Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

yösyötöistä eroon, kokemuksia ja neuvoa kaivataan

Sivut

Kommentit (32)

Hei! Taalla pohdimme samoja asioita, tuolla imetyksen lopetus pinossa tata aihetta hieman sivusinkin paiva pari sitten. Vastauksia ei siis ole antaa, lisaa kysymyksia vain... :)Olemme yrittaneet Pantleyn pehmein keinoin vahentaa yosyomista lyhentamalla imetysaikoja yolla, kayttamalla musiikkia, opettamalla isan viereen nukahtamista nyt neljatta yota. Olemme yrittaneet joka heraamisella (tunnin valein) ensin isan rauhoittavan, mutta jos on ihan hysteeriseksi kaynyt niin olen imettanyt ja taas seuraavalla kerralla isa ensin - nain siis Pantley neuvoo. Mutta, onkohan tama juuri sita ees/taas meininkia joka vain hammentaa lapsen? Tana iltana mietimme etta taytyisiko ottaa ' kovemmat otteet' ja olla antamatta maitoa ennen aamukolmea-neljaa...Sita olisin kysynyt, etta onko ' sallittavaa' etta aiti menee rauhoittamaan jos ei isan viereen rauhoitu, vai onko tama viela rankempaa lapsesta? Useinhan neuvotaan etta aidin pitaisi pysya poissa, mutta enta jos itku ei ole pelkkaa maidon peraan huutoa vaan ihmettelya etta missa aiti on? Tassa ketjussa taisi olla esimerkkeja etta yhdessa rauhoiteltiin pienta, se tuntuisi minusta oikeammalta..Osaisikohan joku neuvoa?!

Eli nyt ollaan päätetty miehen kanssa, että ensyönä alkaa meillä unikoulu. Esikoinen ja mies nukkuu evakossa toisessa huoneessa, jotta saisivat etes vähän nukkua... katotaan kuinka käy!Tulen sitten kertomaan mitä tapahtui...pidetää peukkuja!

meni tosi hyvin. Poika heräsi 12 ja 4, ei rauhoittunut silittelyyn mutta rauhoittui heti pariin hörppyyn vettä.( meillä ei syödä tuttia) Nukkui meidän välissä ja heräsi 6. Annoin aamumaidon ja nukkui 8.30 asti. Mielestäni hyvin....Ensi yönä yritän pitää poika omassa sängyssä, jos ei aloita huutokonserttia...Me yritetään yhdessä rauhoitella lapsi...siis minä siinä äidinmaitotuoksuineni...katotaan miten onnistuu...

Mekin olisimme vieroittaneet rinnasta joulun jälkeen mutta sitten tulikin 3 virustautia peräkkäin ja hampaita. Nukuttiin pojan kanssa kahdestaan makkarissa, kun iskä halusi levätä. Ensimmäinen herätys 12, pieni silittely ja jatkoi unia omassa sängyssä. Seuraava 4 ja piti päästä viereen, 2 min tisssiprotesti ja pienellä vesihörpyllä nukuttiin 7:n , milloin maito ja jatkettiin unia 9:n...herätyksiä oli, mutta ilman tissiä, olen tyytyväinen. Saa nähdä milloin meillä nukutaan koko yö, ei ainakaan vielä. Ensi yö on iskän kanssa...palaillaan ja kaikille onnea hyville yöunille.

Tulethan sitten Barbamami ja muutkin kertomaan kokemuksia miten teillä menee!?Itselläni 9kk tyttö, ja yövieroitus olisi meilläkin edessä, kunhan saisin voimia aloittaa sitä....

Meillä neiti ei myöskään ole koskaan syönyt tuttia. Tuosta tekstistäsi ei käy ilmi nukahtaako poikasi tissille vai omaan sänkyyn!? Meillä aluksi tyttö nukahti aina tissille, mutta ensin opetin hänet nukahtamaan omaan sänkyyn ennekuin aloitin tuon unikoulun (jota nyt siis kolme loistokasta yötä takana). Näin havahtuessaan ei säikähdä sitä, kun onkin eri paikassa kun herää.

Ensimmäisenä vieroitusyönä otin tytön heti syliin kun itku alkoi ja heijailin hänet uneen hyssytellen. Olin varautunut huutoon, mutta kaikki kävikin ihmeen helposti. Tsemppiä! Ole vaan päättäväinen!

Meidän tyttö 9,5 kk on myös ollut tähän asti yösyömäri. Tissiä on imetty useita kertoja yössä, ja herättyään on nukahtanut uudelleen vasta, kun on saanut edes parit imut rinnasta.Nyt viikonloppuna päätin, että yösyöminen saa loppua, jotta äitikin saa paremmin levättyä. Yksi yö meni itkeskellessä. Koko perhe nukkui vain lyhyissä pätkissä. Sitkeästi vain annettiin tutti suuhun ja siliteltiin isän kanssa vuorotellen. Tyttö nukkui yön vieressä, jolloin pystyin lähellä olon avulla rauhoittelemaan. Toisena yönä piti myös ottaa viereen, mutta itkua tuli nyt vähemmän. Viime yönä tyttö nukkui ensimmäisen yön kokonaan omassa sängyssä ilman yösyömisiä.Meillä oli ilmeisesti vain tapa, että yöllä syödään, koska noin helposti kävi. Lasta ei tarvinnut huudattaa vaan itku pysyi " hallinnassa" , jos näin voi sanoa. Saa tosin nähdä, miten seuraavat yöt sujuvat. Äiti on ainakin tänään paljon paremmalla tuulella, kun sai nukuttua kunnolla :)

Piti viela kysella etta miten on sujunut aidin paluu rauhoittelijaksi (jos siis isa on hoitanut rauhoittelun aluksi ja aiti pysynyt poissa)? Itse nukuin toisessa huoneessa viisi yota jonka jalkeen palasin omaan sankyymme, mutta nukun yha toisella puolella, siis kauimpana pojasta joka nukkuu sivuvaunussa. Tana yona kuitenkin isa on yon poissa, ja vahan jannittaa etta miten tulee yo sujumaan kun olenkin siella maidon hajuisena pojan vieressa. Toivotaan etta on viikossa oppinut ettei saa maitoa ennen aamuneljaa... Onko kellaan kokemusta?

Levannyt Lumsku :)

Irmeli_76: Meillä on ihan samanlainen tilanne edessä; tyttö siis 9kk eikä syö tuttia tai pulloa. Nokkamukista vettä rintamaidon lisäksi. Oli tosi lohduttavaa lukea esimerkkisi, koska tosiaan tuo tutittomuus tuo sellasta lisäjännitystä tuohon vieroitusasiaan. Tällä hetkellä tyttö herää noin 3kertaa, välillä rauhoituu tassulla, välillä ei muulla kun tissillä. Oman lapsen itkua on kamalaa kuunnella, ja toivoisinkin, että vieroittaminen tapahtuisi ikäänkuin " itsestään" , mitä ei todennäköisesti tule tapahtumaan ainakaan lähikuukausien aikana. Meidän neiti ei oikeastaan ole ikinä ollut hirmuinen tuon tissin perään, ottaa kyllä mielellään jos annetaan, mutta ei siis pyytämällä pyydä. Toivottavasti sillä olisi apua tähän vieroitusasiaan. Voimia kaikille yökukkujille!

Kaksi vieroitusyötä takana. Ekana iltana tyssi nukahti unilleen yhdeksän maissa tissiteltyään unimaidot. Ensimmäinen herätys klo 23 tapansa mukaan. Aika vaativaa itkua, sylittelyä ja unilaulua. Nukahti noin 10 minuutissa heräämisestä! Seuraava herätys klo 3, pinniksestä ähinää ja kitinää, en mennyt etes katsomaan, kuuntelin vaan omasta sängystä tilannetta; nukahti itsestään. Seuraava herätys klo 5, sylittelyä ja unilaulua, nukahti helpommin kun iltayöstä! Seitsemältä herätys, viereen aamumaidolle!Ja jatkettiin vielä unia puoli 9.toinen yö; Tyttö nukahti klo 20:30, seuraava herätys klo 3, sylittelyä ja heijausta, ei siis laulua, nukahti helposti takaisin. Seuraava herätys klo 5, rauhoittelu tassulla. Seitsemältä aamumaidolle viereen ja uusi päivä alkoi! Siis jos olisin tiennyt että tämä käy näin helposti, olisin tehnyt sen jo aikoja sitten! Voimia kaikille yökukkujille ja tsemppiä!Levännein mielin Marjut

Meillä alkaa yötissivieroitus perjantaina.Kysynkin teiltä neuvoa, meillä on kohta 10kk ikäinen poika joka ei syö tuttia. Heti kun vähänkin havahtuu, pomppaa sängystä seisomaan ja itkemään. Eli käytännössä en voi odottaa unikoulun vaatimia minuutteja lainkaan ennen lapsen luokse menoa, sillä eihän poika nyt seisaalleen sinne nukahda... Miten olette toimineet tässä tapauksessa, tai kuinka kannattaisi toimia? Olen usein laskenut pojan mahalleen, taputellut pyllyyn, mutta nousee aina vain ylös ja lopulta sorrun, ja annan tissiä.. Rasittava oravanpyörä josta pitäis päästä eroon.Ja se ongelma on kun ei ole tuttia, niin poika on käyttänyt tissiä tuttina, nukahtaa heti parin imun jälkeen. Sitten jos nukahdan yleensä itsekin, niin herää tunnin kahden päästä siihen kun ilma kiertää mahassa ja tulee röyhtäys. Röyhtäyksen jälkeen yleensä nukahtaa, mutta tuo röyhtäys tulee just siinä vaiheessa, että katkaisee pitkät uniajat totaalisesti.

Kun poika ruokitaan yöllä pullosta, saattaa hyvinkin nukkua yhdellä syömisellä koko yön.

..mutta ehka sittenkin totta! Nyt kolmen yon jalkeen uskallan tulla raportoimaan kuinka meilla on yovieroitus sujunut. Meilla siis lahes 11kk poika joka on aina roikkunut hurjasti rinnassa, ja kohta kahdeksan kuukautta herannyt tunnin valein, hyvina oina kahden tunnin, ja aina vain rinnalle rauhoittunut. Han on myos aina nukahtanut imetykseen. Kovasti siis pelkasin tata vieroitusta - han ei myoskaan syo tuttia lainkaan.Mutta mutta, kuten jo aikaisemmin sepostin, kokeilimme Pantelyn metodia nukuttaa isan viereen ja isan rauhoittelua lapi yon, kuitenkin imettaen jos ei onnistunut. Tama alkoi kuitenkin tuntua raskaalta meille kaikille ja sitten paatimme etta aiti pysyy yon poissa ainakin aamukahteen asti, jolloin sitten imettaisin. Ensimmaisena yona poika nukahti ehka viiden minuutin itkun jalkeen klo20, sitten herasi klo 21, 22 ja 00, ensin itki ehka 10min, toisella kerralla puoli tuntia (tama oli todella rankkaa ja herkassa oli etten juossut ylakertaan, mutta, onneksi pysyimme paatoksessa) seuraava itku olikin vain 5 min ja sitten herasikin vasta puoli neljalta jolloin imetin. Taman jalkeen jatkoi unia yhdella minuutin itkulla aamuseitsemaan! Isa nukkui siis vieressa eika pahemmin taputellut eika silitellyt silla poika hermostui tasta viela enemman, lasnaolollaan vain rauhoitti.Toinen yo sujui siten etta nukahti ilman inahdustakaan, ja kolmella lyhyella (1-3min) itkulla nukkui klo 5 asti, imetin, ja jatkoi aamukahdeksaan unia, jolloin herasimme kaikki iloisina ja levanneina. Ja viime yona nukahti jalleen ilman itkua, pikkaisen itki kerran jolloin tarvitsi isan vierelle nukahtaakseen takaisin, sen jalkeen ' itkahti' pari kertaa ja nukahti yksin uudelleen, imetin klo 4 ja nukuimme klo 7 asti!!Tama on ollut jotain aivan mielettoman mahtavaa, ja todellakin tuhat kertaa helpompaa kuin luulin ja pelkasin. Ja vaikka itse olen ihmeellisen vasynyt (varmaan kun kroppa muistaa etta mita nukkuminen on, niin kaipaa sita enemman - hurjaa miten sita selviaa tunnin patkaunilla yli puoli vuotta...) niin nyt jo ymmarran miten paremmaksi paivien laatu unien paranemisen myota tulee muuttumaan.Seuraava vaihe olisi sitten etta aiti muuttaisi takaisin sankyyn (meilla siis sivuvaunu kaytossa, jonne poika on joka yo nukahtanut) ja sitten kai lopullinen tavoite etta jattaisimme pojan valveilla nukahtamaan itsekseen. Tata varten taytyy varmaan laittaa laita takaisin sankyyn, jotta ei vaan onnistu kiipeamaan peitto/tyyny muurin yli joka nyt toimii esteena (unissaan ei sielta lahde kampeamaan mutta hereilla ehka).Nyt kuuluu paivaunilta herailya,

Levannein terveisin Lumsku :)

Muumimamma

Täällä reilu 8kk ikäisen pojan äiskä lukee "kateellisena" näitä kuinka säännöllisesti herätään ja yösyötöistä on päästy eroon.. Vieroitin pojan tissistä n. 7kk ikäisenä, siihen meni n viikko ja onnistui mielestäni suht helposti. Ajatuksella, että ehkä maitopullon kanssa yösyömiset vähenis.. No ei kyllä vähentynyt! Saattaa herätä 3-7 kertaa yöllä, niin, ettei rauhotu ilman maitopulloa.. Melkeen järkytyin siitä maitomäärästä minkä saattaa yöllä juoda, vaikka päivällä olisikin syöty hyvin. Tottahan kaikki vaikuttaa kaikkeen, liikkuminen/uuden oppiminen, päiväunet, syöminen päivällä, hampaiden tulo jne. Ja noidankehä päivällä ei syödä hyvin-yöllä paljon maitoa. Tosin tänään kerrankin syötiin päivällä hyvin, mutta herännyt jo 3 kertaa maidolle reilu parin tunnin sisään..
Tää on mulle 4. Lapsi, mut ekaa kertaa oli edessä tissistä Vieroittaminen ja nyt yösyötöt alkaa painaa pikkuhiljaa silmäluomia... Mies ei kestä kuunnella sydäntä särkevää huutoa, eikä viittis muita lapsia (ja naapureita) pitää hereillä.. vai onko huudattaminen ainoo vaihtoehto?

Sivut

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat