Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Vai säilytetäänkö se siellä laitteessa? Kauan säilyy ja miten usein vaihdatte sen? Kiitos.

Kommentit (15)

se pidetään laitteessa ja käytetään uudelleen niin kauan kun sen väri muuttuu paljon paljon tummemmaksi.Ravintolassa sekä pikaruokapaikoissa sekä leipomoissa sama öljy voi olla kuukausia riippuen käyttöasteesta.Öljy siivilöidään ja laitteen pohjalta puhdistetaan mahdolliset saostumat eli ruokajäänteet niitähän sinne väkisin muodostuu.Öljyä huolletaan siivilöimällä, menee ainakin kertakäyttömyssyn läpi helposti, hattu siivilään ja kaadat öljyn siivilän läpi. Laita siivilöity öljy takaisin puhdistettuun keittimeen.Voin kertoa että joissain grilleissä öljy on tummanruskeaa ja ällöttävää ennen kuin se raaskitaan uusia ja kaikki ei huolehdi siivilöimisestä. Uutta öljyä heitetään vanhan sekaan.Jos ihmettelet että miksi ranskalaiset ovat liian vaaleita niin voit päätellä että paikassa on öljy uusittu ja perunat ei saa kunnolla väriä. Leipomotuotteet saa kyllä värin uudessa öljyssä, tuotteet joissa sokeria ruskistuvat helposti.Terveisin työkseen ruokaa tehnyt nuorena likkana grillillä ja aikuisena useassa ravintolassa sekä leipomossa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Öljyn monityydyttämättömät sidokset aukeavat kuumuuden vaikutuksesta ja öljy muuttuu haitalliseksi terveydelle, erityisesti jos öljyruokia syödään usein.Itse harvoin uppopaistaessani käytän öljyn vain kerran.

Muistan tuon ensi kerralla, kun mieleni tekee hampparia ja ranskiksia. Alkoi niin ällöttää ajatuskin vanhasta öljystä, että taitaa jäädä grilliruoka vähäksi aikaa :)

ravintolat käyttää uppopaistoon soveltuvaa öljyä.Kaupasta en ole huomannut syväpaistoöljyä toki en ole sitä erityisesti hakenutkaan.Toki voithan säilyttää väliajat öljyn jääkaapissakin ei siitä haittaa ole muttei noissa ammattipaikoissa niin tehdä koska sitä rasvaa käytetään päivittäin.

mutta en osaa sanoa montako kertaa voi käyttää, sillä olen vain lainannut kerran laitetta ja silloin käytettiin muutama päivä ja heitettiin öljy roskiin käytön jälkeen.

mutta muistelen että annoin öljyn olla siellä keittimessä. en muista kuinka usein vaihdoin öljyn, kyllähän sen siitä öljystäkin näki että milloin oli aika vaihtaa.

Vierailija

Aika sairasta jos kuukausia sama rasva. Ite oon 4v työskennelly grillillä ja työskenteln siis edelleen, ni meilä suodatetaan rasvat joka aamu ja kerta viikkoon vaihetaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat