Vierailija

Tuntuu että ne haisevat vieläkin tunkkaiselta kun olen pessyt ne 60 asteessa. Konetta on tästä varmaan turha syyttää kun on vasta pari viikkoa vanha, enkä täyttänyt mielestäni yhtään liika täyteenkään :(

Kommentit (8)

Mitä sanoo pesuohje? Oikein hyvälaatuiset lakanat monesti onkin merkattu kestämään 90 asteen pesu. Jonkun ikean halpiksen kanssa homma on vähän herran hallussa. Selviää kokeilemalla. ;)

se voi pestä 90 asteessa celsiusta.Jos ne ovat jotain polyester - tai lyckra- tai silkkisekoitusta (tai puhdasta silkkiä) tai jos ne ovat värilliset niin niitä EI oi pestä 90 asteessa. Värillinen puuvilla ja pellava ja polyestersekoitteet voi pestä 60 asteessa. Kaikki missä on silkkiä tai lyckraa on pestävä enintään 40 asteessa (ilman huuhteluaineita)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

meillä on nyt digitaalinäyttöinen pesukone, ja siinä ei ole vaihtoehtoina kuin 30 ,60 ja 90 astetta, en miettinyt sitä ostaessani konetta. ennen oli sellainen portaaton säätönuppi, mikä oli parempi.eihän pölypunkitkaan kuole kuin yli 70 asteessa, siksi pesen kuumassa

Vierailija:

Lainaus:


eihän pölypunkitkaan kuole kuin yli 70 asteessa, siksi pesen kuumassa
Punkkipöly pidetään kurissa säännöllisellä vuoteen puhdistamisella. Pölypunkkiallergisen sänky ja patja imuroidaan ja vuodevaatteet tuuletetaan viikoittain. Sijauspatja tai sen päällinen, peite ja tyyny pestään kerran pari vuodessa 60 asteen pesulämpötilassa, jolloin pölypunkit kuolevat. Patja uusitaan noin 10 vuoden välein, peitto ja tyynyt muutaman vuoden välein.Punkeista pääsee eroon myös lämpökäsittelyllä. Silloin vuodevaatteet pidetään kuivassa, vähintään +60 asteisessa saunassa tunti, jolloin kaikki punkit kuolevat. Vuodevaatteiden tuuletus pakkasella tappaa valtaosan pölypunkeista, jos on mahdollisuus tuulettaa vuodevaatteita esim. -18 asteessa 24 tuntia. Lämpö- ja kylmäkäsittelyjen jälkeen punkkipöly imuroidaan pois.jos lakanat täyttä puuvillaa tai pellavaa. Olen pessyt usein. Värit saattavat haalistua, mutta tuskin yhdestä pesusta. Olen pessyt värjättyjäkin lakanoita usein 90 asteessa, eivätkä värit ainakaan niin paljon ole kärsineet, että sitä huomaisin. Jos uuteen vertaisi, sitten voisi olla väliä. Joten jos värit ovat sellaiset, että pieni haalistuminen ei haittaa, niin voit pestä vaikka jatkuvasti.

Vierailija

Ainakin ite huomannut, että jos pussilakan pesee liian kuumassa, se kangas jotenkin 'kutistuu' tai 'tiivistyy' niin, ettei se päästä ruumiinlämpöä enää riittävästi läpi, ja nukkuminen on tukalaa. Ei auta vaikka nukkuisi pelkällä pussilakanalla jos se on pilattu liian kuumassa. Liian kuumassa pesussa pilattu pussilakana pitää lämmön allaan kuin lämpöpeite. Se ei ole enää nukkumista varten.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat