Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Ootko lääkärille puhunut? En laittaisi noin pienelle vielä dödöä.

Kommentit (12)

9-vuotiaalla isoveljellä on myös sama ongelma, mutta alkoi vähän myöhemmin. Juuri ostin hänelle dödön. En jotenkin usko, että meidän tyttö on ihan ainoa...

Tänä kesänä kun nämä helteet tuli, on alkanut tytön kainalot haista hielle. Tyttö huomasi itsekin että haisee pahalle. Samoin otsa on tullut tänä kesänä täyteen finnejä. Vanhemmillaan myös molemmilla ollut paha iho-ongelma mutta ei näin varhain. Tyttö on myös hyvin pitkä ikäisekseen mutta terveydenhoitajan mielestä normaalisti kasvanut. 143cm..

Varmaan on kyllä näinkin, mutta kun me ei syödä roskaruokaa eikä juuri lihaliemikuutioitakaan käytetä, broileria kylläkin... Mutta kun minulla ei hiki haise, vaikka syön samaa ruokaa.

Ostetiin Sebamedin dödöä ja nyt menee ihan kaupan LV, kun se lasisen Sebamed pullo hajosi :(Painotetaan lapselle puhtauden ja peseytymisen merkitystä, joka päivä ei dödöä laiteta, mutta esim koulupäivinä kyllä. Lapsi itse kärsii hajusta ja kaveritkin voivat huomauttaa.

Meillä tyttö meni viime syksynä ekalle ja terveydenhoitajan vastaanotto oli heti silloin syyskuun alussa. Siellä terveydenhoitaja kiinnitti huomiota tyttömme nopeaan pituuskasvuun (kasvanut vuodessa 9cm) ja laittoi lähetteen lääkärille koska pelkäsi että kyseessä on varhainen puberteetti. Tytöllä oli muitakin ko. asiaan viittaavia oireita mm. hien voimakas haju, hiusten rasvoittuminen. Lääkäri totesi kuitenkin että asiaa seurataan kun ei ollut finnejä eikä karvoitusta kainaloissa/alapäässä. Lääkäri sanoi silloin että aivan hyvin voi tytölle ostaa oman dödön, ei ole mitään haittaa. Ostin ihan rexonaa ja ei ole mitään iho-oireita tullut, tietysti voi aloittaa jollain ihan miedoilla allergia testatuilla jos on herkkä ihoinen.Nyt itseäni huolestuttanut kesällä kun tytölle on ruennut tulemaan todella ihan kunnon finnejä nenäpieliin ja vähän jo tuohon ylähuulen ja nenä väliin, sekä muutama mustapää poskissa/otsassa. No onneksi koulu alkaa ja pääsen juttelemaan terv.hoitajan kanssa asiasta.

Meidän 7-vuotiaalla tytöllä on aikamoinen hiki"ongelma" eli kainaloissa on aikamoisen pistävä haju heti kun hikoaa. Voi reppana, mitähän se on sitten isompana... Suihkussa tyttö käy joka ilta ja pesee kainalot kunnolla saippualla. Ei viitsisi kesken päivän aina pestä, mutta niin joudumme nyt joskus tekemään, ja vaihtamaan paidan. Voisikohan jo käyttää jotain mietoa deodoranttia? Minkä ikäisenä olette aloittaneet, ja mikä olisi hyvä merkki?

Meillä juuri 8v. neitokainen, tokalle menossa. Hienhaju on ollut silloin tällöin havaittavissa, alkoi jo eskarivuonna. Tyttö on hoikka ja pitkä, meillä syödään terveellisesti, muita puberteetin oireita en ole huomannut. Ostin oman allergiatestatun dödön ja sitä käytetään, sekä tietty pestään kainaloita.

Uskon että nämä niitä henk.koht. ominaisuuksia ;-)

Uusimmat

Suosituimmat