Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Sivut

Kommentit (79)


islam pyrkii ohjaamaan ihmisiä takaisin lain alle, juuri sinne mistä Kristus on uskovat vapauttanut. Paavali kirjoitti: " Kristus on lunastanut meidät vapaiksi lain kirouksesta.

" Oli sitten kyseessä Jumalan täydellinen laki Raamatussa tai epätäydellinen laki Koraanissa, kukaan ei voi lakia täyttämällä saavuttaa Jumalan hyväksyntää. Kukaan ei Kristusta lukuun ottamatta ole koskaan onnistunut täyttämään lakia." Ne taas, jotka luottavat lain noudattamiseen, ovat kirouksen alaisia.Onhan kirjoitettu: Kirottu olkoon jokainen, joka ei tee kaikkea, mitä lain kirja käskee" (Ga1.3:10,13). Kristus vapautti meidät lain kirouksesta kuolemalla meidän edestämme. Hän teki meistä Jumalan lapsia ja antoi Pyhän Henkensä tehdäkseen meistä pyhiä.

Islam sitä vastoin johti seuraajansa taas lain kahleisiin, sillä islam on lakiuskonto. Niitä, joista oli tullut Jumalan poikia ja tyttäriä, kutsutaan tai jopa pakotetaan tulemaan Jumalan orjiksi. Niitä, joiden synnit oli Kristuksen tähden anteeksiannetut, vaaditaan nyt tekemään tekoja: rukoilemaan, paastoamaan, tekemään pyhiinvaellusmatkoja ja uhraamaan eläinuhreja.

Nyt kaikkien Kristusta rakastavien etuoikeus ja velvollisuus on kertoa vapautuksen ilosanomaa lain orjille ja julistaa jokaiselle, joka uskoo: " Vapauteen Kristus meidät vapautti. Pysykää siis lujina älkääkä alistuko uudelleen orjuuden ikeeseen (Gal. 5:1).Islam ja kristinusko ovat kaksi eri tietä. Ensi silmäyksellä ne näyttävät samanlaisilta; ikään kuin ne johtaisivat samaan päämäärään. Mitä enemmän tutkimme niitä, sitä suuremmalta niiden välinen juopa näyttää.

Ne kulkevat kahteen eri suuntaan. Toinen johtaa elämään, toinen kuolemaan. Vain Kristus on tie iankaikkiseen elämään Isän Jumalan luokse.

yksinkertaisesti:

Teot islamissa ja kristityillä ovat erilaisia, islamissa on pakko tehdä 5pilaaria (tai ainakin 4jos ei ole mahdollista mennä Mekkaan)näillä teolla tullaan pelastumaan. kun kristityillä ei ole tälläistä pakkoa pelastuakseensa kun vain sanoa Jeesus tässä olen ota minut. (vaikka näin) sitten tulee halua tehdä jotakin hyvää kuten raamattu sanoo hedelmistä puu tunnetaan.Matteuksen evankeliumi:

7:16 Heidän hedelmistään te tunnette heidät. Eihän orjantappuroista koota viinirypäleitä eikä ohdakkeista viikunoita?

7:20 Niin te siis tunnette heidät heidän hedelmistään.7:7 Anokaa, niin teille annetaan; etsikää, niin te löydätte; kolkuttakaa, niin teille avataan.

7:8 Sillä jokainen anova saa, ja etsivä löytää, ja kolkuttavalle avataan.

7:9 Vai kuka teistä on se ihminen, joka antaa pojallensa kiven, kun tämä pyytää häneltä leipää,

7:10 taikka, kun hän pyytää kalaa, antaa hänelle käärmeen?

7:11 Jos siis te, jotka olette pahoja, osaatte antaa lapsillenne hyviä lahjoja, kuinka paljoa ennemmin teidän Isänne, joka on taivaissa, antaa sitä, mikä hyvää on, niille, jotka sitä häneltä anovat!

7:12 Sentähden, kaikki, mitä te tahdotte ihmisten teille tekevän, tehkää myös te samoin heille; sillä tämä on laki ja profeetat.

7:13 Menkää ahtaasta portista sisälle. Sillä se portti on avara ja tie lavea, joka vie kadotukseen, ja monta on, jotka siitä sisälle menevät;

7:14 mutta se portti on ahdas ja tie kaita, joka vie elämään, ja harvat ovat ne, jotka sen löytävät.

7:15 Kavahtakaa vääriä profeettoja, jotka tulevat teidän luoksenne lammasten vaatteissa, mutta sisältä ovat raatelevaisia susia.

7:16 Heidän hedelmistään te tunnette heidät. Eihän orjantappuroista koota viinirypäleitä eikä ohdakkeista viikunoita?

7:17 Näin jokainen hyvä puu tekee hyviä hedelmiä, mutta huono puu tekee pahoja hedelmiä.

7:18 Ei saata hyvä puu kasvaa pahoja hedelmiä eikä huono puu kasvaa hyviä hedelmiä.

7:19 Jokainen puu, joka ei tee hyvää hedelmää, hakataan pois ja heitetään tuleen.

7:20 Niin te siis tunnette heidät heidän hedelmistään.

7:21 Ei jokainen, joka sanoo minulle: ' Herra, Herra!' , pääse taivasten valtakuntaan, vaan se, joka tekee minun taivaallisen Isäni tahdon.

7:22 Moni sanoo minulle sinä päivänä: ' Herra, Herra, emmekö me sinun nimesi kautta ennustaneet ja sinun nimesi kautta ajaneet ulos riivaajia ja sinun nimesi kautta tehneet monta voimallista tekoa?'

7:23 Ja silloin minä lausun heille julki: ' Minä en ole koskaan teitä tuntenut; menkää pois minun tyköäni, te laittomuuden tekijät.'

7:24 Sentähden on jokainen, joka kuulee nämä minun sanani ja tekee niiden mukaan, verrattava ymmärtäväiseen mieheen, joka huoneensa kalliolle rakensi.

7:25 Ja rankkasade lankesi, ja virrat tulvivat, ja tuulet puhalsivat ja syöksyivät sitä huonetta vastaan, mutta se ei sortunut, sillä se oli kalliolle perustettu.

7:26 Ja jokainen, joka kuulee nämä minun sanani eikä tee niiden mukaan, on verrattava tyhmään mieheen, joka huoneensa hiekalle rakensi.

7:27 Ja rankkasade lankesi, ja virrat tulvivat, ja tuulet puhalsivat ja syöksähtivät sitä huonetta vastaan, ja se sortui, ja sen sortuminen oli suuri."

7:28 Ja kun Jeesus lopetti nämä puheet, olivat kansanjoukot hämmästyksissään hänen opetuksestansa,

7:29 sillä hän opetti heitä niinkuin se, jolla valta on, eikä niinkuin heidän kirjanoppineensa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tää on Josefiinan puolelta alkanut kuulostamaan " meijän Jumala on parempi kuin teijän Jumala" .

Mutta hei, meillä on ihan sama Jumala :D

Jumala itse voi ja saa päättää kenet päästää luokseen ja kenet ei. Meidän omat tulkinnat asiasta on sitten uskontokohtaisia.

Mirkka Salo

Mielestäni veriuhri on kauhea asia. Uskon, että Jeesus on Jumalan poika, mutta tehtävänään ilmoitti totuuden isästään, sillä maailmassa, esimerkiksi juutalaisilla, oli vääriä käsityksiä Jumalasta. Islamin
käsitys pelastuksesta on mielestäni reilumpi, sillä se riippuu omista teoista. Esimerkiksi inhottava juoruilu on tosiaan paha teko. Mielestäni islamin ihmiskuva on siten ylevämpi kuin kristinuskon.

Sivut

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat