Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Keskustellaan aiheesta evoluutio vs Raamatussa kerrottu luominen:)!

Sivut

Kommentit (49)

Pekka Reinikainen

Kristinuskon Jumalasta puhumista pidetään ”uskonnollisena”, mutta itsestään sattumalta ilmestyneestä maailmasta puhuminen on ”tieteellistä”. Kun opetuksessa tehdään näin, tällainen alkuperätiede muuttuu samalla sekunnilla luonnonfilosofiaksi. Tieteessä nimittäin mitään ei saa opettaa ”lopullisena totuutena”. Jos näin tehtäisiin, tutkimuslaitokset voitaisiin sulkea tarpeettomina!

. Tieteessä pitää nimittäin olla avoin kaikille mahdollisille johtolangoille, kun ilmiöille etsitään selityksiä. Puolueeton tutkija kyllä havaitsee, että luonnossa on kiistattomat ja kirjaimelliset merkit suunnittelusta. Eliöiden perimä on osoittautunut neliulotteiseksi käyttöjärjestelmäksi, joka on huomattavasti monimutkaisempi kuin järjestelmä, jota tietokoneesi käyttää. Microsoftin Bill Gates sanoi, että solun käyttöjärjestelmä on paljon paljon monimutkaisempi kuin mitä Microsoft pystyy tekemään!

Päiväkodeissa ja kouluissa opetetaan ateismi -nimistä uskontoa. Kun maailman johtaviin ateisteihin kuulunut Antony Flew kääntyi Jumalaan uskovaksi, hän totesi: ”on mentävä todistusaineiston viitoittamaan suuntaan”.
Jokainen rehellinen biokemisti tietää varsin hyvin, miksi perimässämme olevaa DNA:ta ei synny itsestään, mutta muutamaa harvaa poikkeusta lukuun ottamatta he vaikenevat. Tarjolla olisi heti miljoonan dollarin palkinto tutkijalle, joka selvittää, miten aine muuttuisi eläväksi itsestään, mutta sitä ei kukaan ole käynyt hakemassa - eikä haekaan - , koska kyseessä on kemian ja fysiikan lakien vastainen ilmiö. Peli ei ole rehellistä. Oppilaille pitää opettaa, että "alkuräjähdys, alkumaapallo, alkuliemi, alkusolu ja alkuihminen" ovat filosofisia tulkintoja maailman alkuperästä. Ne eivät ole kiveen hakattuja totuuksia. Filosofisten tulkintojen ylitsekäymättömät ja ratkaisemattomat ongelmat on otettava, niitä peittelemättä, esiin. On myös myönnettävä, että peli ei ole rehellistä - eikä tieteellistä! - , koska suunnittelun mahdollisuus on lähtökohtaisesti suljettu pois. Jos kaikkea koulutusta hallitsevan filosofian ongelmista saisi puhua avoimesti, oppilaat voisivat itsenäisesti ajatellen tehdä omat johtopäätöksensä ja samalla oppia, minkälaiset reunaehdot kemian ja fysiikan lait asettavat kosmologien ja alkusynnyn tuputtajien filosofisille väitteille. Tilanne on vakava. Tunnustuksellisen ateismin kouluopetuksen hedelmät ovat nähtävissä. Vain 10% alle 30 vuoden ikäisistä suomalaisista uskoo enää, että Raamattu on Jumalan Sanaa! Joka kymmenes lapsi kärsii hoitoa vaativasta masennuksesta ja ahdistusoireista. Lähetteiden määrä psykiatriseen hoitoon on kaksinkertaistunut viidessä vuodessa. Lasten itsemurhayritykset ovat ilmiö, joka oli tuntematon vielä muutama sukupolvi sitten. Jos haluat, että lapsille ja nuorille rakentuu todellisuuden mukainen maailmankuva, tilaa hänelle Luominen-lehti ja anna Kysymyksiä ja vastauksia luomisesta -kirja luettavaksi.

Ex evolutionisti

Kiitos kommenteista:)!

Kysyjälle:Todellakin olen perehtynyt evoluutioteoriaan, yli kahdenkymmenen vuoden ajan,  puolesta ja vastaan, kirjallisuuden, (esim. Evoluutiokriittinen analyysi on biologian asiantuntijoiden kirjoittama), seminaarien, museokäyntien, yliopiston kurssien ja monien yliopiston evoluutioaiheisen Tieteen päivät-tapahtuman, dokumenttien ym ohjelmien kautta (ja muidenkin yliopiston evoluutio-aiheisten tapahtumien kautta.) Sekä henkilökohtaisten keskustelujen asiantuntijoiden kanssa joista osa on ex-evoluutiouskovia. Esim bioprosessitekniikan professori Matti Leisola, joka on kirjoittanut erinomaisen kirjan "Evoluutiouskon ihmemaassa".  Edellinen kirjoittaja Pekka Reinikainen on kirjoittanut myös kirjan "Unohdettu Genesis" ja muitakin hyviä evoluutiokriittisiä kirjoja.  Tiedän että hänkin on entinen ateisti ja evoluutiouskova. Hienoa Pekka, että osallistuit keskusteluun:)! Nyt on myös olemassa paljon hyviä nettisivuja aiheesta, kuten luominen.fi, creation.com. Ja huomio! siis aloitin evoluutiouskovana,osa kristityistä uskoo vahvasti evoluutioon. Mutta mitä enemmän asiaan perehdyin sitä enemmän ymmärsin evoluutioteorian kaikelta osin mahdottomaksi.

Fossiiliaineisto todistaa Raamatun vedenpaisumuksen -ei yhtään evoluution- puolesta. Nimittäin keskuudessamme on yhä "eläviä fossiileita" jotka ovat samanlaisia kuin silloinkin-miten tämä muka todistaa evoluutiota tapahtuneen? Merieliöiden fossiileita löytyy vuorten huipuilta ja autiomaista, joissa ei ole vettä lähelläkään. Fossiilien joukossa on kala, joka on juuri syömässä toista kalaa, ne ovat äkillisesti hautautuneet. Ja on kaloja, joiden vatsassa on sulamaton, juuri nielaistu kala.Ne ovat hautautuneet suuressa globaalissa katastrofissa, yhtäkkisessä vedenpaisumuksessa ja sen yhteydessä tapahtuneissa tulivuorenpurkauksissa.  Maatalous-ja metsätieteen tohtori Lennart Saari on perehtynyt fossiiliaineiston ja vedenpaisumuksen yhteyteen.

Mihin oma evoluutiouskosi perustuu? Koulussa opetettuihin "tietoihin" ja valtamediaan? Hesarin tai Tiede-lehden artikkeleihin?Luontodokumentteihin? Evoluutiokriittisiä artikkeleita, tutkimuksia, dokumentteja ei julkaista eikä näytetä tv:ssä, vaikka niitäkin on. Auktoriteetit valitsevat puolestamme mitä länsimaisen ihmisen on ajateltava. Luodaan mielikuva, että kaikki tiedemiehet ovat yhtä mieltä että evoluutioteoria on fakta. Tämä on valhetta ja aivopesua, jota toistetaan ja tuputetaan joka tuutista, jottei vaan kukaan ajattelisi itse. Valitettavasti yliopistossamme ei ole vapaa tieteen tekemisen ja totuuden etsimisen kulttuuri vaan päinvastoin, ajattelu on kielletty ja siitä rangaistaan jos hiukankin uskaltaa epäillä tai nostaa esiin evoluutioteorian ongelmakohtia. Mutta ainahan joka maassa valtaapitävät ja viranomaiset puhuvat vain absoluuttista totuutta kansalaisille .Vai mitä?

Ex evolutionisti

Edellinen vastaus oli siis Tietäjälle, ja tässä jatkoa:Jos uskot evoluutioteoriaan, uskot siis että kaikki kasvit ovat peräisin yhdestä ainoasta merilevästä joka ajelehti kuivalle maalle. Nykymerilevät kuolevat parissa päivässä maalle joutuessaan. Kysyin  tieteen päivien asiantuntijaluennoitsijalta että onko todella niin, että kaikki kasvit ovat yhdestä levästä ja miten se muka on mahdollista. "Se olikin aivan erityinen merilevä!" kuului vastaus. Tieteellistä? Uskottavaa?

Uskot siis myös että valaan esi-isä oli jalallinen, karvainen maanisäkäs, joka alkoi haaveilla takaisin mereen pääsemisestä ja alkoi viettää aikaa meren äärellä, sai jälkeläisiä, sai lopulta valaan jälkeläiseksi, joka toteutti esi-isänsä. maavalaan, unelman, ja uiskenteli mereen. Tässä selitys, miksi valas on nisäkäs eikä kala. Paljon vähempää uskoa tarvitaan sen uskomiseen, että kaikkivoipa  Jumala loi valaan valaaksi, joka synnyttää valaita. Synnytti silloin ja synnyttää nytkin. Kuten jokainen eläin ja kasvi Raamatun mukaan tuottaa vain lajinsa mukaista jälkeläistä. Muusta(eli evoluutiosta) ei ole ainuttakaan todistetta!Vai onko sinulla todiste että esim. apila tuottaisi ei-apilan siemenen? Tai että merikasvi tai -eläin voisi elää ja jopa lisääntyä maalla/päinvastoin? Tai että yksisoluinen eliö saisi monisoluisen jälkeläisen?

Tässä vain pari esimerkkiä todella paksuista jutuista, joita "aukkojen evoluutioteoria" meille syöttää. Ja se on muka tyhmä joka ei näitä purematta niele!Tiesitkö muuten että evoluutioteoria on todella ollut olemassa jo 600 eKr?(ja varmasti aiemminkin?) Ateismi on ikivanha uskomus.

Ex evolutionisti

 Et voi myöskään todistaa, että kristinuskon jumalasi on yhtään sen oikeampi kuin lentävä spagettihirviö, joka loi maailman pienessä hiprakassa.

Lopuksi kerrot tarinoita omasta elämästäsi, jotka eivät todista sinun jumalasi olemassaoloa yhtään sen enempää kuin muslimien tai hindujen tarinat heidän omista elämistään. [/quote]

Raamatussa ilmoitetun kristinuskon Jumalan todistaa oikeaksi monikin asia. Raamatun 66kirjaa kertovat koko ihmiskunnan ja luomakunnan historian alusta loppuun. Eli siellä on myös tulevaisuutemme kirjoitettu etukäteen, ja voimme jopa itse löytää sieltä ajan, jossa tällä hetkellä elämme! Nimittäin läpi Raamatun on ajan kello koko ajan näkyvissä, ja tämä kello on juutalainen kansa ja Israelin maa sekä Jerusalemin kaupunki! Eikö olekin ihmeellistä että tuo pieni maapläntti, Israel, on uutisissa lähes joka päivä? Se ei ole sattumaa. Jesajan kirjassa ennustettiin, että juutalaiset joutuvat pakkosiirtolaisuuteen pohjoiseen maahan, mutta he palaavat takaisin. Jeremian kirjassa kuvataan miten Baabel valloitti ja tuhosi Jerusalemin ja pakkosiirtolaisuus alkoi. Nehemian kirjassa kuvataan miten juutalaiset palaavat takaisin ja rakentavat muurit uudelleen. Jesaja ennusti myös, että Israelin kansa joutu uudestaan pois maastaan, ja heidät hajotetaan KAIKKIEN KANSOJEN SEKAAN. Siellä he elävät kauan aikaa, kuitenkin säilyttäen juutalaisen identiteettinsä ja sekoittumatta muihin kansoihin, kunnes AIKOJEN LOPULLA Jumala taas kokoaa heidät takaisin Israelin maahan, kaikkien kansojen seasta, ja he palaavat takaisin lentäen kuin linnut. Tämäkin ennustus toteutui, juutalaiset joutuivat ulos Israelista 70jKr, ja olivat kaikkien kansojen seassa 2000vuotta säilyttäen idntiteettinsä, ja nyt me elämme aikaa jolloin he palaavat takaisin Israeliin, joka päivä moni juutalainen tekee alijan eli muuttaa Israeliin. Ranskassa antisemitismi on maanmuslimimaahanmuuttajien takia niin karua, että todella moni on jo muuttanut Israeliin. Me elämme siis aikojen loppua, joka alkoi 1948, kun Israelin valtio 2000 vuoden jälkeen perustettiin uudestaan ja paluumuutto alkoi. Viimeiset päivät alkoivat Raamatun mukaan 1967, kun juutalaiset valloittivat Jerusalemin takaisin kuuden päivän sodassa(yliluonnollisen Jumalan avulla.)Raamatussa ennustettiin että siitä alkaa viimeiset päivät. Ja kun ajattelemme, mitä kaikkea on tapahtunut 1948: atomipommi keksittiin, ydinsodan uhka on yllämme siitä lähtien, ja 1960-luvulla huumeet, e-pilleri, irtosuhteet, ym muuttivat yhteiskunnan nopeasti jumalattomaksi ja yhä kiihtyvällä tahdilla maailma muuttuu sellaiseksi kun Ramattu sen ennustikin olevan:sodoman kaltaiseksi, jossa ihmiset ovat itsekkäitä, nautinnonhauisia, murhaajia ym...Abortti on jo arkipäivää, kohta eutanasia.Olemme matkalla kohti antikristuksen tatalitäristä maailmanhallintoa. Ainoa pelastus ja pakotie kaaokseen ja maailmanloppuun menevässä maailmassa on Jeesus. Henkilökohtainen maailmanloppumme voi tulla jo tänään jos kuolemme.

Tietäjä

Arvon Pekka Reinikainen. 

Mainitset vastauksesi alussa, että kristinuskon Jumalasta puhumista pidetään "uskollisena" ja alkuräjähdyksestä puhumista pidetään "tieteellisenä". Tämä johtuu siitä, että Jumalasta ei ole tieteellistä todistusaineistoa, vain ihmisten kirjoittama kirja. Alkuräjähdyksestä sen sijaan löytyy todisteita esim. universumin laajeneminen kiihtyvällä vauhdilla. Ja sitä paitsi, miksi edes puhut "itsestään sattumalta ilmestyneestä maailmasta", kun sillä ei ole mitään tekemistä evoluution tai tämän keskustelun kanssa. Evoluutio ei ota kantaa maailman syntymiseen millään tavalla.

Seuraavaksi väität, että solun neliulotteinen käyttöjärjestelmä on todiste suunnittelusta. Se on kuitenkin todiste ainoastaan siitä, että evoluutio on muokannut elämää monimutkaisemmaksi ajan saatossa ja muokkaa sitä edelleen. Katso esimerkiksi, miten ihmisten kieli on muuttunut, siitä lähtien kun olemme oppineet puhumaan. Suomalaiset, unkarilaiset ja virolaiset puhuivat samaa kieltä n. 6000 vuotta sitten, mutta ajan kuluessa ja ihmisten liikkuessa kielemme on muuttunut niin paljon, ettemme enää ymmärrä toistemme puhetta. Ja kielemme ei suinkaan ole valmis, vaan se jatkaa itse kehittymistään hitain askelin eikä tule ikinä valmiiksi. Meidän ei tarvitse olla näkemässä evoluution tapahtumista omilla silmillämme, jotta sen voi todeta faktaksi. Eihän yhtäkään murhaa voitaisi ratkaista, jos murhatutkijan pitäisi olla näkemässä murhan tapahtuneen. Kieli-, murha- ja evoluutiotutkijat löytävät todisteita ja tekevät päätelmiä niiden avulla.

Seuraavaksi väität, että kouluissa opetetaan ateismi nimistä uskontoa. Olet väärässä kahdella tavalla. Ensinnäkin kouluissa opetetaan kriittistä ajattelua eri asioita kohtaan, myös evoluutiota kohtaan. Toisekseen väität, että ateismi on uskonto. Ei ole. Ateismi on vastakohta uskonnolle, eli jumalauskon puuttumista. Jos ateismi olisi uskonto, niin pidättäytyminen seksistä olisi seksiasento. 

Mainitset, että luomisen mahdollisuus on suljettu pois, mikä ei ole totta. Tämän hetkisen todisteiden valossa tutkijat ovat sitä mieltä, että evoluutio on totta. Jos todisteita luomisesta olisi, niin asia olisi erinäköinen, mutta niitä ei ole. 

Lopuksi vertaat nuorten masennusta ja ateismia keskenään ja yrität löytää syy-seuraus suhteen kyseiseen asiaan. Nuorten masennus on kuitenkin monen tekijän summa ja annat olettaa, että jumalauskon vähyys on ainoa syy masennukseen. Tavallisimmat nuorten masennukseen johtavat syyt ovat kuitenkin menetykset, laiminlyönnit, väkivalta, kaveriryhmien ulkopuolelle jääminen, kiusatuksi tuleminen tai kavereiden puute.

Haluan kysyä sinulta pari kysymystä. Oletko tutustunut uskontojen kehitykseen? Ihmiset uskoivat luonnonilmiöiden (esim. maastopalot, tsunamit, maanjäristykset, ukkonen jne.) olevan rangaistuksia ihmisten teoista. Nyt tiedämme, että esim. ukkonen ja salamointi johtuvat pilvissä olevista sähkövarauksista, eikä suinkaan vihaisesta Zeuksesta. Toinen kysymykseni on, että mistä tiedät kristinuskon olevan ainut oikea uskonto? 

Ex evolutionisti

Sensuuri poisti vastaukseni... Lyhyesti: Raamatun toteutuneet ennustukset, joita on lukuisia, todistavat Raamatun luotettavuuden puolesta. Esimerkiksi Jesajan kirjassa ennustettiin, että juutalainen kansa joutuu pois Israelin maasta pakkosiirtolaisuuteen pohjoiseen maahan. Ennustuksen aikaan kansa eli Israelissa.Ennustus toteutui kun Baabelin kuningas Nebukadnessar valloitti Israelin ja vei kansan pakkosiirtolaisuuteen. Jesaja ennusti myös, että Israelin kansa saa palata maahansa, ja tämäkin toteutui:Esran ja Nehemian kirja kertoo tästä. Jesaja ennusti myös, että Israelin kansa joutuu uudestaan ulos maastaan, tällä kertaa tullakseen hajoitetuksi kaikkien kansojen sekaan,kuitenkin säilyttäen juutalaisen identiteettinsä, ja vasta aikojen lopulla he pääsevät palaamaan. Tämä profetia alkoi toteutua 70jKr kun Israel ajettiin ulos maastaan. Kansa asui 2000vuotta muiden kansojen seassa, ja he alkoivat palaamaan takaisin vasta 1948 kun Israelin valtio uudestaan perustettiin! Tuolloin alkoivat siis lopun ajat. Me elämme tätä aikaa, kun joka päivä juutalaiset palaavat maahansa ympäri maailmaa, lentäen kuin linnut tai pilvet, kuten Jesaja ennusti. Ilmestyskirja kertoo mihin olemme menossa. Myös Jeesuksen elämästä annettiin valtavasti etukäteistietoa, syntymäpaikka,Betlehem, nimi nasaretilainen, Egyptin muukalaisuus(hän oli vauvana pakolaisena siellä vähän aikaa), ristinkuoleman tuskat Jesaja 53luku jne jne jne...Lentävä spagettihirviö on ateistien sepite ilman kosketusta todellisuuteen. jota ei ole eikä  Raamattua tai Jeesusta voi verrata mihinkään. Juutalaiset ovat todellinen kansa, Israel on todellinen maa ja Jerusalem todellinen kaupunki. Historia todistaa että Raamattu kannattaa ottaa vakavasti.

Tietäjä

Arvon Pekka Reinikainen

Raamattusi on väärässä jo ensimmäisellä sivulla. Maa ja taivas (avaruus) eivät voineet syntyä yhtäaikaa. Meidän maapallomme on n. 4.5 miljardia vuotta vanha, kun taas universumimme on n. 13.82 miljardia vuotta vanha. Lisäksi ensimmäisen Mooseksen kirjan 3. luvussa sanotaan näin: "Jumala sanoi: Tulkoon valo! Ja valo tuli." Tämäkin on väärin sillä tässä oletetaan, että maapallo oli ennen aurinkoa. Aurinko on kuitenkin yli 4.6 miljardia vuotta vanha eli syntyi ennen maapalloa.

Ja Kalevalassa sanotaan, että maa syntyi sotkan munasta ja tälläistä ei väitetä missään muualla. Eli Raamatun teksti ei ole todiste mistään. Miksi uskovaiset eivät sitä ymmärrä? Koraani, torah ja raamattu ovat kaikki ihmisten kirjoittamia kirjoja.

Ex evolutionisti

Arvon tietäjä, kiitos kysymyksistä:). Vastaan nyt Reinikaisen puolesta, mutta  toiv hänkin vastaa!Valo luotiin ennen aurinkoa.Kannattaa lukea tarkkaan 1.Mooseksen kirja. Valo matkaa pitkän matkan auringosta maahan, joten valoa tarvittiin heti. Itseasiassa Jumala sanoi:"Tulkoon valkeus. Ja valkeus tuli. " Aurinko ja kuu ja tähdet luotiin vasta kolmantena päivänä, ja niiden tärkeä tehtävä on myös näyttää aikoja ja merkkejä valaisemisen lisäksi. Kuka oli näkemässä 13.8 miljardia vuotta sitten auringon syntymisen? Ei kukaan. Kuka näki luomisen ja oli siinä mukana? Ylösnoussut Jeesus, joka oli olemassa jo ennen ihmiseksi syntymäänsä ja Hän oli luomassa maailmaa. Jos Hän ei olisi ylösnoussut yli 500 silminnäkijän mukaanplus että Hänen ruumiinsa todella katosi, Hänen sanojaan ei kannattaisi uskoa. Mutta nyt on kaikki syyt uskoa silminnäkijää.

Ateistit kiduttivat ja tappoivat kristittyjä entisessä Neuvostoliitossa, ja tänään pohjois Koreassa. myös Kiinassa kidutetaan ja tapetaan kristittyjä, seurakunnat joutuvat kokoontumaan salaa. Siellä on tosin virallinen kolmen itsen kirkko, joka on valtion valvoma. Kristittyjen vainot alkoivat ateistisen Maon vallankumouksesta ja on jatkunut siitä lähtien. Ystäväni edesmennyt lähetystyöntekijä ja pappi Päivö Parviainen oli Kiinassa lähetystyössä ennen Maon nousua valtaan, ja hän jäi ainoana sinne muiden lähettien paetessa.Hän oli kuusi vuiiótta siellä, ja koki kovia.sitten seurakunta vaati häntä pakenemaan, sillä olot kävivät liian vaaralliseksi. Päivö eli korkeaan 102 vuoden ikään ja oli yli 10 vuotta minulle rakas ystävä ja esimerkki epäitsekkäästä uskovasta. Silloin kun hän oli puolisokea ja yli 90 vuotias, hän mm. meni vanhainkoteihin piristämään vanhuksia. Albaniassa aikoinaan ateistit myös vangitsivat ja tappoivat kristittyjä.Albania julistautui aikoinaan ateistiseksi ja samalla Raamatut ja lähetystyö ym kiellettiin. Kirja "Huomenna kuolet" kertoo erään vankilaan joutuneen ja kuolemantuomion saaneen lähetin tarinan(hän kuitenkin ihmeellisesti pääsi vapaaksi).Kun ateistit pääsevät valtaan, tuloksena ei koskaan ole ollut onnela vaan päinvastoin. Tutki mitä ateistista valtiota hyvänsä! Ja Jumalan palvomisen korvaa hallitsijoiden palvominen. Pohjois Koreassa palvotaan Kim Jong -unia ja Neuvostoliitossa palvottiin Leniniä ja Stalinia, ja yhä hallitsijoiden ruumiita käydään kumartamassa mausoleumeissa molemmissa maissa.

Mutta voitko itse vastata, uskotko todella että kaikki kasvit tuli yhdestä merilevästä? Miten esimerkiksi kaktuksen kehityspolku on mahdollinen?

Ja miten sen valaan kehityspolun kanssa, uskotko todella että valas polveutui maanisäkkästä?

Tietäjä

Arvon ex-evolutionisti.

Aurinko on n. 4.6 miljardia vuotta vanha ja se pystytään todistamaan erilaisin menetelmin. Sanon jo toisen kerran, että asioita ei tarvitse olla näkemässä, jotta ne olisi totta. Ei murahtutkijakaan ole paikalla, kun murha tapahtuu. Luomisesta ei ole mitään todisteita. ja josset vielä tiennyt, niin raportoidut silminnäkijähavainnot eivät ole todiste mistään. Tarvitaan myös fyysisiä todisteita luomisesta.

Se, että Neuvostoliitossa kiellettiin uskonnot, johtui siitä, että haluttiin ihmisten palvovan Stalinia. Sama asia toistuu Pohjois-Koreassa. On hyvin ikävää, että uskovaisia on vainottu, mutta ateismin nimissä ketään ei olla tapettu. Ihmiset tappoivat hiljentääkseen Stalinin arvostelijat. Stalin ja Kim Jong Un käyttivät ateismia keinona alistaa ihmisiä. Ateismi itsessään ei ole paha. Yhtälailla kristityt alistivat ihmisiä Suomessa ristiretkien aikaan 1200-luvulla käännyttäen pakanoita kristinuskoon. Kristinusko ei itsessään ole paha, mutta hallitsijat käyttivät sitä apuvälineenä alistaa ihmisiä. Ja lisään vielä, että kukaan ateisti länsimaista ei käy kumartamassa Stalinia tai Leniniä.

En tarvitse uskoa asioihin, joista on todisteita. Esim. kaktukset kehittyivät yli 100-miljoonaa vuotta sitten Pohjois- ja Etelä-Amerikan vielä ollessa samaa mannerta.

Ihmettelen kuinka luomistarinaan uskovat luulevat evoluutioteorian aukkojen selittävän Jumalan olemassaolon. Se, että tiede ei tiedä kaikkia asioita, ei tarkoita, että Jumala olisi olemassa. Mieti mitä asioita tiede on selvittänyt historian aikana ja kuinka uskovaiset aina siirtävät maalitolppaa eteenpäin. Aina kun tiede löytää esim. uuden ihmislajin, niin uskovaiset osoittavat tieteen eri aukkoihin, mitä ei olla vielä löydetty. Mietin välillä, että mikäköhän mahtaa olla luomiseen uskovien selitys, kun joskus löydämme elämää ulkoavaruudesta. Oletko jo keksinyt selityksen valmiiksi? ;)

Ex evolutionisti

Arvon Tietäjä,

huomaatko olevasi hieman ristiriitainen ajattelussasi? Olet sitä mieltä että murhatutkijan ei tarvitse olla paikalla todetakseen murhan tapahtuneen, eli evoluutiosta et tarvitse konkreettisia todisteita. Eikä evoluutiotarinan aukoista tarvitse välittää. Mutta luomisesta pitäisikin sitten olla konkreettisia todisteita.Tästä näkee että jokainen todella uskoo mitä haluaa, vaikka todisteita ei olisikaan. Darwinia olisi häirinnyt nykyajan huomio, ettei apinan ja ihmisen välimuotoluurankoja ole löydetty yhtä ainutta, vaikka niitä pitäisi olla pilvin pimein löydettävissä ympäri maailmaa. Häntä varmaan häiritsisi myös tieto että solumme ja geenimme jatkuvasti rappeutuvat eivätkä kehity, ja että mutaatiot ovat yksinomaan haitallisia ja dna:ta tuhoavia, joten evoluutiolla ei ole mekanismia. Kuolema eli luonnonvalinta ei kehitä itse lajia myöskään. JOten mikä muka aiheuttaa evoluutiota, jos mutaatiot ja luonnonvalinta eivät sitä tee?Ja fossiililöydöt todistavat että fossiloitunut simpukka on täsmälleen samanlainen tänäänkin-evoluutiota ei ole tapahtunut. "elävuiä fossiileita" on lukuisia keskuudessamme. Mutta kun ihminen haluaa olla ateisti, hän on. Ja todellakin, jopa Raamattu ottaa kantaa ufoihin ja humanoideihin! 

Efesolaiskirje:
6:12 Sillä meillä ei ole taistelu verta ja lihaa vastaan, vaan hallituksia vastaan, valtoja vastaan, tässä pimeydessä hallitsevia maailmanvaltiaita vastaan, pahuuden henkiolentoja vastaan taivaan avaruuksissa.

Ne ovat valeasuisia demoneja. Tämän puolesta puhuu sekin että humanoidien kohtaamiset ovat aina vahingoittaneet ihmisiä ja olleet todella pelottavia. Tunnen kolme henkilöä jotka ovat kokeneet/nähneet näitä, ja kaikkien elämä vahingoittui, kaksi joutui työkyvyttömäksi, he tulivat myöhemmin uskoon. Kolmas oli taiteilija, joka pakkomielteenomaisesti piirsi humanoidin kuvia. Nämä löytyivät kuolemansa jälkeen. Ufokohtaamisia työkseen tutkinut mies löysi mielenkiintoisen yhtäläisyyden: aina kun ihminen huusi/rukoili Jeesusta tai kristinuskon Jumalaa avukseen/jotenkin kääntyi heidän puoleensa kohtaamis-tilanteessa, tilanne loppui heti ja ns.humanoidit katosivat. Sillä Raamatun mukaan pahat henget joutuvat lähtemään Jeesuksen nimessä, ja Jumala vain voi auttaa vapautumaan niistä. Tämä ufotutkija tuli uskoon Jeesukseen tajuttuaan mistä ilmiössä on kyse. Tämä mielenkiintoinen artikkeli löytyy osoitteesta

http://luominen.fi/verho-nousee-ufo-ilmion-edesta-gary-bates-haastattele...

Minä luovuin evoluutiouskostani nimenomaan koska todisteet viittasivat luomiseen, eivät evoluutioon. Todelliset kristityt eivät murhaa kristinuskon nimissä. ristiretkissä valtaapitävä paavi valehteli kansalle että Raamattu käski tappaa vääräuskoiset. Kansa oli lukutaidotonta eikä sillä ollut omankielistään Ramattua, he olivat pahojen pappien armoilla.Luther toi tähän muutoksen:raamattu käännettiin kansan kielelle ja luterilaiset papit alkoivat opettaa kansalle Raamattua. Tästä alkoi länsimaiden sivistys. /Saamme siis kiittää Jeesusta joka muutti Lutherin elämän,, emme ateismia, lukutaidosta ja koululaitoksestamme. Raamattu muuten kannustaa tiedon hankintaan, ymmärrykseen, viisauteen ja älyyn, ei sokeaan uskoon. Evoluutiouskossa pitää sokeasti uskoa tiettyjen tiedemiesten mielipiteitä ja ajatteluun sekä tiedon hankkimiseen ei kannusteta.

Tietäjä

Arvon ex-evolutionisti,

Tuntuu siltä, että keskustelumme on aika turhaa, koska koitat evoluution aukkoja osoittamalla todistaa minulle Jumalan olemassaolon. Jos luomisesta löytyisi todisteita, niin uskoisin välittömästi Jumalaan. Ilman todisteita uskominen on aika järjetöntä.

Kysynkin sinulta aika ratkaisevan kysymyksen keskustelumme kannalta, joka minun olisi pitänyt esittää aikaisemmin.
Minkälainen todiste saa sinut uskomaan evoluutioon?

Ex evolutionisti

Arvon Tietäjä, kiitos kommentista.

Tottakai uskoisin evoluutioon jos se olisi totta ja voisin luottaa että näin todella on! Ei minulla ole mitään syytä tai halua uskoa valheeseen. Mutta sellaisesta mitä ei ole tapahtunut, ei ole todisteita. Tai sitten jotkut asiat on tulkittu väärin, tai "todisteita " on tehtailtu. Tai todisteina pidetään asioita, jotka eivät todista asiaa. Tai turvaudutaan kehäpäättelyyn.

Nämä edellämainitut toteutuvat evoluutioteorian todistelussa. Koko tarina ei ole totta, mutta on tulkittu että koska eläimillä ja ihmisillä on suunnilleen yhtä monta luuta käsivarressa ja jalassa, se muka todistaisi yhteisestä alkuperästä, vaikka ei se todista tätä. Huijauksia on Haeckelin sikiöpiirrokset jotka todettiin väärennökseksi jo 1950luvulla-ja silti ne kummittelevat yhä MEIDÄN biologiankirjoissaimme "todisteena" evoluutiosta. Ja vaikka olisikin totta että kalan, ihmisen, sian ja koiran sikiöt olisivat idullaan samannäköisiä (mitä ne siis todistettavasti EIVÄT ole) sekään ei silti olisi mikään todiste yhteisestä alkuperästä! Eoikö sinua ihmetytä, miksi räikeitä valheita kerrotaan yhä koululaisille? Jos evoluutio on kerrsn niin vedenpitävä fakta, miksi kertoa valheita? lisäksi linkki ihmisen ja ihmisapinan välillä on myös todistettu valheeksi, se oli koottu eri maakerroksista löytyneistä luurangonkappaleista, joista osa kaiketi oli apinan, osa ihmisen. Mutta sekin oli todistettu huijaukseksi. Ja löytyy koulukirjoistamme. Eikö tämä yhtään saa epäilyksiä heräämään? Vai kannatatko valheiden kertomista" vedenpitävän faktan" pönkittämiseksi?

Valtaapitävät tiedemaailmassa ovat vain päättäneet että Jumala loi ei kelpaa vastaukseksi kysymyksiin ihmisen, maailman ja elämän alkuperästä, vaan muu selitys on löydettävä. Ja vaikka kaikki viittaisi Jumalaan ja luomiseen ja siihen että Raamattu on totta koska kaikki on sen kanssa linjassa, silti tätä ei sallita vastaukseksi koska se ei muka ole "tieteellinen" vastaus. Ongelma on se, että se on totuus. Mutta kuten Raamattu sanoo: Jeesus itse väitti kertovansa totuuden todellisuudesta, ja Hän vahvisti moneen kertaan että luominen kuten muukin Raamattu on totuus. Sanojensa vakuudeksi Hän väitti nousevansa kolmantena päivänä kuolevansa, ja näin tapahtui. Lisäksi mikään luomakunnan kokonaisuudessa ei puhu sen puolesta että luomiskertomus olisi puppua, päinvastoin. Edelleenkin jokainen kasvi ja eläin tuottaa vain omaa siementään, kuten pon ollut luomisesta lähtien. On valhe, että siemenet muuttuisivat vähitellen ja itsestään evoluutioteorian mukaisesti toisiksi lajeiksi.

Odotan mielenkiinnolla vastaustasi:)!

Vierailija

Koko luomakunta todistaa Jumalan luoneen kaiken. Esimerkiksi jos miettii perhosia:jokaisen perhoslajin toukka syö vain tietyn kasvin lehtiä, kaikilla omansa. Ja mikään muu ei niille käy. Toukat ovat väritykseltään uskomattoman kauniita väreineen ja kuoseineen. Kotelovaiheen kotelot ovat aivan uskomattoman kauniita myös ja eri muotoisia. Ja entä perhoset:upeita! Ja niitä on lukemattomia väreineen ja kuvioineen. Mutta tämä ihme:toukka koteloituu ja muuttuu perhoseksi: se saa uudet silmät, sydämen, aivot, raajat, kaiken! "joku" todella rakentaa toukan materiaalista täydellisen perhosen, ilman että toukka kuolee tai ilman että mitään jää yli. Kotelosta perhonen tulee täydellisenä ulos. Pelkästään tämä on niin suuri ihme, että vain Jumala siihen kykenee! Miten evoluutio muka voisi tuottaa juurioikeat kasvit oikeille toukille ja koko prosessin? ei tasan mitenkään.

Biologic

Evoluutioteoria ei vastaa kysymykseen miten on mahdollista eri symbioosit kasvien ja eri eläinten välillä. Esim sinisiipi perhonen on toukkavaiheessa  täysin riippuvainen ensin tietystä kasvista jonka lehtiä syö, ja sitten muurahaisista. Se pudottautuu maahan odottamaan muurahaista. Jos tätä ei tule, se kuolee. Mutta jos muurahainen tulee, se silittää toukkaa jolloin toukka erittää makeaa nestettä muurahaisen juotavaksi. Sitten muurahainen opastaa toukan pesään. Muurahaiset sallivat toukan syödä muurahaisen toukkia, jotta saavat toukasta juoma-automaatin. Ja kun toukan on aika muuttua perhoseksi, muurahaiset saattavat sen ulos ja puolustavat sitä kunnes se pärjää itsekseen. Tuollaisia suhteita ei voi evoluutio, sattuma ja mutaatiot aiheuttaa mitenkään.

Sivut

Uusimmat

Suosituimmat