Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Onko kukaan syönyt Propralia verenpaineeseen?

Vierailija


Jos, niin mitä haittavaikutuksia siitä on mahdollisesti ollut?

Kommentit (15)

Siis onko teillä joku syy oikeastikin syödä beetasalpaajia? Menkää nyt ihmeessä lääkäriin ja vaatikaa vaikka Diovan- tai Micardis-nimisten lääkkeiden kokeilua. Siis millaisella lääkärillä te oikein käytte, jollain kuusikymppisellä terveyskeskuslääkärillä?

vaan Suomessa valmistenimi on Kinzal. Valsartan-pohjaisten lääkkeiden kauppanimi on Diovan. Molemmat ovat tehokkaita, alentavat verenpainetta tasaisesti ja tehokkaasti ja ennenkaikkea sivuvaikutukset ovat huomattavasti vähaisemmät. Joka tapauksessa, painota sivuvaikutusten hankaluutta beetasalpaajien kanssa ja nimenomaan vaadi uusien lääkkeiden kokeilua. Monet lääkärit määräävät automaattisesti näitä ikivanhoja beetasalpaajia, koska usein nuoremmilla ihmisillä sivuvaikutukset ovat vähäisemmät kuin vanhemmilla ihmisillä. Mutta ei ole siis mikään pakko mitään hyvää syytä popsia beetasalpaajia. Vaihda lääkäriä, ellei lääkärisi suostu etsimään sulle paremmin sopivaa lääkettä.

kun olemassa ovat jo kuitenkin paljon tehokkaammat ja sivuvaikutuksettomammat kolmannen polven verenpainelääkkeet, mm. valsartan ja telmisartan-pohjaiset lääkkeet.

Beetasalpaajat ovat tosi vanhanaikaisia lääkkeitä, joilla on tunnetusti paljon ja epämiellyttäviä sivuvaikutuksia. " Kolmannen polven" verenpainelääkkeet ovat sekä tehokkaampia että lähes sivuvaikutuksettomia, kummallista että lääkärit edes määräävät beetasalpaajia vielä. t. toinen verenpainepotilas

(5 vastaa) yksityisellä suht. modernin tyyppisellä lääkärillä käyn. En ymmärrä miksi Spesicor on yleensä se ensimmäinen vaihtoehto. Täytyy kai alkaa itse selvittelemään eri lääkeiden ominaisuuksia. Lopetin koko lääkkeen toistaiseksi.

Pyydä just näitä uusia lääkkeitä, eli angiotensiini II -reseptorinsalpaajia kuten vaikka Micardis. Oikeasti, ei turhaan kannata kärsiä karmeista sivuvaikutuksista, kun olemassa on paljon paremmat ja tehokkaammat ja ennenkaikkea lähes sivuvaikutuksettomat lääkkeet. Ainoa toimiva verenpainelääke on otettu verenpainelääke, ja jos et sivuoireiden takia saa otettua niitä niin laitat koko terveytesi vaakalaudalle! Mm. munuaisvauriot ja aivoverenvuoto ovat ihan realistisia tulevaisuudenkuvia, ellet hoida verenpainettasi.

Täytyisiköhän vaihtaa, kun yöllä tulee rytmihäiriöitä, päivällä hengästymistä ja hikoilua. Tuntuu että johtuisi lääkkeestä. Onko muilla tällaista? Verenpaine kyllä pysyy matalana.

Vasta tosiaan nämä uudemmat lääkkeet sopivat, ja pystyin taas alkamaan liikuntaharrastuksen. Nämä ovat yksilökohtaisia juttuja, yhdelle sopii yksi ja toiselle toinen, sen takia pitää tosiaan kertoa lääkärille oireista ja pyytää kokeilemaan eri lääkettä.

Minulla oli myös Specicor verenpaineeseen. Tuli hengenahdistusta ja rintakipuja. Kysyin lääkäriltä, että olisko oireet Specicorista, mutta hän lähetti minut sepelvaltimotutkimuksiin ym. Mitään ei ollut. Lopetin omin päin lääkityksen ja oireet loppuivat. Miksi kukaan lääkäreistä ei kuunnellut arviotani lääkkeen sopivuudesta....sitä ihmettelen vieläkin. Olisi ollut helpompaa ja halvempaa yhteiskunnallekin kokeilla oloa ilman Specicoria tai antaa toisen lääkkeen lääkemääräys ja vasta sitten lähettää jatkotutkimuksiin.

aimIltä tuntuu

Minulle on määrätty Valsartan ACTAVIS 80 mg  jaettuna kahdlla eli 40 mg aamulla ja nyt ehdotettiin, että

lisäisin  käyttöa kun verenpainekin on   ala 90  ylä  140.  Viisi vuotta sitten määrättiin kerralla 80 mg , jolloin

pyörryin ja vietiin sairaalaan.  Määrättiin  sitten otettavaksi 40 mg aamulla ja  nyt viimeksi kävin lääkärillä, niin

määrättiin ottamaan mahdollisesti  vielä illalla 40 mg.  Olen kokeillut nyt iltaottoa, mutta aamulla olen pari'kertaa pyörtynyt  ja taas viety Acutaan, jota kotiin  ihmettelyn jälkeen.   Nyt päätin, että en ota ilta annosta, kun ei halua pyörtyillä eikä huimailla jatkuvasti.  Lenkkeilen säännöllisesti  700 - 1000 km

vuodessa  reipasta kävelyä  ja  lenkin jälkeen verenpainearvot ovat olleet ala 85 ja ylä 135.

Mielestän tämä lääke on kovaa tavaraa ja  kannattaa varoa sen kanssa.  Jokain on tietysti yksilö ja lääke voi

vaikuttaa erilailla.

Joppe

Valsartan actavis verenpainelääkkeen  sivuvaikutukset  voivat  olla  yksilöllisesti  rajut. Kasvojen  ja  huulten,

kielen tai  nielun  turvotusta.  Hengitys  ja  nielemisvaikeuksia, nokkosihottumaa  ja kutinaa.  Huimaus  tai

pyörtyminen  on  harvinaisempaa,  mutta  voi  vaarantaa käytön. Munuaistoiminnan heikkeneminen,  kieto-

huimaus  ym.  päänsärky,  yskä,  vatsakipu,  pahoinvointi, ripuli väsymys,heikotus.  Tässä   oli  luetteltu  muutamia.  Lisäksi  vielä  harvinaisempia  sivuvaikutuksia on  lukemattomia.

Joten  loppujen  lopuksi  kysyn.  Miksi  tälläisiä lääkkeitä  ihmisille  määrätään.

Lääkäri  ei  monestikaan näistä  sivuvaikutuksista kerro  mitään.

Koko   haittavaikutusluettolo  on  nähtävissä  netissä ko. lääkkeen  tuoteselostuksessa.

Uusimmat

Suosituimmat