Tietääkö joku sähköasioista mitään? (Lampun asentaminen kattoon)

Vierailija


Jos katosta tulee sininen ja ruskea piuha, lampussa on sininen, ruskea ja kelta-vihreä piuha, mihin sen kelta-vihreän tökkää sokeripalassa? Vai tökkääkö mihinkään?

Kommentit (13)


Ajattelin, että pääsen helpommalla kuin alan plärätä googlen satoa. No, täytynee alkaa kaivella tietoa.2, on se nyt jumalauta kummallista jos ei lamppuakaan voi itse kattoon laittaa :Dap


Nyt googlella hieman haeskeltuani tulin samaan tulokseen. Kelta-vihreän johdon eristettä ei saa kuoria, eikä sitä yhdistetä mihinkään.Minusta tämä keskustelu on kaikkea muuta kuin vaarallinen. Hyvähän tuo on että tieto kulkee. Aika vaarallista sen sijaan olisi ollut alkaa tökkiä johtoa mihin sattuu ottamatta selvää.t. ap :)

ja uskoisin miehen tietävän, kun hällä on sähköalan koulutus. eli keltavihreetä johtoa ei yhdistetä, kun kerran katossa ei oo vastaavaa johtoa.

laitat värin väriä kohti, eli ruskean yhdistät ruskeaan, sinisen siniseen. sitä keltavihreää, mitä ei oo katossa ei saa yhdistää, vaan jätät sen pois roikkumaan. jos katossa ei oo suojamaadoitusta, voit muuten saada siitä sähköiskun.

Sähköinsinööri

Ei ole mitään väliä kytketkö sinisen ruskeeseen vaiko toisinpäin sillä verkosta tuleva sähkö on vaihtosähkö. Vaihtosähkön aalto vaihtelee negatiivisen ja positiivisen välillä joten sähkövaraus johdossa vaihtelee verkon taajuuden mukaan ( suomessa 60 hz ).

Keltavihreän johdon, eli ns. "kevin" voit kytkeä sille tarkoitettuun maajohtimeen, jos se löytyy pistorasiasta, muussa tapauksessa jätä johto kytkemättä.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat