Sivut

Kommentit (43)

Vierailija:

Lainaus:


mutta älkää olettako, että opettaja laatii viikon itseopiskelupaketin oppilaalle loman ajaksi. Kyselkää luokkakavereilta sitten loman jälkeen vaikka, että mitä käsiteltiin tai opettakaa lapsellenne joka kirjasta kappale pari eteenpäin.Raivostuttavinta nimittäin näissä omissa lomissa on nimenomaan se, että pitäisi värkätä näitä koulutehtäviä mukaan lomailijoille!-ope
Ja sama juttu talvella, sijaisen on turha haaveilla yleisistä loma-ajoista kun silloin niitä sijaisia juuri tarvitaan.Kaikilla kun ei ole sitä vakipaikkaa...

t. pätkätöitä 10vuotta tehnyt

Työpaikalta saa lomaa vaihtelevina aikoina (yleensä), koulussa on määrätyt lomaviikot. Näinä viikkoina, esim. talvilomalla ei ole kaikilla mahdollisuutta matkustaa, vaikkapa siksi, ettei paikkoja riitä kaikille, tai että vanhemmilla ei ole lomaa.Fiksut vanhemmat ymmärtävät että loma-aika kurotaan takaisin, ei-fiksut nyt harvemmin edes matkustavat.Niistä matkoista ei kannata olla kateellinen, minusta hienoa että toisilla on siihen mahdollisuus vaikka itsellä ei ole.

Meillä lapset ovat olleet koulusta poissa yleensä 3-5pv lomamatkojen takia lukuvuodessa.

Onneksi opettajat ovat antaneet mukaan läksyjä ilman että ovat marisseet sen teettävän heillä hurjasti lisää työtä. Tästä on joskus joku opettaja valittanut tällä palstalla.

Pari kolme seuraavaa kappaletta oppikirjasta ja yleensä on tehtäväkirjasta ehditty tekemään enemmän tehtäviä kuin kaverit koulussa. Ihan sivistävää ja opettavaista on pelkästään lentokoneella matkustaminen ja lentokentällä toimiminen. Tehtäviä on tehty limpsaa juoden ja välillä uima-altaassa uiden rennosti tunti tai pari muutamana päivänä, suurin osa tehtävistä on kuitenkin tehty jo kotona ennen matkalle lähtöä.

Usein on pidetty rokulipäivä vielä kotona ja kerrattu ne tehtävät.He ymmärtävät myös että ylimääräisen loman takia joutuu tekemään koulutehtäviä itsenäisesti. Ihan samallla tavalla isi joutuu joskus ottamaan töitä mukaan. Jos koulunkäynti olisi vaikeaa lapsillemme tai he suhtautuisivat mukaan otettaviin koulutehtäviin välinpitämättömästi, jäisi varmasti lomaili koululoma-aikojen ulkopuolella meidän perheeltä väliin.

Lomamatkoihin ei meillä enää myönnetä noin vain lomia, vaan niistä täytyy keskustella rehtorin kanssa. Tietääkseni yhtään lomaa ei ole kielletty, mutta loma-anomusten määrä on kuulema vähentynyt merkittävästi sen jälkeen kun koulun johtokunta päätti ottaa tiukan linjan omien lomien suhteen. Pahimmillaan oli puolet luokasta pois hiihtoloman jälkeisen viikon!Myös yhden päivän poissaoloista täytyy tehdä loma-anomus, mutta loman myöntää opettaja.


Jos oppilaalla menee hyvin koulussa, hän ei putoa lomien aikana muiden tahdista pois. Mutta jos lapsella on ongelmia koulun suhteen, niin se parin viikon Thaimaan matka oi vaikeuttaa TODELLA paljon lapsen oppimista, erityisesti jos juuri sinä aikana opitaan vaikkapa matematiikassa jotain uutta&tärkeää.

Harva aikuinen pakottaa lapsensa opiskelemaan lomalla=se on vain hauskanpitoa koko reissu, ei muuta. Sitten Suomessa vaaditaan opettajalta tukioetusta matikkaan, jun lapsi jäänyt jälkeen----+Jos lapsi on sairastavaa sorttia, niin hän voi olla todella monta viikkoa pois koulusta! Eli ollaan muutamassa pikkunuhassa, parissa mahataudissa ja kunnon influensassa =noista saattaa tulla jo yhden kuuukauden koulupäivät.

Kun päälle lisätään pari lomaviikkoa koulun lomien ulkopuolella+mahdollisesti joululomakin tmv. ehkä aloitetaan/lopetaan paria päivää ennen/jälkeen mitä muut, niin lapsella jää aika paljon oppimatta vuoden aikana!Lukuvuodessa on koulua n. 190 päivänä, esim. 40 päivää pois vuodessa koulusta on PALJON!Uskoisin että jokaisella perheellä on mahdollisuus koulun kesäloma aikaan sumplia vanhempien aikataulut niin, että lomalle päästään?Me esim. vuokraamme yleensä huoneiston 3-4 viikoksi jostakin kaupungista joka kesä. Pääsee kunnolla tutustumaan kyseisen maan elämään, ja auton vuokraamalla voi tehdä pidempiä päiväreissuja (vaikka yön yli kestäviäkin) lähialueille.Talvella emme sitten matkusta lainkaan, tai no parin päivän matkoja Tallinaan/Tukholmaan tai kylpylöihin kotimaassa, mutta emme muuten.

Mutta miksi kukaan vanhempi haluaisi lapselleen vaikeuksia? Jos lapsensa on laittanut julkiseen kouluun, käydään se niillä ehdoilla. Kotiopetusvaihtoehto on aina olemassa.

Lomailkaa vaan rauhassa, mutta älkää olettako, että opettaja laatii viikon itseopiskelupaketin oppilaalle loman ajaksi. Kyselkää luokkakavereilta sitten loman jälkeen vaikka, että mitä käsiteltiin tai opettakaa lapsellenne joka kirjasta kappale pari eteenpäin.Raivostuttavinta nimittäin näissä omissa lomissa on nimenomaan se, että pitäisi värkätä näitä koulutehtäviä mukaan lomailijoille!-ope

Sivut

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat