Sivut

Kommentit (30)

luunapilla ei edes vahingossa voi saada aikaan mitään vakavaa. Olen itse 70-luvun lapsia ja tukkapöllyjä sekä luunappeja aikoinani ansaitusti saanut enkä ole mitään terapioita näihin tarvinnut. Pahoinpitely on täysin eri asia, enkä sano että näitä luunappejakaan tarvitsee joka tilanteessa viljellä, mutta on tilanteita jossa ovat paikallaan ja piste. Kyllähän se niin on että suomalainen kasvatus on kaikenkaikkiaan liian vapaa ja jälki näkyy..

Minua ainakin säikähdytti, kun huomasin läpsäyttäväni nuorempaa lastani. En tiedä mistä omasta lapsuudestani se kumpusi, sillä olen kyllä äitinä ollut tosi rauhallinen eikä esimerkiksi esikoisen kohdalla ole kertaakaan tullut tilannetta, että mitenkään olisin tarvinnut fyysistä kuristusta. Tämä tyttäreni läpsäiseminen (tosi kevyt, onneksi, mutta sellainen, jonka vain tein, en siis päättänyt tehdä) sai minut todella ihmettelemään itseäni. Jos mieheni olisi nähnyt sen ja tullut täydellä höyryllä tuomitsemaan minut (minkä olisin ansainnut) en luultavasti olisi voinut kauhistella sitä yhdessä hänen kanssaan vaan jotenkin lapsellisesti puolustautunut tai vetäytynyt. Sitä piti miettiä pitkään itsekseen. - Ikävää on, että tuo läpsäisemisen olo tuli minulle pian uudelleen. Sain sen estettyä ja sen jälkeen moista ei ole ilmennyt.

Meillä meinasi vuosi sitten karata mopo käsistä uhmaikäisen lapsen kanssa. Kun luunappi annettiin, niin sen jälkeen lapsi totteli ja oli kiltisti. Sitten keskustelimme asiasta mieheni kanssa ja totesimme ettemme halua kasvattaa lapsiamme väkivallan avulla ja näin opettaa lapsiakin käyttämään väkivaltaa. Itse olen saanut lapsena luunappeja, tukkapöllyä ja piiskaakin ja nämä kaikki vain lisäsivät uhmaa vanhempia kohtaan. Sitä uhmaa ei kuitenkaan uskaltanut näyttää vanhemmille ettei taas saisi luunappia huonosta käytöksestä... Näin ne tunteet sitten patoutuuu sisään! Meillä ei enää käytetä minkäänlaista fyysistä kuritusta ja voin sanoa että sekä vanhemmat että lapset ovat varmasti tyytyväisempiä tilanteeseen.sillä meillä oli vastaava tilanne, sillä erotuksella, että läimäyttäjä oli lapsen isoisä. Lapsemme oli puraissut isoisää, mitä ei tietenkään saisi tehdä. Olin tuosya läpsäisystä todella syvästi järkyttynyt, sillä meidän kasvatusmenetelmiimme ei kuulu luunapit, lyäpsäisyt eikä mikään vastaava. Kaikkein eniten minua ihmetytti isovanhempien perustelu tälle lyönnille, se oli " oppii ettei saa lyödä" ..Hmm...Mikäköhän se mallin merkitys on lasten kehityksessä. Se on se mikä eniten vaikuttaa, malli. Okei, jos lasta rankaistaan lyömällä, hän alkaa varmasti pelätä tätä lyöjää ja on ehkä kiltisti häntä kohtaan, mutta alkaa aivan taatusti käyttää itse lyömistä toisten ihmisten kanssa. Väkivalta synnyttää aina lisää väkivaltaa.Saimme onneksi sanottua kantamme (mikä ei ole aina helppoa), eli me emme tuollaisia menetelmiä käytä, emmekä salli, että muutkaan käyttää lapsellemme. Meillä käytössä muut konstit, mm. jäähypenkki, mikä toimiikin hyvin.Koita vielä keskustella miehesi kanssa asiasta. Minäkin olen sitä mieltä, että jos joutuu jo 3-vuotiasta pitämään kurissa väkivalla, niin mikäköhän on tilanne, kun lapsi on murkkuiässä? Väkivalta synnyttää aina lisää väkivaltaa. Ja aika vaikea on vetää rajaa siihen, mikä olisi tällainen äärimmäinen tilanne, jossa väkivalta olisi sallittu. Kun miehesi siis sitä mieltä, että äärimmäisissä tilanteissa saisi kurittaa. Uskon, että vähitellen alkaa kurittaa pienemmistä ja pienemmistä asioista. Kysy mieheltäsi, onko hänestä sallituta myös läpsäistä aikuista? Tätä en itse ymmärrä sitten millään, että kun suuri osa ihmisistä hyväksyy lapsen fyysisen kurittamisen, mutta ei aikuisen kurittamista. Miksi pientä lasta, melko puolustuskyvytöntä saa näiden ihmisten mielestä lyödä.

Kysy vielä mieheltäsi, haluaako hän, että lapsenne tulee aikuisena kunnioittamaan häntä isänä? Pelosta voi syntyä tottelevaisuutta, mutta ei synny aitoa kunnioitusta.Kuten sanoinkin, keskustelu lähti alusta asti menemään väärään suuntaan, ja nyt haluaisin korjata asian. Ja tarkentaisin sen verran, että se oli kyllä mieheni, joka ilmoitti, että saan kasvattaa tästä lähtien lapseni yksin ja siksi käskin lähteä sitten menemään. Mutta samapa tuo, tyhmää uhoamista kummaltakin.Varmaan olen rasittava, joo, mutta tämä asia on kyllä sellainen, että sen on mentävä juuri niin kuin minä haluan. Joko saan miehen tajuamaan asian, tai sitten hän oikeasti saa lähteä menemään. Ei kyse ole siitä, että hän tekin kerran virheen, vaan siitä, ettei hän ilmeisesti ymmärrä, että se oli virhe.Ap

Vierailija

Vain sairas ihminen pahoinpitelee puolutuskyvytöntä lasta.Itseäni ei kasvatettu väkivallalla ja hyvä empaatttinen ihminen musta tuli.Miettikää että joku teitä metrin pidempi ihminen lyö.Mikä ihmisiä vaivaa.Lapset eivät unohda kokemaansa väkivaltaa ikinä.

Vierailija

Tuon takia olen kohdellut vanhuksia kaltoin vastalahjana kaikesta tarpeettomasta kurista koko heidän elämänsä aikana. Jos aikuinen ei ymmärrä että kurilla on tarkoitus puuttua asioihin joilla on oikeasti väliä eikä mihinkään kakkapyllypuheisiin hän tarvitsee mielialalääkistyksen

Vierailija

Mitä enemmän sitä tapahtuu sitä enemmän jaan lapsille kiellettyä tietoa. Olen tuosta hyvästä hakenut holhoutta vanhuksille pitäen heitä nälässä ja syyttäen heidän kasvatteja perinteistään. Röyhkimyksiin kuten lainsuojattomiin tulisi voimat käyttää eikä oppimisvaikeuksista kärsiviin lapsiin. On epäoikeudenmukaisen kurin vika että maailmassa on terrorismia

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Mitä enemmän sitä tapahtuu sitä enemmän jaan lapsille kiellettyä tietoa. Olen tuosta hyvästä hakenut holhoutta vanhuksille pitäen heitä nälässä ja syyttäen heidän kasvatteja perinteistään. Röyhkimyksiin kuten lainsuojattomiin tulisi voimat käyttää eikä oppimisvaikeuksista kärsiviin lapsiin. On epäoikeudenmukaisen kurin vika että maailmassa on terrorismia

Jälkimmäiseen syitä on monia ja usein se on johtanut isovanhemmilla kuritusperinteisiin. Ongelma on siinä ettei uskalleta/pystytä ratkaisemaan ongelmaa muutenkin kuin vihaa purkaamalla avuttomiin. Se puolestaan tekee avuttomista aggressiivisempia jotka puolestaan kostaa eteenpäin ja sitä kautta lähtee pahimmassa tapauksessa kunniattomille teille uskoen pärjäävänsä. 

Vierailija

Minä rankaisen fyysisesti myös aikuisia mutta vain väkivallasta, mutta myös siitäkin mikä on joskus ollut sallittua. Olen käskenyt hakata poliitikkoja jotka ovat muinoin sallineet fyysisen kurin muustakin kuin vahingoittamisesta.

Sivut

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat