Miten teillä on varaa ostaa näin paljon joululahjoja???

Sivut

Kommentit (35)

jos ostaisin ne kaikki omille lapsille, aihän se tekisi kuin 4 per nenä. Täytyy kai lasten saada 4 lahjaa jokaisen jouluna, että kannattaa joulupukkia edes odottaa.

Kyllä varmastikin monellakin ihmisellä on varsin helposti varaa käyttää yli 500 euroa joululahjoihin. Ilman suurta lainaa, kunnon tuloilla, eihän tuo ole summa eikä mikään, varsinkaan, jos ei ole ostamassa kaikkia lahjoja samassa kuussa.Itse annan lahjat vain läheisimmilleni ja luultavasti saan lahjat vain vanhemmiltani ja mieheltäni, ja se sopii minulle, mutta naurettavaa haukkua ihmisiä pinnallisiksi ja hulluiksi sillä perusteella, että heillä on paljon läheisiä, joille tahtovat antaa paljon lahjoja. Kaikki lahjat myöskään eivät maksa kymmentä euroa - minä olen tänäkin vuonna tehnyt osan itse varsin edullisilla raaka-ainekustannuksilla, ja tehnyt tosi edullisia löytöjä keräileville vanhemmille, kokoelmiensa jatkoksi.

Joulupakettiin saatetaan kääriä vaate joka olisi ostettu muutenkin tai sitten lahjana on jotain ihanaa joka ilahduttaa lahjan saajaa. Ap voi rauhassa olla ostamatta lahjoja jos ei ole varaa, mutta annathan toisten ostaa omilla rahoillaan mitä haluaa. Ja tuo kummilapsi juttu, mistä tiedät ettei niillä jotka lahjoja paljon ostavat ole jo kummilasta? Meillä on unisefin suoraveloitus sopimus maailman lapsilisä kampanjaan.

Lahjoista...Itse sain lapsena usein monta lahjaa, mutta ne eivät olleet yksin vanhempieni ostamia. Kummini ostivat yhden lahjan, yleensä jotakin hyödyllistä, kuten kirjoituspöydänvalo, kirja tms. Mummoni osti yleensä pussilakanasetin tms. hyödyllistä, sekä jonkun pienen lelun. Isäni osti jotakin mieleistä minulle, vaikkapa kirjan (lukutoukka kun olin). Toiset isovanhempani ostivat useimmiten uuden yöpuvun, jonkin aivan ihanan tms. vastaavaa. Äitini sisar osti jotakin taiteellista ja ihanaa. Äitini osti sitten 1-3 isompaa lahjaa (konsolipeli, kasettisoitin, koru tms.), sekä useita pieniä. Villasukat saattoi olla yksi tälläinen pieni lahja.Olin aina hurjan tyytyväinen lahjoihini, vaikken yleensä saanut kuin yhden lelun tms. Ensimmäisenä joulunani olin 9kk vanha ja sain pienen keinutuolin (joka muuten on nyt tyttärilläni käytössä), sekä sellaisen omena-lelun, jossa joku ääntä pitävä juttu sisällä ja jota kun tönäsi niin se nousi takaisin pystyyn.

Vierailija:

Lainaus:


että pojat, 2-ja 5-vuotiaat, eivät toivo mitään. Tai siis eivät osaa selkeästi sanoa/päättää, mitä haluaisivat joululahjaksi. Nuo toiveet saattavat vaihdella päivästä toiseen tms. Sitten kuitenkin odottavat kovasti joulua ja sitä, kun joulupukki tuo lahjoja...Meillä käy sitten varmaan taas niin, että minä hamstraan kaikenmaailman lelut ja krääsät, ihan kuin varmuuden vuoksi, ettei vaan joutuisi jouluaattona näkemään pettyneitä ilmeitä. Kyllä he viimeistään aattoiltana tietävätkin, mitä OLISIVAT halunneet. Ja ovat ihan ihmeissään, miksei pukki sitä tuonutkaan, vaikka hän juuri sitä toivoi...Mukavaahan se olisi, jos riittäisi muutaman kunnollisen lahjan ostaminen.


Kyllä meilläkin pojan lahjatoiveet vaihtelee mutten sentään jokaista toivetta riennä täyttämään ja osta joka ikistä hilavitkutinta mitä hänellä mieleen tulee pyytää...

Siinä tapauksessa ei varmaan olisi ikinä mihinkään tyytyväinen vaan aina pitäisi vaan saada lisää.Siksi meillä on varaa. Emmekä todellakaan osta mitään 15 euron halpislahjoja kenellekään, vaan jotain pikkuisen laadukkaampaa (ja kalliimpaa). Ihanaa antaa ja saada lahjoja!

*Omalle lapselle 3

*Kummilapsille yht. 3

*Lapsen kummeille yht. 2

*Isovanhemmille yht. 4

*Sisarusten lapsille yht. 3

*Minulle ja miehelle yht. 2

*Pikkusiskolle 1

*Lisäksi isoisovanhemmille joulukukat 2kplEmmekä tosiaan ole mitään kroisoksia. Lahjat tulevat maksamaan yhteensä noin 300 euroa. Ketään yllä mainituista ei voi jättää lahjatta enkä haluaisikaan.Heillä kun monesti " lähtee vähän mopo käsistä..." Ymmärrettävää kyllä kun on kyseessä ainoa lapsenlapsi.

Itse annamme myös kaksi lahjaa, kummeilta tulee yksi ja muutamilta muilta tutuilta pari pakettia lisää. Siinä on mielestäni ihan riittävästi jos yhteensä kymmenenkin pakettia saa.

Leluista mieluisia on kuitenkin yksi tai kaksi eniten toivottua ja muut jäävät oman onnensa nojaan.

maaseudulla jouluna esim. hevoset ovat saaneet jotain ylimääräistä herkkua, ja se on ihan nätti traditio. Sama juttuhan se on lemmikkien kanssa. Miksi joku viittii tämmösestäkin vetää herneet nenuunsa?

60 lahjaa. Kertoi vielä, että lapsi jaksaa keskittyä kaikkiin innolla ja olla kiitollinen jokaisesta ja kaikkien avaamiseen ja ihastelemiseen käytetään aattona aikaa =) Jos lahjan avaamiseen, ihasteluun ja siihen keskittymiseen kuluu kuhunkin viisi minuuttia, tässä perheessä käytetään aatosta viisi tuntia lahjojen jakamiseen. *reps*

paljon lahjoja, koska osa on kumminkin sellaisia jota muut eivät tarvitse. Joulussa on tärkeää olla perheen ja suvun kanssa ja antaa toisille aikaa.

Elokuun äheltäjä

Moikka,

Itse aloitin joululahjojen oston nyt kesä alennusten aikaan. Monissa nettikaupoissa jo alennetuista hinnoista alennuksia (esimerkiksi ellos -50% lisä alennus ). Miehen perheelle lähinnä kohdistuu, se lahjabuumi heillä on oikeesti jotain älytöntä - ja kerta tiedän että miehellä on tärkeää että muistaa takaisin, niin olen päättänyt auttaa ja budjetoida tätä hommaa, samalla kuitenkin tarjoten ihmisille laadukkaita ja käytännöllisiä lahjoja tekemällä juurikin ostot ajoissa alennusten aikaan.

Yhteensä lahjoja muille tulee noin 20, joista lasten lahjoja 8. Budjetti näille on yhteensä 200 eurossa, joka maksetaan puokkiin.
Oikea hinta lahjoilla arvioisin olevan 600 euron kieppeillä.
Esimerkkinä, parisängyn pussilakanasetti pvh 100 €, nyt 25€. Suuri näyttävä vaasi 5€, ovh 35€..jne.

Tämän lisäksi ostamme 2 lapselle jotain max 100 eurolla yhteensä, ja toisillemme 60 eurolla. Lasten lahjat hommataan lähempänä joulua, osaavat lähempänä sanoa mitä haluavat.

Teen koristeellisia lahjapakkauksia, laitan mukaan itse tehtyjä kortteja, pipareita.. Sydäntä ja tunnelmaa.

Nyt kun joululahjoista puuttuu enää netistä tilattavat 3 lahjaa + lasten lahjat, voi tulevan joulunajan viettää enemmän levollisissa merkeissä kuin ostarilla juoksennellessa ihmis tungoksessa. Kannatti olla hullu ja äheltää elokuussa :)

Sivut

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat