Sopiiko kenellekään oikeasti mirena hormoonikierukka?

Sivut

Kommentit (110)

MTnr#84

Vielä vastaus tohon mirena touhuun.Olin silloin psykiatrisessa avohoidossa mukamas psykoosi-

oireiden ja sairaalassa-olon takia. Minulle oli määrätty uusi psykoosilääke injektioina enkä hallinnut

oireitani.Sh ei pystynyt hoitamaan sua.Samaan aikaan tuli kierukka-asia. En taaskaan kyennyt hoita-

maan itseäni.Niin ne siellä TK:ssa taas pakotti tekeen, ikää silloin 43-vuotta.Vasta ollessani 48-vuotias

sain asiani jotenkuten hoidettua kun olin ensin kärsinyt kaikki nämä 23-vuotta.Muuta en sitten voinut

kuin juosta mielenterveyskeskuksessa ja yllätys koko kaupunki pimitti ja salasi aina nuo alapää-asiat

ja niin meni pohja koko elämästä ja ystävällistä kontaktiakaan kukaan ei välittänyt.Näin kuinka ihmiset

salasi ja pimitti noi seksihalut ja kuukautisiin liittyvät asiat.Mä kärsin ihan kaikki nämä vuodet,niin meni

ystävät ja miehesi lakkasi antamasta yleensäkin yhtään mitään.Nykyään on vaan muisto susta kuinka

kamalana ihmisenä TK sua piti ja kaupungin ihmiset kanssa. Mulla kävi tuuri koko hiton lääkäri oli läh-

tenyt TK:sta ,joka ei sulle antanut.Tätä nykyä on vaan niitä naisten tauteja sullakin,eikä sulla ees rahaa

ole että ne naisten vaihdevuosi vaivat hoidettais.

Vierailija

4v takana mirennaa ja vieläkin menkat joka kk

Kun menee vanhaksi otan sterilisaation vaikka ikää vasta 33 eikä lapsia. En vaa enää jaksa mitää hormoonia. Alkuun kauheet kivut kierukasta ja vuotoa pari kk välillä enemmän ja vähemmän. Muuten toki toiminut niin ku pitää ;)

Angervo1

Kolmas Mirena vaihdetaan tällä viikolla eli sopii minulle, jolla oli aiemmin epäsäännölliset ja runsaat kuukautiset. Kuulun siihen lupausten mukaan onnelliseen viidennekseen, jolla kuukautiset jäi kokonaan pois.

Ensin kokeilin kuparikierukkaa ja se aiheutti jatkuvia epäspesifisiä tulehduksia ja lisäsi runsaita kuukautisia.

Kierukka omilla teillä

Ajattelin minäkin jakaa kokemukseni mirenasta, kun tässä ketjussa näkyi suht tuoreitakin kommentteja olevan. Minulle laitettiin mirena parisen vuotta sitten. Kuukautiset pysyivät samanlaisina ja vaikutusta niihin ei ollut.

Kävin muussa asiassa gynekologilla tässä viime kesänä ja hän ei löytänyt kierukkaa ultralla. Laittoi sitten lähetteen röntgeniin, jossa kierukka näkyi lähteneen omille teilleen. Nyt toivun parhaillaan vatsaontelon tähystysleikkauksesta, jossa kierukka löytyi vatsanpeitteistä. Että näinkin voi käydä!

Harvinaista ilmeisesti, mutta kyllä minun kierukan käyttö oli nyt tässä. Sitä en osaa sanoa, ovatko suht suuret mielialanvaihtelutkin johtuneet kierukasta. Mielenkiinnolla odottelen, miten kroppa nyt reagoi kun tästä leikkauksesta on toivuttu.

Jännä juttu tässä on se, että en osaa sanoa milloin kierukka olisi lähtenyt vaeltelemaan että onko sitten sattumaa, etten ole raskaaksi tullut. Kaksi lasta jo on ja suht helposti raskautuva olen.

Toivottavasti kohtalotovereita ei ole paljoa!

dontlike

Mirena ollut nyt reilu kuukauden. Laiton jälkeen 5 pv ok, sitten vuodettu tähän mennessä kuin seula 28 päivää. Alkaa olemaan varmaan veri jo ohutta... lisäksi päätä särkee joka päivä, turvottaa, vituttaa. Ja koskaan ei koske päätä ennen mirenaa. Lisäksi ollut 2 x migreeni tänä aikana... ottaa niin päähän sananmukaisesti. Pitäisi kestää 4 kk... mutta entäs jos jatkuu sivuoireet? Ei kiinnosta pätkääkään tälläinenkaan. Lääkäri varattu tammikuulle, jossei oireet helpota, härveli lähtee ja nopeaan.

Nainen47

Ensimmäistä Mirenaa pidin 5 v ja olo + vuodot siedettävät. Toisen poistatin 2 v jälkeen kun alkoi kovat kuukautiskivut ja jatkuva välivuoto. Oma kierto lyhyt 22 vrk ja 4 pv runsasta hyytymää. Mutta oireeton ja kivuton! Nyt tyhmänä ja runsaisiin vuotoihin kyllästyneenä laitatin Mirenan uudestaan kolmen vuoden tauon jälkeen. Pidin 1 kk ja kävin ottamassa pois. Tiputtelun olisin sietänyt mutten muita vaivoja. Runsaatkin vuodot 100 x miellyttävämmät kuin jatkuva jokapäiväinen vuoto, päänsärky, pahoinvointi, kuumotus ja pistely alapäässä ja ilmapallomainen vatsanturvotus. Hormonaalinen ehkäisy ei vaan todellakaan sovi kaikille. Elämänlaadusta ei kannata tinkiä vaan luottaa ja kuunnella omaa kehoa!

Luomu

Poisto paras päätös ikinä! Jo samana päivänä loppui vatsan pullotus ja ilmavaivat. Pistely ja kuumotus helpottui seuraavana päivänä kun tyhjennysvuoto toi loputkin mömmöt ulos. Karsea polte eikä mitään tulehduksia tai muuta mistä polte olisi johtunut. Ei puhettakaan että moista vaivaa olisi pitänyt sietää vuosia. Onnittelut niille kenelle sopii ja kaikille tyytymättömille tsemppiä. Ottakaa pois vaan!

Vierailija

Onko Mirena ollut asennuksen tiputteluvuodon jälkeen kenelläkään ensin vuosia vuodoton ja sitten alkaneet jatkuvat vuodot? Toinen kierukka menossa. Ensimmäinen ei mitään vuotoja ja nyt toinen ollut 3.5v vuodoton kunnes alkoi nyt jo yli kuukauden kestänyt tiputtelu. Ei tulehdusta eikä gynen ultrassa löytynyt selitystä vuodolle.

Vierailija

Hitsi kun minakin olisin tajunnut taman aikaisemmin!! Minulle laitettiin ensimmainen kierukka samoihin aikoihin kun meni polvi tyotapaturmassa ja siita lahtien elama on ollut yhta h.... Reumatekijaa ei ole mutta ongelmia kaikissa nivelissa, kauhea vasymys, hiukset lahteneet, painoa 30 kiloa, haluttomuus ja turvotus ja ja ja... yli kymmenen vuotta mennyt Mirenan kanssa ja nyt ilman pari vuotta (olen 55) mutta vaivat vaan jatkuu, paha tietaa johtuuko tuosta mutta olisi voinut sen ottaa pois aikaisemmin jos olisi tiennyt naista omituisista sivuoireista (laakari ei koskaan puhunut sivuvaikutuksista eika antanut sita lappua). Muuten sopi hyvin, kuukautiset loppuivat kuin seinaan, ei ikina kipuja mutta omituista hajua kyllakin hyvasta hygienista huolimatta seka virtsankarkailua.

Vierailija

Mulla myös ongelmia tämän kanssa, runsas vuoto ja supistukset, joita on ollut jo ennen tätä kierrukkaa, tosiaan ohjeeksi sain odottaa sen puoli vuotta että hormoonit tasaantuu, kuume ja tulehduksen oireet ovat niitä joista on otettava yhteys lääkäriin, toistaiseksi on varmasti vielä paikoillaan, langoista toinen tuntuu.

inna

sama juttu nivelkipuja ja inhottava kihelmöinti/puutumisoireita jaloissa loppuvat heti poiston jälkeen Plussana vuodot lähes kokonaan pois,ei vaipoja.minukset ovat  ollet paljon isommat,ainakaan minulla.

Vierailija

Minulle Mirena hormonikierukan aiheuttamat +/-. oireet:

+ Kuukautiset jäivät pois
- Paineentunne alavatsassa
- Nokkosrokko
- Erittäin voimakasta heikkoutta/väsymystä, johon lepokaan ei auttanut
- Aikaansaamattomuutta. Pienenkin asian tekeminen tuntui raskaalta.
- Niska- ja hartiaseudun kivut
- Otsalohko- ja poskiontelovaivat sekä jatkuvan pienen nuhan tunne.
-Jalkojen tunnottomuus, voimattomuus, levottomuus sekä pohkeiden jännittyneisyys/lihasjäykkyys sekä jalkapohjien kipeytyminen
- Käsien tunnottomuus, voimattomuus
- Öisin häiritsevää leposärkyä jaloissa ja käsissä
- Verikoearvoissa heittoja

Mirena kierukan käytön lopettamisen jälkeen elämänilo palasi ja kaikki ylläolevat oireet katosivat.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Minulle Mirena hormonikierukan aiheuttamat +/-. oireet:

+ Kuukautiset jäivät pois
- Paineentunne alavatsassa
- Nokkosrokko
- Erittäin voimakasta heikkoutta/väsymystä, johon lepokaan ei auttanut
- Aikaansaamattomuutta. Pienenkin asian tekeminen tuntui raskaalta.
- Niska- ja hartiaseudun kivut
- Otsalohko- ja poskiontelovaivat sekä jatkuvan pienen nuhan tunne.
-Jalkojen tunnottomuus, voimattomuus, levottomuus sekä pohkeiden jännittyneisyys/lihasjäykkyys sekä jalkapohjien kipeytyminen
- Käsien tunnottomuus, voimattomuus
- Öisin häiritsevää leposärkyä jaloissa ja käsissä
- Verikoearvoissa heittoja
- Outo tunne päässä ja keskittymiskyvyn heikkeneminen. (Unohtui aikaisemmasta listastani)

Mirena kierukan käytön lopettamisen jälkeen elämänilo palasi ja kaikki ylläolevat oireet katosivat.

Sivut

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat