Sivut

Kommentit (19)

Vanha keskustelu, mutta jos joku eksyy aiheen pariin vielä tänä päivänä niin tarjoaisin sivistyssanakirjan määritelmää:

1. Estetiikan tuntija

2. Taiteen tuntija

 

Estetiikka on maailmankatsomuksellista

Laajentaisin tuota estetiikan/taiteen asiantuntijuutta vielä. Eli itse koen, että esteetikko katselee ympäristöään ja pyrkii laajentamaan käsitystään kauneudesta. Hän ymmärtää kauneuden subjektiivisuuden eli sen että kukin kokee kauneuden/rumuuden yksilöllisesti ja suhtautuu avoimesti erilaisiin esteettisiin mieltymyksiin ja käsityksiin. "Tyylitaju", maku vaatteiden tai sisustuksen suhteen ei suoranaisesti tee esteetikkoa. Estetiikka on pohjimmiltaan filosofista ja liittyy kokonaisvaltaiseen tapaan tarkastella maailmaa. On varmasti totta että taiteen parissa viihtyvät omaavat laajemman esteettisen elämyskaaren.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Esteetikko on henkilö, joka pyrkii tietoisesti kauneuteen ja haluaa nähdä sitä ympärillään. Myös toteuttaa näitä toiveitaan, kaikessa tai jossain asiassa: puutarhassa, sisustuksessa jne. Voi tätä keskustelun tasoa!

ei-esteetikko

Esteetikko tarkoittaa estetiikan tutkijaa tai muuta estetiikan alan tieteenharjoittajaa. Estetiikka on filosofian tieteenala, kauneuden tai kauneusarvojen filosofiaa. "Esteettinen" ei tarkoita visuaalisesti miellyttävää, vaan esteettinen kokemus voi olla myönteinen tai kielteinen. Sana tarkoittaa vain kauneusarvoihin liittyvää. Käyttäkää näitä oikein, niin ette vaikuta yksinkertaisilta!

Sivut

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat