Vierailija

Sivut

Kommentit (28)

Kylki on TODELLA KIPEÄ; sängyssä ei juuri käännytä eikä sieltä ylös nousta. Kylki useimmiten natisee ja narskuu painellessa/ liikkeessä. Murtuma paranee itsekseen n. 3 viikossa, niitä ei koskaan kipsata eikä leikata. Teippihoito on kyseenalainen eikä sitä nykyään automaattisesti suositella. Teippaushoidon tarkoituksena on ainoastaan kivunlievitys (ei hetkumista). Teippaushoito voi rajoittaa keuhkotuuletusta eli aiheuttaa hengitysvajautta, mikä taas voi johtaa keuhkokuumeeseen.

Kylkiluunmurtuman pahin komplikaatio on pneumothorax eli keuhkopussiin pääsee ilmaa (murtuneen kylkiluun terävä pää puhkaisee keuhkopussin). Tämä on todella vaarallinen tilanne, sillä sen puoleinen keuhko painuu kasaan ja on poissa pelistä.

Oireina paha hengenahdistus joka alkaa yleensä äkisti.

siis: putosin tikkailta kolme viikkoa sitten kyljelleni ja luulin että tuli vain mustelmia, mutta kylki jolle kaaduin on yhä kipeä. Tietyissä asennoissa (monissa ihan tavallisissa liikkeissä) pistää kuin metallipuikolla pistettäisiin.Eikö pienet kylkiluumurtumat parane itsestään?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Myös kylkiluuvälilihasten venähdys aiheuttaa samoja oireita, sillä erolla, ettei ne narsku tai hetku eikä ne yleensä kestä pahana muutamaa päivää kauempaa.

Murtuma ei aina näy kuvissa.sh

Mulle ei ainakaan tehty mitään muuta lääkärissä kuin todettiin asia ja neuvottiin olemaan levossa ja rehkimättä, parani sitten itsestään. Yhden tapauksen tiedän, että oli sidottu jollain sidoksella rinnan ympäri, mutten tiedä onko siitä hirveesti mitään apua...

....3 vk paranemisaika... oon vissiin sit kehnorakenteinen tai liian vilkas, kun itsellä meni sen puoli vuotta ennen kuin hengitys/sängystä nouseminen/murtumanpuoleisen käden käyttö ei enää sattunut kylkiluun murtumisen jälkeen. >_>' Maitoa kyllä tulee kitattua litrakin päivään jtn ei pitäisi kalsiumia tms puuttua, ikäkin tuolloin jtn 16 v. tienoilla.

Hei! Voisiko joku auttaa minua. Minua lyötiin n. 7kk sitten kylkeen ja tunsin kun kylkiluu räsähti. Se oli monta päivää kipeä. Se kipu kyllä loppui mutta viime aikoina tunnen kun joissain asennoissa kylkiluu ikäänkuin menee toisen kylkiluun päälle. Ja sitten siitä kyljestä on kohonnut joku törtti. Ja ei toisella puolella mitään törttiä ollut. Mitä tämä on? Onko kylkiluu murtunut? Pitääkö mennä lääkäriin

Oikean puoleinen kolmas kylkiluu murtui, kun putosin jakkaralta ja kaaduin pöydänreunaa vasten. Mitään ulkoisia merkkejä kuten mustelmia ei tullut, mutta kylki oli ensimmäiset 3 päivää tuskasen kipeä.

Istuminen paikallaan nojatuolissa oli kivuttomin vaihtoehto, nukkuminen oli sietämätöntä kun jokainen liike sattui niin hemmetisti.

Kipulääkityksenä oli Burana 800mg (3krt/vrk) ja Para-Tabs 1000mg (2krt/vrk) ja yöksi Panacod 500mg (1krt/vrk).

Kolmen päivän jälkeen kipu alkoi hieman hellittää, mutta nukkuminen yöllä oli kivusta johtuen yhtä heräilyä.

6-7 päivän jälkeen kipu alkoi olla jo vähenemään päin ja kahden vkon kuluttua olo oli varsin siedettävä.

Mulla oli ja kävin kys:ssä sanomassa että koskee, on jo yli viikon koskenu, oon rv 16, ei voi hengittää kunnolla, ei voi omaa ensimmäistä lastaan nostaa eikä millään tavalla nojata/maata sillä kyljellä ja kokoaikainen kipu. No mitä kysissä sanoivat: aisulla on jo viikon koskenu? No ei me aleta kattoo sitä mee kotiis ku oot hyvin näemmä pärjänny sen kivun kaa ja jos koskee nii syö särkylääkkeit, ja ota yhteys yksityiseen. Maksoin sitte yli 400€ yksityisestä ja ne totes että kylki murtunu ja luu painaa keuhkoa. Ei kyl kuopios oo ainakaa oo hyvii nää yleiset lääkäripalvelut vaa sit saa maksaa kalliisti siitä jos haluu tietää mikä on.

Ila

Maito ei ole kovinkaan hyvä luiden vahvistaja, päin vastoin. Otappa asioista selvää äläkä usko kaikkea mitä valio saa suomalaisille syöttää. D-vitamiinia kannattaa syödä ravintolisänä kedät talvet, jos asuu suomen leveyksillä. Eikä mitään kymmentä mikrogrammaa vaan kunnollisia annoksia.

Tommi

Hei olin tänään skeittaamassa ja kaaduin ja en enää jaksanu sen jälkeen tehdä mitään mutta nyt oon sängyssä ja ihan ohimennessä koskettelin oikeanpuolista kylkeä ja tunsin että se muljahtelee ja tuntuu ku se narskuisi. Mitä tehdä en tiedä ei erikoisemmin kipua tunnu mutta olen huolissani kuitenkin.

Vierailija

Minulla meni oikean kyljen luut moneen osaan. Olin sairaalassa kolme päivää ja sain vahvimpia kipulääkkeitä. Luu oli puhkaissut keuhkopussin jonka seurauksena ilmarinta. Nyt kotiutunut ja olo aivan sietämätön.
Narskuu ja poksuu koko kylki.

minä 1959

mieheni heitti minut kanveesiin, ja potki minua vasempaan kylkeen, noin puolitoistaviikkoa sitten, ja siitä lähtien on tuntunut, että kuoleeko, vai eikö kuole.. tässä sitä haukotaan henkee, kuin kala kuivalla maalla, olen pitänyt idealisidettä, syönyt pillereitä, maannut vain selälläni, kun muuhun ei kykene. ja vitutuskäyrä tosi korkee koska en viitsi sekoittaa virkavaltaa asiaan, kun silloin soitin 112. seen. mitään ei tapahtunut, soittivat sitten myöhemmin, onko kaikki ok... niin näin täällä, (kala kuivalla maalla)..

kylkiluut murskana

kyllä kylkiluiden paraneminen on hidasta itselläni meni kuusi kylkiluuta poikki joita parantelin kahdeksan kuukautta karmeitten kipulääkkeiden kanssa jotka meinas tuhota maksanki verenpaine heitti laidasta laitaan pumppu otti kieroksia nuppi oli kovilla mutta selvisin TODELLA VAIKEA TAPAUS ja varmaan lopunelämääni kärsi pienistä kolotuksista tosi en tavitse kipulääkkeitä yksityinen lääkäri vasta tajusi että on paljo luita poikki kahdessa sairaalassa kävin sitä ennen jossa sanottiin että on vain yksi luu poikki että on niitä konitohtoreita vielä tänäänkin voi voi 

korven kaiku

Liukastuin kyljelleni metsätiellä. Viikon ajan kääntyminen sängyssä tuntui kivuliaalta. Nyt parin viikon jälkeen vielä pientä kipua,kun käännyn sängyssä. Paranee näköjään ajan kanssa ilman kipulääkitystä.

Vierailija

MInä tipuin hevosen selästä ja päädyin ambulanssilla sairaalaan, jossa todettiin että kaikki kunnossa ja inhottavat hoitajat kävivät koputtamassa olkapäähän lähe jo kotiin, mene jo, NOUSE ylös!!! (Makasin sairaalasängyllä kauheassa fentanyyli huumassa, jota täysin ammattitaidoton ambulanssikuski oli minulle  laittanut suoneen, tämäkin tehtiin vastoin tahtoani!!!) Minulla ei ollut autoa, koska tulin sairaalaan ambulanssilla, ei ollut kotiavaimia, ei rahaa ja toppaliivi oli leikattu ambulanssikuskin toimesta maneesissa, joten vain todella vähän vaatetta päällä. Oli tammikuun loppu, LÄHE jo KOTIA, mene JO, NOUSE YLÖS, tulivat "hoitajat" vuorotellen törkkimään olkapäähän vaikka useaan otteeseen sanoin että jouduin odottamaan kyytiä. ei ole avaimia, rahaa, autoa jne. ja olin kauheassa fentanyyli huumassa. Mutta kaiken lisäksi vielä myöhemmissä MRI kuvissa näkyi NELJÄ kylkiluun murtumaa!!!. MENE jo kotiin, NOUSE Ylös, minulle vain jankutettiin kyseisten hoitajien toimesta. KIITOS todella paljon nk. hoidostanne. Jouduttuani hirveän fentanyyli määrän vuoksi tarkkailuun, tapahtui myös jotain sellaista, johon lakimies parhaillaan valmistelee oikeustoimia (Kyseessä ilmeinen rikos). Kiitos mahtavasta "hoidosta"!!! Toivottavasti tätä nk. hoitohenkilökuntaa tullaan vastaisuudessa kohtelemaan samoin ja vieläkin " paremmin" kuin he kohtelivat minua "sairaalassa" ollessani. Kateus ja pahansuopuusko sai "hoito"henkilökunnan toimimaan tavalla jolla toimivat. Varmasti!!! Mutta nähtäväksi jää kuka nauraa parhaiten....

galaxi

Kolmisen viikkoa sitten tein semmoista mentaaliharjoitusta ohjattuna kuulokkeet päässä. Siinä paneuduaan aika syviin vesiin, viimeiksi olin kuulema puhunut rakkaan koirani kuolemasta. Herään tajuttomana lattialta, olin reppinyt ne kuulokkeet pois ja törmännyt pöydän kulmaan. Toinen koira nuolee hädissään mun päätä. Pääsin just ja just sängylle ja sitten iski se kipu. Soitin paikalliseen arvauskeskukseen että mulla tais nyt mennä kylkiluu. Vastaus oli : no tule tänne. Miten ? No meillä on kyllä nyt pitkät jonot, puhe kuulostaa selvältä joten seuraa ja soita uudelleen jos pahenee. Ota kipulääkettä ja jos henkeä salpaa tilaa lanssi.

Hammasta purren seuraavat päivät ja karjuen ylös sängystä (eli keuhkot toimii) kun koiran kanssa on pakko

lähteä hiipimään lenkille. Eka viikko oli aika paha, selälleen meno ja varsinkin ylös nouseminen kamalaa, istuillaan tai hitaasti kävellessä meni joten kuten. Ei vieläkään pysty kääntämään kylkeä mutta päivät menee jo ihan hyvin.  Nukun tällä hetkellä puoli istuiltaan koiran sohvalla ja se maata rojottaa mun sängyllä.

Ei enää mitään mentaaliharjoituksia mulle kiitos !

Teuvo

Ollut 2.5 vko häijy miten säryt sais minimoitua panadol 1g ja burana 800mg määrätty olen ollut hissukseen ulkona pientä lenkkiä harmittaa ois matka reilun vko päästä mite lento?? Kokemuksia.lämpö ei kestä saunaa vie

Vierailija

Ihmiset kokee kivun eri tavoin, mulla lääkäri epäili että tuskin on murtumaa, kun en ole niin kipeä, joku ruhje vaan. Otettiin sitten keuhkoröntgen keuhkojen tarkistusta varten ja olihan siellä se murtuma 😄
Kokenut lääkäri oli ihan ihmeissään kun katseli kuvia, ja totesi että sulla on vissiin aika korkea kipukynnys. Sen tiedänkin, tai siis, sattuihan se aika hemmetisti siis ihan jo pelkkä hengittäminen, liikkumisesta puhumattakaan, mutta oon vähän sellainen sinnittelijä kipujen suhteen että en kovin herkästi valita tai koe olevani kipeä.
Toki riippuu murtuman laadusta, mulla oli yksi siisti murtuma vain, useampi kylkiluu jos murtuu on kivut vähän vissiin eri luokkaa.

Sivut

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat