Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Sivut

Kommentit (43)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

koska se oli viestini _olennainen_ asia, johon minä vastasin... En sinulle...Ja minä en ainakaan ihmettele apupyöriä vielä 6- tai edes 7-vuotiaalla. Ehkä johtuen siitä, että minä en koe lapsia kilpavälineinä, enkä vertaile omaa lastani hysteerisesti... Minusta ap:n lapsikaan ei ole epänormaali, enkä kauhistelisi häntä! Lapset kehittyvät eri tahtiin ja ovat yksilöitä.Minun lapseni on pienikokoinen, 10-vuotiaana tulee olemaan varmaan keskiverto 6 - 7 -vuotiaan kokoinen. Aikuisena ehkä 155-senttinen.37Annettiin aiheen olla sitten ihan sovinnolla. Toukokuussa otettiin apparit pois ja mentiin nurmelle joka viettää vähän alaspäin. Hän sai kokeilla ja minä pidin tarakasta kiinni. Pikkuhiljaa päästin irti sanomatta mitään. Lapsen kasvot kirkastuivat, kun tajusi ajaneensa metrinkin ihan itse. Kun itseluottamus kasvoi, uskalsi seuraavana iltana ajaa on asfaltilla ( ja minä uskalsin antaa luvan) siitä seuraavana iltana lähdettiin jo 8 km pyörälenkille. Meillä lapsi oli se viimeinen mohikaani, jolla näillä kulmin oli apparit. Hankala tapaus, mutta yllättävän hyvin selvittiin silti. Mitä jos laittaisitte pyörän telakalle vähäksi aikaa? Rentoutukaa ja unohtakaa koko juttu hetkeksi. Ja kun aloitatte harjoittelun, tärkeintä olisi sanoa lapselle " sussa ei ole mitään sellaista, miksi sinä et oppisi" Tietty tsekkaa se tasapainojuttu, jos siltä tuntuu.

Tyttö täytti just 6 vuotta ja ongelmia tässä asiassa on. Osaa ajaa niin, että pyörässä on yksi apupyörä kiinni, mutta kovasta treenistä huolimatta ei sitten löydä sitä tasapainoa. Mä olen itse cp-vammainen, mutta opin ajamaan ilman apupyöriä jo 4-vuotiaana.

Kokeiltiin tuota keväällä: tyttö kaatuu välittömästi jos apparit on sillä korkeudella että kaatumaan pääsee. Jos ovat hieman matalammalla niin pyöräilee vinosti koko ajan jompaan kumpaan apupyörään nojaten.ap

ja voi potkutella. Tämä onnistui meillä niin että ajettiin sillä edellisen koon pyörällä 12" kun opeteltiin ilman apupyöriä. 16" tuntui liian suurelta opetteluvaiheessa. Omat ovat oppineet tuon ajamisen 4-5 vuotiaina.Toki kuten ketjusta voi huomata on vaihteluväli todella iso.Toki teidän lapsi voi olla jo niin iso että jalat yltää maahan sillä isommallakin pyörällä koska tuota ikääkin on jo 7.Pitäisin teinä taukoa koko hommasta sillä lapsella on jo taatusti stressi niin kuin sinullakin. Viikon parin huili ja sitten kaivatte pienemmän pyörän esiin tai isommasta satula niin alas että jalat yltää maahan. Et koske koko pylörään vaan käsket että lapsi potkii vauhtia molemmilla jaloilla yhtäaikaa ja pyörä menee eteenpäin näin. Tasainen asfaltti on hyvä. Anna lapsen potkutella itsekseen rauhassa, älä kommentoi, älä pitele, että saa tuntuman siihen tasapainoon ja ei aikaakaan kun lapsi hiffaa jutun ja alkaa polkea.Näin meidän 4-v opetteli pyöräilemään, ei halunnut että tarakasta pidetään kiinni vaan MINÄ ITE ja potkiskeli yhtenä päivänä ja seuraavana alkoi ajamaan pienen potkuttelun jälkeen.

enkä usko että kukaan luokkakavereista pyöräilee samalla suunnalla kuin hän. Ja on niin pienikokoinen, että voisi polkea apupyörillä vielä 10-vuotiaana, eikä kukaan ulkopuolinen tajuaisi ihmetellä.

Vierailija:

Lainaus:


Minun lapseni on pienikokoinen, 10-vuotiaana tulee olemaan varmaan keskiverto 6 - 7 -vuotiaan kokoinen. Aikuisena ehkä 155-senttinen.37


Sivut

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat