Sivut

Kommentit (43)

käyttää. Muutamille sitten tarjoan samasta pinosta, ja loput menee UFF:n laatikkoon. Usein vielä itse kierrätän vaatteet huutiksen kautta, jos jotain menee kaupaksikin. Annan ja myyn vaan HYVIÄ nukattomia, tahrattomia ja ehjiä vaatteita!! Ihmettelen monesti, mitä sontaa kirppareillakin on. Itse en sellaisia kehtaa viedä edes UFF:n laatikkoon...Nyt vasta vähän aikaa sitten kyllä kävi niin, että tarjosin vauvan vaatteita ystävälleni, ja hän sanoi, että hän ei käytettyjä vaatteita tarvitse. Eka vauva on hänellä ja mielessäni ajattelin, että ehkä juuri noita pikkuisen vaatteita ei tarvitse, mutta kunhan tulee kokoa 92 cm ja siitä ylöspäin niin jopa muuttuu ääni kellossa. sen verran kyllä tuosta otin nokkiini, että en hänelle enää vaatteita tarjoa...

Vierailija:

Lainaus:
Siis täh? Tarkensin vielä varovasti kysellen että laittaako hän suoraan saamansa vaatteet myyntiin ja hän myönsi. Sanoin hänelle sitten että annoin vaatteet käyttöön ja luulin niiden myös siihen tarkoitukseen menevän. Kerroin että en antanut niitä siksi, että voisi suoraan myydä ne ja jos hänellä ei kerran ole niille käyttöä niin voi tuoda vaatteet takaisin että voin antaa ne jollekin joka tarvitsee tai sitten myydä itse, mutta myytäväksi minä en niitä ajatellut antaa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla


mun kaverit myös roudaa tänne vaatteita hyvää hyvyttään, mutta ne on niin hirveitä lumppuja, että laitan suoraan kirkon keräykseen...... Ja tahraiset roskiin.....Siis kuin noin karmeita lumppuja kehtaa tuoda........ Siis tietysti ne kelpaa johonkin itärajan taakse enkä minä kriittinen ole koska meillä piha- ja traktorivaatteita tarvitaan, mutta juur mitään käyttökelpoista ei ole vaikka säkkikaupalla niitä tänne raahaavat.......

ja lainasin kiitollisena kavereiden tytön pieneksi jääneitä vauvavaatteita. En halunnut käyttää poikien vanhoja vaatteita, mutta kaikkien vaatteiden uutena ostaminen tuntui typerältä, varsinkin kun tämä lapsi on meidän viimeinen. Ostimme ja saimme lahjaksi tietysti lisäksi omiakin vaatteita tytöllemme. Pidin tosi tarkkaa huolta lainavaatteista ja palautin ne hyvässä kunnossa.

Toki eri asia on liikkuva lapsi, joka kuluttaa jo eri tavalla ja vaatteisiin saattaa tulla väkisinkin käyttöjälkiä, kulumaa yms. Tämä kannattaa muistaa vaatteita lainatessa.

miksi loukkaantua

Minulla on niin nirso lapsi, että jos saan vaatteita jostain ilmaiseksi eikä lapselleni mahdu tai käy niin parempi myydä. Kirpparipöydän pitäminen ja järjestäminen yms maksaa myös eikä tienestit ole välttämättä mitään "huimia".. Ja edelleen kirppikseltä vaatteet kiertävät tarvitseville ja käyttöön eikä roskiin. Kuka sanoo että myyntivoitto tulee vain kaverisi hyödyksi? Oletko ajatellut, että vaikka kaverisi saisi aikaan sillä myynnillä juurikin kahvitusta ja pullia vaikka sinulle? Tai myyntiä niin että pääsee luoksesi bussilla? Taikka ostaa uudet kengät lapselleen sillä kokonaissummalla sillä olisi oikeasti tarvinnut kengät lapselleen joihin ei olisi muuten ollut varaa eikä 15 paitaa. Eli kuinka "vaatteitten oikea tarvitsevuusaste" väheni tässä.. ? Eri asia jos olisi saksinut vaatteet ja heitetty roskiin.. Haluatko vaan loukkaantua, kun teillä on eri maku? Minä itse lahjoittelen ja myyn, ainoa periaate on että vältän heittämästä turhaan roskiin. Järjestelyä sekin vaatii että oikeat ihmiset saavat tavarat joita tarvitaan, en kanna huonoa omaatuntoa jos tienaan paidalla 0,50 ja olen joko käyttänyt aikaa 20 min tuotteen kuvaukseen, ostajan tiedusteluihin jne.. Netissäkin menee ihan liittymämaksut yms, että se väitetty voitto mitä tällä saavuttaa niin hukkuu aika äkkiä juokseviin kuluihin. Kun kirppishinnoista kun puhutaan ni yleensä summa ei ole uuden verran.. Toki olet itse ehkä maksanut uuden hinnan vaatteesta ja voisit myydä itse. Nyt ei tarvitse ja säästyt vaivalta ja jos välität ystävästäsi niin se että he vaihtavat vaatteet lapselle mieluisampiin niin ei pitäisi olla ongelma.. Jos siis heitä juuri halusit auttaa. Asiat voi ajatella monin tavoin ja itselle ei vaatteiden hakemis - tai ostamisvaiheessa aina selviä etteivät sovikaan.. Jos Annetaan tarvitsevalle niin ei lainata. Eikä osteta eikä myydä.. Itse en mieti mitään että onko antamilleni vaatteille tehty mitä, jos on kyseessä lahja. Pyrin vaan välttämään käyttökelpoisten päätymistä kaatopaikalle.

Heluna

Ahneus ja itsekeskeisyys. Oman edun tavoittelu pienin valhein. Sun ystäväsi on tuollainen, koska tuo malli on omaksuttu lapsuuden kodin ilmapiiristä. Varmasti tarttuu seuraavaankin sukupolveen. Ei taida olla helppo katkaista tuollaista kierrettä. Narsismi ja persoonallisuushäiriöt eli toisten ihmisten kusetus kasvava ilmiö. Täytyy varmaan omillekin lapsille kertoa kusettajista ja omanedun tavoittelijoista. Tuossapa iltasadun aihetta. Noista ihmisistä ei pääsee missään eroon. Työväenopiston kurssitarjontaan persoonallisuushäiriöiset ihmiset - näin havaitset kusettajan ja kuinka niistä pääsee nopeasti eroon..

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Ystävälläni on vuotta nuorempi tyttö kun meillä ja olen antanut hänelle paljon tyttömme vaatteita ja aina kun olen antanut niin olen sanonut että ottakaa jos tulee käyttöön, että mieluummin annan vaatteet tarvitseville kuin myyn koska käyttöarvo on suurempi kuin myyntiarvo.

No, ystäväni on aina ruhtinaallisesti tyytyväisenä vaatteita ottanut ja viimeviikolla itse kysyi olisiko meillä vaatetta kun tyttö on kasvanut.

Eilen juteltiin puhelimessa ja ystävä kertoi että olivat ottaneet kirpparipöydän ja vievät sinne tavaraa, eipä siinä mitään mutta kun kertoili miten edelliset myynnit ovat menneet niin sanoi tämmöisen lauseen: " Sain taas siskolta ja teiltä niin paljon hyviä vaatteita kun myyn ne niin saan ostettua itselle ja tytölle tosi ihania uusia vaatteita. Käyn vielä kiertelemässä muitakin kavereita ja sukulaisia jos antaisivat jotain?"

Siis täh? Tarkensin vielä varovasti kysellen että laittaako hän suoraan saamansa vaatteet myyntiin ja hän myönsi. Sanoin hänelle sitten että annoin vaatteet käyttöön ja luulin niiden myös siihen tarkoitukseen menevän. Kerroin että en antanut niitä siksi, että voisi suoraan myydä ne ja jos hänellä ei kerran ole niille käyttöä niin voi tuoda vaatteet takaisin että voin antaa ne jollekin joka tarvitsee tai sitten myydä itse, mutta myytäväksi minä en niitä ajatellut antaa.

Mua siis häiritsee se, että tyyppi ottaa vaatetta käyttöön mutta sen sijaan että käyttäisi vaatteita niin vie ne suoraan myyntiin. Ei mua haittaisi jos vaatteet ensin käytettäisiin ja sitten myytäisiin mutta tästä tuli suoraan sanottuna kusetettu olo.

Päätin etten enää anna heille mitään, myyn itse tai annan tarvitseville, niille jotka oikeasti tarvitsevat.


Mitä hän sitten vastasi kun sanoit nämä asiat?

Sivut

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat