Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Sivut

Kommentit (95)

Viisaat asuu tällä hetkellä vuokralla taikka pienemmässä asunnossa ja laittavat joka kuukausi rahaa säästöön. Kun hinnat alkavat tulla alas niin sitten onkin mukava summa säästössä ja pääsee pienemmällä lainalla ostamaan jonkun kivan asunnon! Se on laskettu niin monta kertaa että tällä hetkellä asunnon ostaminen ja ison lainan ottaminen on tosi typerää ja siitä saa varmasti kärsiä tulevaisuudessa. Laina-ajat tulee pitenemään ihmisillä niin pitkiksi että huh, huh. Korot kyllä nousee jatkuvasti. Ja yhden taikka kahden prosentin nousu nostaa kuukausieriä ihan kivasti!!! Samaan aikaan polttoaineen hinnat nousee, sähkö jne. Ja jossain vaiheessa monen pitää vaihtaa autokin uudempaan ja taloa pitää rempata jne. Että semmosta. Ei tartte olla kovin viisas tajutakseen tämän. Seuraa vaan vähänkin noita talousuutisia yms....

melba:

Lainaus:


Kannattaa tutkailla vaikkapa viime laman aikaisia (tai muiden lamojen aikaisia) hintojen putoamisia. Ensin tietty hinnat laskee syrjäseuduilta, mutta kyllä ne kuule arvoalueidenkin hinnat tippuivat ainakin aikaisemmissa lamoissa ihan saman prosenttimäärän kuin mitä huonompien alueiden. Arvoasuntojen hinnat ei tietty koskaan mene yhtä alas, mutta niissähän se 20% enemmän euroina tuntuu kuin vaikka syrjäseudun asunnossa. No aika näyttää tietysti, että kumpi meistä on oikeassa, molempien ihan vaan ennustuksia ja eipä niitä kenenkään kannata omaan elämään varmaksi ottaa. Voihan olla, että huomenna tulee mikä tahansa katastrofi tai minkälainen lottopotti.
Mutta sinä viittaat varmaankin siihen 90-luvun alun lamaan. Täytyy huomioida, että talouden säännöt ja toimintatavat ovat muuttuneet radikaalisti. 90-luvun lama ei tullut itsestään, vaan oli seurausta erittäin leväperäisestä talouden hoidosta, johon syyllistyivät niin poliitikot, yritykset kuin rahoituslaitoksetkin. 2000-luvun " lama" taas johtui teknobuumista, joka villitsi tavalliset talliaisetkin ostamaan konkurssikypsien teknoyritysten osakkeita. Ja kun yritysten todellinen tila selvisi, pörssi romahti.Uskon, että lähivuosien aikana asuntojen hinnat tulevat tasaantumaan, mutta laskua ei ainakaan täällä pk-seudulla tulla näkemään, valitettavasti. Polttelisi se minuakin komea okt, mutta ehkä pitää vielä maksella tätä omaa rivarikolmiotaan jonkin aikaa.t. 54

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

lyhennys. Minkälaisen asunnon saa 80 000e Helsingistä? Jos meinaat perheasunnon Hesasta ostaa, maksaa se sen 200 000e vaikka vaatimustaso ei olisi korkea ja kerrostaloasuntokin kelpaa. Ja silloin lyhennykset onkin jo aika huimat, reippaasti yli 1000e ja siihen vastikkeet vielä päälle. Silloin vuokralla asuminen voi olla jollekkin ihan hyvä ja jopa taloudellinenkin ratkaisu. Vuokra-asunto vois olla esim. 800e/kk. Ja jos omistusasunnon menot on 1400e/kk. Korkoja tosta summasta on vielä niin reilusti, että en ihmettele että moni valitsee sen vuokra-asumisen täällä megakalliiden asuntojen alueella.

Velkaa otettiin alle 100 000 ja sillä saatiin unelmiemme paikalta (maaseutu mutta hyvät yhteydet) meitä miellyttävä talo, jota pikkuhiljaa remppaamme kulloisenkin rahatilanteen mukaan. Kyllä minäkin sen superhienon uuden talon ottaisin, mutta ymmärsin ajoissa mieheni kannan liian suuresta lainasta. Tsemppiä ja koittakaahan saada asiat järjestymään!

Valittiin ahtaampi asuminen rivarissa kivalla paikalla ja elämä on mutkatonta. Matkustellaan ja eletään mukavasti. Kaikki on kivenheiton päässä, myös ystävät. En aio ikinä muuttaa omakotitaloon keskelle ei mitään makselemaan omaisuutta asunnosta, jonne kukaan ei erehdy piipahtamaa edes kahville. Ilman kahta autoa ei pärjää ja vapaa-aika kuluu lasta kuskatessa. Omakotitalossa elämä on muutenkin sellaista nikkarointia, kuin mökillä. Aina tarttee jotain laittaa kuntoon. Nyt tuntuu oudolta, että joskus aiemmin unelmoin omakotitalosta.

Kannattaa miettiä, että vaikka nyt tuo virhe on tullut tehtyä, niin kannattaako sitä päätään hakata seinään seuraavaa 30 vuotta. Nyt asuntojen hinnat ovat korkealla ja tulevat sieltä kyllä 6 vuodessa alas melkoista vauhtia. Ennustuksissa on, että korot nousee 2-3% (ovat nousseet jo vuoden takaisesta 1%), jolloin asunnon hinnat tippuvat 20-30%. Tämä tarkoittaa 200000 euron asunnossa, että hinta putoaa 800 euroa kuussa! Toisaalta jos lainaa on tuon verran, niin kuukausierä voi nousta monta sataa euroa kuussa, esimerkiksi 200000 euron lainamäärällä 3% nousu tekee 370 euroa kuussa lisää. Jos jo nyt meinaa mennä yöunet, niin kannattaa miettiä sitä, että kannattaisiko talo nyt myydä, kun asuntojen hinnat ovat korkealla?Mitään suurta hätäähän ei tuollaisilla tuloilla ole, mutta jos korkojen nousun myötä tulee samalla jotain muita ongelmia, kuten työttömyyttä, sairautta tai vaikka ero, niin sitten on ongelmia. Eihän sitä ikinä tiedä, jos mies vaikka kyllästyy kituuttamiseen ja ottaa ja lähtee... siinä sitten on enemmän velkaa kuin asunnolla on hintaa, jos huono aika sattuu olemaan.Ei muuta kuin tsemppiä teille. Asiat tapaavat järjestyä tavalla tai toisella. Kannattaa kuitenkin joskus miettiä, että jos tekee virheitä, niin ettei sitten pidä niistä niin sinnikkäästi kiinni, että se kiinnipitäminen on vielä suurempi virhe.

koska toinen lapsi tulossa. Moneksi vuodeksi. En halua pistää vauvaa päiväkotiin vaan nauttia kotiäitiydestä ainakin pari vuotta lapsen synnyttyä. Ainakin minä olen kokenut, että töissä olo pienen lapsen kanssa on todella raskasta (riippuu tietysti alastakin) Ajatuskin siitä, mihin oravanpyörään joutuisimme pienien lapsien kanssa, kun olisi pakko mennä töihin että laina saadaan maksettua nostaa niskakarvat pystyyn. Koska haluaisimme vielä lisää lapsia, niin taitaa meidän talon osto olla edessä vasta kun lapset lähenevät kouluikää. Mutta niinhän sitä sanotaan että " huoleton on hevoseton" ja sama taitaa päteä omakotitalonkin kanssa?

omakotitaloon, edes teemme lapsia koppiin kärsimään. Vitsi se kai oli, mutta kaipa nyt on vallallaan sellainen joukkoharha, että omakotitalo on se onnistumisen merkki. Itse onneksi en näin ajattele ja rahaa siten riittää pienistäkin tuloista kerrostaloasuntolainan lisäksi kesämökkiin ja matkustamiseen.

"Kaikki velat oli maksettu paljon ennen kuin tuli 40 mittariin, 15 vuotta ekan asunnon ostosta."Olet syntynyt hyvään aikaan! Nykyään asuntoa ei kukaan tavallinen nuori aikuinen pysty maksamaan ennen 40 vuoden ikää. Et ota huomioon sitä, että nykypäivän hinnoilla pieneen kaksioonkin joutuu ottamaan 30 vuoden lainan, vaikka olisi hyvät tulot. Yhteiskunta on muuttunut (tai siis sitä on tietoisesti muutettu oikeistolaisemmaksi, mikä tarkoittaa sitä, ettei vuokria säännellä jne.). Sinä olet kerännyt omaisuutesi hyvään vasemmistolaiseen aikaan.

Ryhdy yrittäjäksi, myyntiä voit hoidella kotoa käsin, teillähän on nyt tilaa pitää tuotevarastoakin isossa talossa. Hyvä ja suht tuottava idea pitää kyllä olla ja yrittäjäluonnetta. Toinen lapsi menee 'siinä sivussa'.

arshad irfan

Etsitkö lainaa? Henkilökohtaiset lainat, asuntolaina, autolaina, opintolaina, velan konsolidaatiolaina, vakuudettoman velan antaminen, riskipääoma ja niin edelleen. Oletko hylätty lainaa rahoituslaitoksesta? Me Booster Central Trust Capital Finance, erityinen luotto-vuokranantaja, tarjoamme 2% ja yritysluottoja, jotka vaihtelevat 5000 $ ja 70 000 000 dollaria ja mahdollisuudet yksilöille Korkotuotot Lainat alhaisilla koroilla. Ota meihin yhteyttä tänään ja lähetä tiedot seuraavalla sähköpostilla: (arshadfinancialservice@gmail.com).
Onnea on ilo
Jumalan siunausta

Sivut

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat