Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Synnytyksestä nyt 5 kk ja hiuket suorastaan tippuvat pois päästä. Onko kokemkuksia? Mikä auttaisi?

Kommentit (12)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Hiusten lähtö johtuu siitä, että raskausaikana hiukset ovat lepotilassa ja putoavat sitten synnytyksen jälkeen pois, riippumatta siitä imettääkö vai ei.

Ne lähtee mitkä lähtee ja sitten alkaa kasvamaan uusia tilalle. Jos nyt jotain haluat tehdä vaikka helpottaakseen stressiä, voit käyttää hiustenlähtöön tarkoitettuja shampoita ja hiusvesiä. Vilkastuttaa verenkiertoa ja auttaa siten uusia hiuksia kasvamaan helpommin ja nopeammin.

Useimmilla alkaa lähteä hiuksia tosi runsaasti noin 4 kk synnytyksestä. Runsas hiustenlähtö kestää noin 2 kk ja sitten palautuu normaalille tasolle. Kaikki lähteneet hiukset alkavat kasvaa uudelleen, mutta aika kiva sänki siitä kyllä tulee tuonne pitempien hiusten joukkoon. Hiustenlähtö voi olla jopa 1/4 hiusten määrästä.Hiustenlähtö johtuu siitä, että raskausaikana elimistö on voimakkaassa anabolisessa tilassa. Hiuksia ei tipu juurikaan. Raskauden jälkeen kaikki silloin tippumatta jääneet hiukset lähtevät kertarysäyksellä. Imetys ei asiaan juurikaan vaikuta, jos vain äiti on hyvällä ravitsemuksella.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat