Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Nirsoileeko muiden ekaluokkalaiset vaatteiden kanssa?

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Saako teillä ekaluokkalainen pukea aamulla kouluun sellaiset vaatteet kun haluaa? Millä perusteilla ostatte heille uusia vaatteita, oman mielenne mukaan vai sen mukaan mistä lapsi vaan tykkää...?

Tuntuu, että välillä on aivan uskomatonta riidan vääntöä tuon pojan kanssa, kun ihan ihme jutut tökkii eikä vaatteet kelpaa! =/Esimerkki: Ostin molemmille (pojalle 7v sekä tytölle 2v10kk) H&M:n peruscollegehousut.. pojalle harmaat ja tytölle vaaleanpunaiset. Noh, nyt sanoin pojalle että voisi laittaa ne uudet housut vaikka tänä aamuna kouluun niin siitä alkoi ihan ihme vääntö... =O Poika intti vaan ettei halua niitä laittaa ja sitten ei mene kuulema kouluun jos ne joutuu laittamaan! Ei kuitenkaan osannut sanoa mikä niissä oli vikana, kaivoi sitten yhdet vanhemmat verkkarit laatikostaan ja laittoi ne.

Sanoin, että niitä uusia housuja on kuitenkin pidettävä koska niissä ei ole mitään vikaa ja ovat minusta kuitenkin ihan kivan näköisetkin.. Katsotaan sitten uudestaan huomenaamuna!Olenko vaan hemmotellut pilalle jotenkin lapsen.. ettei kaikki kelpaa?? Ei meillä osteta kyllä jatkuvasti uusia vaatteita, eikä aina edes sen mukaan mitä poika haluaa vaan yleensä ostan vaatteet yksin kauppareissulla ollessani.

Näitä vääntöjä on käyty mm. viime talvena henkselitoppahousuista, toppahanskoista ja piposta.Mitä tässä tapauksessa pitäisi tehdä? Annanko pojan pukea mitä itse haluaa vai valitsenko jatkossakin yhden vaatekerran vaan sohvalle odottamaan?kyselee epätoivoinen.... =)

Kommentit (8)

College housut eivät ole kelvanneet pitkään aikaan. Luulen, että pidetään vauvamaisina. Verkkarit ja farkut käy.Yleensä poika on mukana kun ostan vaatteita, joskus uskaltaudun ostamaan jotkut verkkarit ilman pojan hyväksyntääkin ja yleensä ovat kelvanneet. Mutta esim muutama viikko sitten kysäisin, että olisko nämä kivat ulkoiluhousut, vilkas housuja ja sanoi, että ovat tyttöjen. Ihmettelin, että miten niin. Kokolapussa oli vaalenpunaista. Eli tarkkana täytyy olla.

Eskarilainen tyttö nirsoilee vaatteistaan kovastikin. Mutta meillä kyllä pääasiassa päättää äiti, mitä päälle puetaan. Ei kelpaa verkkarit tytölle muutoin kuin liikuntapäivänä, ainoastaan farkut tai joku hame kelpaisi. Ja henkselihousut tai hame ovat ihan yök! Meillä on kaapissa paljon kivoja vaatteita, jotka kyllä käytetään pois, mutta jatkossa olen ajatellut ottaa tytön mukaan vaatekauppaan. Collegehousut ei oikein millään kelpaisi, vaikka ovat lempiväriä ja niissä on kiva kuvakin. Aiemmin tykkäsi niistä kovasti, mutta eskariin ei niitä millään laittaisi. Mielestäni olisi niin paljon mukavampi leikkiä college housuissa kuin kiristävissä farkuissa.Nyt kun meillä on alkanut esiintyä kiusaamista, kylläkin ihan muissa asioissa, olen ajatellut, että ehkä ennan sen verran periksi, että siellä eskarissa saa käyttää joko farkkuja tai hametta, paitsi urheilu- ja retkipäivinä tietenkin eri juttu, mutta kotona ja pihalla, kavereilla käytetään kyllä sitten noita verkkareita ja college housuja myös.

että tuossa iässä jo aletaan itsekin välittämään vaatteista. En siis pidä sitä minään turhana nirsoiluna tai sinä, että poika olisi hemmoteltu.Mielestäni näissä pukeutumisasioissa pitäisi löytää ja pystyä tekemään kompromisseja (vielä sitten murrosikäistenkin kanssa!), eli järkevää ja sään mukaista pitää olla, hienoissa vaatteissa ei lähdetä leikkeihin jne., mutta toki lapsen omakin maku ja mielipiteet pitää huomioida. Tässä iässä ja koulussa alkaa vaikuttaa aika paljon se, mitä muut sanovat, miten muut koulussa pukeutuvat. Ja erityisesti se, mitä muut SAATTAVAT sanoa, tai mitä mieltä muut EHKÄ ovat.Poikasi tapauksessa saattaa olla ihan kyse siitä, että kyseessä on collegehousut. Käsittääkseni (huom. voin olla väärässäkin) collegehousut voivat olla kouluun jo liian " lapselliset" - verkkarit on jo eri asia;-). Mielestäni collegehousuihin pukeutuu " julkisesti" lähinnä leikki-ikäiset, ei enää koululaiset.Toinen seikka voi olla se, että ostit pikkusiskolle ja pojalle samanlaiset housut (vaikkakin eri väriset). Onhan se nyt noloa koululaisen pitää sellaisia housua, joita pitää pikkulapsi ja vielä tyttö... Joku pian huomaa, että on tyttöjen housut jalassa...

Nyt poika meni toiselle luokalle ja on kelvannu kaikki kaapissa olevat vaattet.Meillä lienee sitten kummajainen, kun TYKKÄÄ pitää collegeita ja verkkareita, mutta farkuista ei tykkää yhtään.

Minua kummastutti tuo, että collegehousut ois liian _lapselliset_ ,koskapa minun mielestä 8v on IHAN LAPSI vielä. Itse kammoan (varsinkin tyttö-)lapsia, jotka on puettu kuin teinit / aikuiset.Ja tuo kaveriasia.. Siitähän se meilläkin lähti, että jotku pojat oli eskarissa meidän poikaa kiusanneet, kun oli muumipaita päällä. Meillä poika vielä silloin (ja vieläkin!) katsoi muumeja täyttä päätä. Sitten teki mukamas stopin, että enää ei laita kuin yksvärisiä tai " rajuja" puseroita eli lieska / pääkallokamaa. Mutta kun juttelin asiasta niin alkoi sitten vanhat vaatteet kelvata.

Minusta on aika vaarallinen tuollainen " jos kaverilla on niin meidänkin lapselle täytyy hankkia" -ajattelu, koskapa minä ainakin tahdon lapsen, jolla on tarpeeksi hyvä ja terve itsetunto pitää juuri sellaisia vaatteita / kampausta kuin hän ITSE tykkää riippumatta koulukaverin mielipiteestä. Ja mitä sitten isompana, jos kaveri polttaa tupakkaa ja sanoo nössöksi.. pitääkö sitten sallia omalle teinille tupakointi, ettei kaverit vaan pidä nynnynä.

Elikäs, lähdin siitä että itse olen 27v ja minullakin on pusero, jossa on muumipainatus. Jos minä en ole liian lapsi pitämään sitä, niin ei ole tuollainen 6-8 vuotiaskaan. Sanoin pojalle, että jos sinä et itse yhtään tykkää siitä puserosta, niin laitetaan mökkivaatteeksi, mutta jos vaan kaverit ei tykkää niin laita vaan huomennaki päälle. Muutama viikko piti pojan kypsytellä asiaa ja niin kelpas taas sekin pusero.Meillä poika saa suurimman osan vaatteista isommilta sukulaispojilta ja myös mummit ostaa paljon. Jos sitten jotain tarvii, niin lähden pojan kans kauppaan / otan jonku kuvaston ja annan summan, minkä esim. 3 puseroa saa maksaa. Ja poika saa sitten valita budjetin mukaisesti. Käyn paljon kirppareilla ja koska tiedän pojan maun oikein hyvin, niin olen onnistunut joitakin helmiä ostamaan sieltä kautta.Eli loppuviimein meillä pidetään sitä, mikä on puhdasta, ehjää ja sopivaa, mutta uusien tarpeellisten vaatteiden hankinnassa poika saa sitten itse vaikuttaa millaista ostetaan.Meillä nirsoilee niin ekaluokkalainen kuin kolmasluokkalainen kolme vuotiaasta päiväkotilaisesta puhumattakaan.... nämä ovat kyllä kaikki tyttöjä ja nirsoilu alkoi meillä kun esikoinen 2,5-vuotiaana totesi: " Äiti, mulla ei oo mitään kaunista vaatetta" .Mutta mitä koulupukeutumiseen tulee niin kyllä kavereiden pukeutumisella on vaikutusta ja liian lapselliselta ei sovi näyttää. Minä ostan nykyään aika harvoin mitään ellei lapsi ole itse mukana valitsemassa. Se mikä minun mielestäni voi olla kivaa ja käytännöllistä voi olla lapsen mielestä ihan yök. Ihan kaikkea lapsen haluamaa en kyllä suostu ostamaan ja onneksi merkkitietoisuus ei ole vielä iskenyt!Talvikelien tullen on sitten edessä vääntö siitä pitääkö 20 asteen pakkasella käyttää toppahousuja vai ei....

Poika laittaa mitä haluaa.Verkkarit ja t-paidan on laittanu nyt ku on lämpösemmät ilmat.Koulussa kuitenki touhuavat pihalla kaikenlaisia leikkejä ni ei mee paremmat vaatteeet pilalle...

Mutta vastaan silti... Tyttö on melko tarkka siitä mitä päälleen laittaa. Meillä ongelma on lähinnä siinä että lähtisi joka paikkaan collegehousuissa. Ja mahdollisimman löysissä. Eskarissa se on toki ok, mutta oma mielipiteeni on se, että verkkareissa ei lähdetä esim. kylään tai kaupungille. Ja henkkoht pidän myös outona sitä että niissä oltaisiin koulussa, paitsi tietysti liikuntatunnilla. Eikä se, että pidetään " kunnon housuja" tarkoita sitä että pitäisi pukea kuin teinit.Yleisesti ottaen otan mieluiten lapset mukaan vaatekauppaan ja yhdessä valitaan vaatteet. Myös 4-vuotiaamme saa sanoa mielipiteensä. Toki minä sen ostopäätöksen teen, mutta en ymmärrä miksei voisi olla valitsemassa minkälaiset verkkarit ostetaan.

Vierailija

admin kirjoitti:
Saako teillä ekaluokkalainen pukea aamulla kouluun sellaiset vaatteet kun haluaa? Millä perusteilla ostatte heille uusia vaatteita, oman mielenne mukaan vai sen mukaan mistä lapsi vaan tykkää...?
Tuntuu, että välillä on aivan uskomatonta riidan vääntöä tuon pojan kanssa, kun ihan ihme jutut tökkii eikä vaatteet kelpaa! =/

Esimerkki: Ostin molemmille (pojalle 7v sekä tytölle 2v10kk) H&M:n peruscollegehousut.. pojalle harmaat ja tytölle vaaleanpunaiset. Noh, nyt sanoin pojalle että voisi laittaa ne uudet housut vaikka tänä aamuna kouluun niin siitä alkoi ihan ihme vääntö... =O Poika intti vaan ettei halua niitä laittaa ja sitten ei mene kuulema kouluun jos ne joutuu laittamaan! Ei kuitenkaan osannut sanoa mikä niissä oli vikana, kaivoi sitten yhdet vanhemmat verkkarit laatikostaan ja laittoi ne.
Sanoin, että niitä uusia housuja on kuitenkin pidettävä koska niissä ei ole mitään vikaa ja ovat minusta kuitenkin ihan kivan näköisetkin.. Katsotaan sitten uudestaan huomenaamuna!

Olenko vaan hemmotellut pilalle jotenkin lapsen.. ettei kaikki kelpaa?? Ei meillä osteta kyllä jatkuvasti uusia vaatteita, eikä aina edes sen mukaan mitä poika haluaa vaan yleensä ostan vaatteet yksin kauppareissulla ollessani.
Näitä vääntöjä on käyty mm. viime talvena henkselitoppahousuista, toppahanskoista ja piposta.

Mitä tässä tapauksessa pitäisi tehdä? Annanko pojan pukea mitä itse haluaa vai valitsenko jatkossakin yhden vaatekerran vaan sohvalle odottamaan?

kyselee epätoivoinen.... =)


No mä muistan joskus olinko nuori teini 13v ehkä niin olin sillee että ei en laita noita uusia houauja esim. Ja en tiiä miks niin teinnyt kyllä laitan heti uudet housut

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat