Sivut

Kommentit (23)

Mulla on vietnamilainen mies, ja hänen kanssaan olen törmännyt tähän, että omaa perhettä tulee aina tukea. Paljon näkee myös sitä, että pidetään kulissia yllä: yritetään näyttää, kuinka hyvin uudessa maassa menee ja hankitaan sukulaisille kaikkea mahdollista - ja itse kituutetaan.Meillä ei kuitenkaan ole oikeastaan riidelty rahan käytöstä. Mä olen hyväksynyt sen, että olemme kustantaneet miehen vanhemmille uuden talon, maksaneet lääkkeitä ja auttaneet sisarukset bisneksien alkuun. Yksi sisko asuu USA:ssa. Olemme myös tilapäisesti auttaneet muitakin sukulaisia ja kavereita, mutta rajansa kaikella. Uskallamme yksinkertaisesti sanoa ei, jos homma ei kuulosta hyvältä. Aikanaan teimme myös selväksi, että vaikka perusasiat Suomessa ovat hyvin, rahan eteen saa täälläkin tehdä työtä. Ja juu, lainaakin on jouduttu ottamaan.Joskus mietin, mitä kaikkea lähettämällämme rahalla olisi täällä saanut, mutta tiesin alun alkaen, mihin tämän miehen kanssa joudun. Ja joskus ei ole vaihtoehtoja, esim. vanhempien sairastaessa. Olemme sentään yhdessä saaneet sovituksi rahan lähettämisestä, eli mies ei todellakaan päätä asiasta itse.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Että tottakai miehessä on paljon hyvääkin ja rakkautta riittää. Nää taloudelliset asiat vaan niin paljon stressaa, että negatiiviset tunteet nousee pakostikkin pintaan. Mies jo suunnittelee uudeksi vuodeksi uutta reissua itelleen sinne. Mitenhän se taas järjestyy.

Juu tiedän mitä se on, kun Kosovossa käydään. Rahaa palaa ja ikinä sitä ei ole tarpeeksi. Aina kun mennään, jaetaan ne tuliaiset ja sitten mies maksaa veljensä velkoja pois. Muutaman päivän päästä rahat loppu ja loppu loma mies riitelee veljiensä ja joskus jopa äitinsä kanssa. Kaksi viikkoa Kosovossa on maksimi - viikko mukavaa ja toinen odotetaan Suomeen paluuta (myös mies). Joka kesä mies kuitenkin haaveilee 4 viikon lomasta Kosovossa, onneksi olen aina muistuttamassa siitä miten siellä käy :-)

Karatura

Hei suomalaiset naiset, kosovolaismiehen naimisissa olevat. Itse en ole suomalainen enkä nainen mutta jos kaipaatte apua/neuvoa lyhyesti ja ytimekkäästi niin saate sen tästä.
Teidän tulisi käyttäytyä tyyliin kosovolaisennaisen tapaan jos tahdotte miehenne kuuntelevan teitä. kosovolaiset naiset ovat hiukan enemmän suorasanaisiampia miehiä kohtaa yksityispaikoilla kuin teikäläiset kun taas kosovolaiset miehet ovat kovapäisiä. Kertokaa heille suoraan naaman että mikä ketuttaa, mutta sanokaa sen silloin ainoastaan kun kukaan muu ei kuule (sitä ei tarvitse kaikki tietää) ja semmoset poliisiuhkaukset niin kuin suomalais-kulttuurissa on tapana, niin kannattaa jättää pois ellei kyse sitten ole oikeasti poliisi-asiasta. Julkisissa kosovolaiset eivät esitä rakkauta omaa naista kohtaan ja eivät näytä pelkoa(jos on) omaa naista kohtaan, kun taas kahestaan olleesaan ei sitten romanttisempia jätkiä löydykkään (se vain on tapa). Ja sitten vielä sellainen asia jossa Kosovolaiset miehet ovat hyviä (jonkun mielestä varmaan väärin) on pelottamisessa. En ole väittämässä heitä vaaralliseksi vaan sitä että osaavat tuijottaa vinosti ja näyttää siltä että olet helvetin pulassa jos jatkat kettuilua, vaikka he itse olisivat enemmän peloissaan. Eli he ei eivät välttämättä edes tekisi sinulle ikinä mitään pahaa, mutta osaavat taitavasti saada sinut ajattelemaan että viimeinen asia mitä haluaisit tehdä on suututtaa heitä.
Toivottavasti ymmärsitte pointin ja joo sukulaiset on joskus vähän perseestä, mutta myös kosovolaisia naisia kohtaan paitsi että he sitten vetää enemmän herneet nenään kuin ollaan nöyrinä. Eikä kosovolaiset sitten mitään ääri-muslimeja ole jos joku niin on joskus ajatellut, pikemminkin vapaa-mallisia muslimeja.

Vierailija

Tuttua kans tuo eräänlaisen kylmyyden omaava kiitos tuliaisisista tai Lahjoista. MUISTANUT SUKUA esim.vuosien saatossa monilla tavoin. Kuitenkin naamasta ei näy onnen ilmeitä vaan pelkkä kiitos ..

Vierailija

Äiti ja isä tulee ensimmäisenä tärkeysjärjestyksessä ei vaimo/mies koska ei vaimo ole kantanut ja synnyttänyt miehen se on se äiti joka hoitanut sen jotenlä edes unta nää että sinä. Olisit tärkeämpi kuin äitinsä

Sivut

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat