen sanoihin kannattaa siis tutustua? Sama Jeesus sanoi että Hän tulee kerran tuomitsemaan meidät kaikki kuolemamme jälkeen. Jos olemme Hänen omiaan, tuomio on armahdus, saamme armosta anteeksi syntimme ja ikuisen elämän. Mutta jos emme ole Hänen omiaan, tuomio on oikeus, saamme pahoista teoistamme rangaistuksen. Jeesuksesta ja Raamatusta kannattaa ottaa selvää, meillä on vain tämä elämä aikaa tehdä parannus synneistämme ja saada asiamme kuntoon Jeesuksen kanssa. Toista tilaisuutta ei tule.

Vierailija

On totta, että kun peruskoulussa evoluutio esiteltiin bilsankirjassa, asia kuulosti epäuskottavalta juuri välimuotojen puuttumisen vuoksi ja koska mitään oikeita todisteita ei ole. Se että darwin väittää, tai, että kaikki uskovat näin, ei todista mitään. Aivan samalla laillahan tietääkseni dinosauruksiin uskotaan luunmurusten perusteella.

Toisaalta on epätodennäköistä, että juuri valkoisten länsimaalaisten kristittyjen tarinan hahmo olisi kaiken takana.
Toisaalta en ymmärrä miten tyhjästä voi tulla mitään, siis alkuräjähdys.
Joskus joutuu toteamaaan, että ei tiedä kaikkea. Tämä asia kuuluu niihin.

En tiedä, miten maapallo ja maailmankaikkeus on syntynyt.

Kumpikaan noista ei ole uskottava. Jeesus eikä evoluutio. Jos noista on pakko valita niin se alkuräjähdys

Ex evolutionisti

Hei! Kiitos kommentista:)!

Vierailija kirjoitti:
On totta, että kun peruskoulussa evoluutio esiteltiin bilsankirjassa, asia kuulosti epäuskottavalta juuri välimuotojen puuttumisen vuoksi ja koska mitään oikeita todisteita ei ole. Se että darwin väittää, tai, että kaikki uskovat näin, ei todista mitään. Aivan samalla laillahan tietääkseni dinosauruksiin uskotaan luunmurusten perusteella.

Dinosaurusten kokonaisia luurankoja ja niiden poikasten fossiileja on löytynyt paljonkin, joten ne ovat olleet olemassa. Mutta ainoatakaan kokonaista ihmisapina/apinaihmis-luurankoa ei ole löydetty eikä olemassa. Luunpalaset joista näitä on koostettu ovat olleet härskeimmissä tapauksessa eri maakerroksista ja paikoista, ja joskus on sekotettu apinan ja ihmisen luita. Ja nämä huterat todistusluunkappaleet mahtuvat yhdelle biljardipöydälle. Yhtä ainoaa kokonaista kiistatona välimuotoapinaihmistä ei ole löydetty!Ja jos haluaa uskoa luunsirujen olevan välimuotoja, mieti mikä aiheutti luurankojen täydellisen murskautumisen niin että luita jopa häviää?eikö ole epäuskottavaa että kaikille apinaihmisille olisi käynyt noin? Totuus on että koska todisteita ei ole, niitä on tehtailtu siruista.

Toisaalta on epätodennäköistä, että juuri valkoisten länsimaalaisten kristittyjen tarinan hahmo olisi kaiken takana.

Vanhaa testamenttia ei kirjoittaneet valkoiset länsimaalaiset vaan juutalaiset. Mooses kirjoitti mooseksen kirjat(5kpl), Jumala itse ilmestyi hänelle . Jeesus itse kertoi että Mooses on ne kirjoittanut , ja että Hän, Jeesus, itse on ollut olemassa jo ennen Aabrahamia. Hän oli luomassa maailmaa ja läpi vanhan testamentin Jeesus on ilmestynyt eri aikoina, ja näistä on kirjoitettu läpi Raamatun.Maailmamme ja Aadam luotiin n.4000eKr
Toisaalta en ymmärrä miten tyhjästä voi tulla mitään, siis alkuräjähdys.
Joskus joutuu toteamaaan, että ei tiedä kaikkea. Tämä asia kuuluu niihin.

En tiedä, miten maapallo ja maailmankaikkeus on syntynyt.

Jumala loi Sanallaan kaiken Raamatun mukaan, Hän suunnitteli kaiken ja kaikki on yhä niinkuin Hän teki: esim. viikko on yhä 7 päivää pitkä, jokainen kasvi ja eläin tuottaa vain omaa siementään, ei toiseksi muuntuvia siemeniä kuten evoluutioteoria väittää jne.

Kumpikaan noista ei ole uskottava. Jeesus eikä evoluutio. Jos noista on pakko valita niin se alkuräjähdys

Olemme altistuneet ateistiselle evoluutioaivopesulle ja miljardit boiljardit vuodet-teorioille että meidän on tosi vaikea uskoa että maapallo voisi olla "vain" tuhansia vuosia vanha.Itsekin uskoin ennen evoluutioon ym! Mutta jos tutustuu koko todistusaineistoon(kuun jatkuva etääntyminen maasta,dna:n ihmeellisyys ja soluissamme olevat lukemattomat "koneet",geeniemme jatkuva rappeutuminen, ei paremmaksi kehittyminen, luomakunnan yhdessätoimivuus ja riippuvuus, joka puoltaa yhtäaikaista luomista eikä mikään oikeasti puolla vähittäistä kehittymistä...)On mahdotonta enää uskoa alkuräjähdykseen ja itsestäänkehittymiseen ym.

Ihmettelijä

Ja aina tulee uutta tietoa älyllisestä kädellisestä, jotkä ovat eläneet samaan aikaan kuin dinosaurukset, eli eivät olleetkaan mitään "luolaihmisiä/alkuihmisiä". Ja minua on aina mietityttänyt dinosaurukset, niitä oli kuitenkin lentäviä, nisäkkäitä ja munivia ja kaikki tämä olisi vaatinut tosi pitkän evoluution ja kuitenkin nämä elivät 200 miljoonaa vuotta sitten . Ja miksi elää näiden aikalaisia, jotka eivät ole pahemmin muuttanut muotoaan kuten latimeria ja krokotiili? Miksi nämä eivät ole muuttuneet miksikään?  

Tietäjä

Tästä aiheesta ei tarvitse vuonna 2018 käydä enää yhtäkään keskustelua. Evoluutio on FAKTA eikä mielipidekysymys. Myös ilmastonmuutos on FAKTA eikä mielipidekysymys.

Sen sijaan haluaisin aloittajalta kysyä, että mistä tiedät uskontosi olevan oikea? Maailmassa on tällä hetkellä 4000 eri uskontoa, oletko mahdollisesti käynyt kaikki läpi?

Tietäjä

"Omenansiemenestä ei kasva porkkanaa, saati merilevän".
Tämä osoittaa, että et tiedä miten evoluutio toimii. Evoluutioteoria ei väitä, että omenansiemenestä kasvaisi porkkana. Vaan lajit ovat kehittyneet koko ajan monimuotoisimmaksi kokonaisuudeksi miljoonien vuosien aikana. Samalla lailla ihminen kehittyi pikkuhiljaa, eikä suinkaan apina synnyttänyt karvatonta poikalasta tuosta noin vain.

Kannattaisi ensin tutustua evoluutioteoriaan, ennen kuin alkaa oksentamaan keskustelupalstalle omaa tietämättömyyttään.

Ex evolutionisti

Tietäjä kirjoitti:
Tästä aiheesta ei tarvitse vuonna 2018 käydä enää yhtäkään keskustelua. Evoluutio on FAKTA eikä mielipidekysymys.

 Ongelma on että vaikka löytäisi todisteita evoluutioteoriaa vastaan,  kritisoiminen on kielletty tai menettää työnsä! Ajattelu ja älyn käyttö on tieteen tekemisessä siis tältä osin  kiellettyä koska on jo ennalta päätetty että evoluutio on totta ja sillä sipuli. Erinomainen dokumenttielokuva aiheesta katsottavissa youtubessa "Expelled-no intelligence allowed":

https://www.youtube.com/watch?v=jmW_KCk45Fk

Evoluutio ei ole fakta, vaikka sitä kutsuisi faktaksi. Sitä ei voi todistaa empiirisesti eli kokeilla. Siksi se on todellinen uskon asia. Niillä jotka uskovat evoluutioon ja niillä jotka eivät usko, on täsmälleen sama todistusaineisto käytettävissä:maailma jossa elämme, fossiiliaineistoineen  ja luonnonlakeineen.

Tällaista ajattelun ennalta sitomista vastaan  sadat biologian, fysiikan ym. tiedemiehet ja -naiset ympäri maailmaa ovat jo allekirjoittaneet  julkilausuman:

“We are skeptical of claims for the ability of random mutation and natural selection to account for the complexity of life. Careful examination of the evidence for Darwinian theory should be encouraged.”

Tutustu lausuntoon ja listaan: https://dissentfromdarwin.org/scientists/

Sen sijaan haluaisin aloittajalta kysyä, että mistä tiedät uskontosi olevan oikea? Maailmassa on tällä hetkellä 4000 eri uskontoa, oletko mahdollisesti käynyt kaikki läpi?

Jos tunnet aidon timantin, tarvitseekosinun  käydä läpi kaikki maailman väärennökset, ennenkuin voit olla varma että timantti on aito? Ei tietenkään.Sama se on Jumalan kanssa!Tulin uskoon pystymetsästä, kotini ei ole uskovainen. Minulla oli parantumaton sairaus, itsemurhalla uhkaileva poikaystävä ja olin todella peloissani. Hädässäni rukoilin Jumalaa ennen nukkumaanmenoa sanoilla:"Jumala, auta!" Hän vastasi unessa.Näin puhelinnumeron, johon soitin aamulla. Se oli aikaa ennen kännyköitä, ja se oli entisen luokkakaverini numero. Emme olleet olleet vuoteen tekemisissä, olimme eri lukioissa.Hän oli ainoa tuntemani uskovainen, ja kuului helluntaiseurakuntaan.(Painotan, että usko Jeesukseen ja Raamattuun ratkaisee, Helluntailaisuus ei pelasta.tänään minulla on sisaria ja veljiä myös luterilaisten, vapaakirkollisten, babtistien jne jne parissa. Ja kaikissa em. mainituissa on todennäköisesti myös niitä joilla ei ole henk.koht.suhdetta Jeesukseen vaan ovat mukana muusta syystä.)

 Soitin hänelle, tapasimme, ja menin hänen kanssaan seurakunnan tilaisuuteen. Siellä istuessani yhtäkkiä minulle tuli synnintunto: Tajusin olevani syntinen ja erossa Jumalasta.ikäänkuin näin edessäni helvetin jonne joutuisin jos nyt kuolisin. Tuo tunne ja "näky" oli niin todellinen, että siinä hetkessä ajattelin että teen mitä tahansa etten joudu helvettiin!Siihen asti olin ptänyt itseäni hyvänä ihmisenä ja jopa tarpeeksi uskovaisena, koska uskoin että Jumala on olemassa. Pyysin esirukouspalvelijan ohjaamana Jeesukselta syntejäni anteeksi ja pyysin Häntä elämäni Herraksi. Tuolla hetkellä uudestisynnyin, muutuin pysyvästi.Muutos oli valtava. Aiemmin joka toinen sanani oli kirosana, olin yrittänyt lopettaa kiroilua tuloksetta.Mutta se jäi pois itsestään. Sydämeeni tuli valtava rauha ja tietoisuus, että jos nyt kuolen, menen Taivaaseen, olen saanut anteeksi.Jumala tuntui läheiseltä, Hän oli kanssani ja kuuli minua. Olen nyt ollut uskossa yli 20 vuotta, enkä ole päivääkään katunut. Koska vain voisin luopua, mutta en halua!Jeesus myös paransi parantumattoman sairauteni(kilpirauhasen vajaatoiminta)2002. Elämä Hänen kanssaan on ollut mielenkiintoinen ja antoisa seikkailu, täynnä ihmeellisiä johdatuksia ja käänteitä, vaikka vaikeitakin aikoja on ollut, Hän on auttanut niistä läpi. Enkä ikinä ole ollut yksin, Hän on ollut kanssani. Voisin kirjoittaa monta kirjaa elämäni ihmeellisistä käänteistä ja toivon että vielä kirjoitankin! Aviomieheni oli tavatessamme ateisti ja erään levyttäneen  heavyrock bändin laulaja, jolla oli päihdeongelmia ja ongelmia elämänhallinnan kanssa. Emme seurustelleet, olimme yliopistokavereita. Hän halusi tulla uskoon tunnettuaan minut yli 4 vuotta, ja hänestä tuli aviomieheni(olin silloin varma ettei hän ole tuleva mieheni vaikka tulisikin uskoon, mutta Jeesus puhui suoraan sydämelleni ). Se muutos hänessä oli vielä valtavampi ja on valtava todistus että Jeesus todella on ainoa tie Jumalan yhteyteen! Tänään hän on vastuullinen perheenisä, erinomainen aviomies, johtaja, absolutisti ja pidetty työssään ja olemme olleet harvinaisen onnellisessa avioliitossa yli 10 vuotta. Ja me muuten odotimme avioliittoon ennen avioelämän aloittamista,ja se on tuonut siunauksen, emme ole katuneet odottamista ikinä.

Tietäjä

Arvon ex-evolutionisti. Väität, että evoluutio ei ole fakta. Kysynkin, että paljonko tarvitset todistusaineistoa, jotta ymmärrät evoluution olevan totta? Vai oletko edes perehtynyt evoluutioon? 

Ilmastonmuutoksen kieltäjät ovat samanlaisia kuin sinä. Todistusaineistoa löytyy yllin kyllin, mutta aina joku väittää, että ei usko ilmastonmuutokseen, vaikka asia ei alkuunkaan ole mielipidekysymys. Yli 13 000 vertaisarvioitua tutkimusta osoittaa, että ilmastonmuutos on fakta ja 24 tutkimusta sitä vastaan eli yli 99% tutkimuksista on ilmastonmuutoksen puolesta. Btw suurin osa näistä ilmastonmuutosta vastustavista tutkimuksista ovat öljy-yhtiöiden rahoittamia eli yhtiöiden oma agenda paistaa läpi. Samoin tutkijoilla, jotka eivät pidä evoluutiota faktana, on heidän oma uskontonsa vahvasti taustalla.

Väität, että evoluutio ei ole totta, koska sitä ei voida todistaa kokeilla. Olet valitettavasti väärässä. Evoluutiota tukevat tuhannet todistusaineistot esim. fossiilit ja DNA:n vertailu. Eihän murhatutkijankaan tarvitse olla murhan tapahtuessa paikalla todistaakseen murhan tapahtuneeksi, vaan murhatutkija löytää todisteita esim. murhaväline ja murhaajan DNA ja näin ollen saadaan murhaaja selville.

Sitten vertaat kysymystäni uskontojen paljoudesta aitoihin ja väärennettyihin timantteihin ja ikävä kyllä olet taas väärässä. Timantti pystytään toteamaan aidoksi tieteen avulla, mutta uskontoja ei. Uskonnot ovat kokoelma vanhoja tarinoita, jotka toistuvat läpi historian. Esimerkiksi kristinuskossa toistuu samat tarinat kuin muinaisissa egyptiläisissä tarinoissa, jotka ulottuvat yli 5000 vuoden päähän. Eli pointtini on se, että et voi todistaan mitenkään kenen uskonto maailmassa on oikea. Oliko kreikkalaiset oikeassa uskoessaan Zeukseen ja muihin jumaliin vai norjalaiset, jotka uskoivat Thor-jumalaan? Et voi myöskään todistaa, että kristinuskon jumalasi on yhtään sen oikeampi kuin lentävä spagettihirviö, joka loi maailman pienessä hiprakassa.

Lopuksi kerrot tarinoita omasta elämästäsi, jotka eivät todista sinun jumalasi olemassaoloa yhtään sen enempää kuin muslimien tai hindujen tarinat heidän omista elämistään. 

Sivut

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat