Vierailija

imeltyykö varmasti huoneenlämmössä? Miehen lempilaatikko olis kiva opetella ite tekemään, mutta...

Kommentit (4)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Imelletty perunalaatikko





Ainekset:

2,5 kg Perunoita

50 g Voita

0,75 dl Vehnäjauhoa

0,5 l Maitoa

1 rkl Suolaa

2 rkl Siirappia





Ohje:

1. Valitse perunoiksi hyvin soseutuvaa lajiketta. Pese perunat huolellisesti ja keitä ne suolattomassa vedessä kuorineen. Kaada vesi pois, kuori kuumat perunat ja soseuta ne tasaiseksi soseeksi voinokareen kera, mieluiten perunasurvimella.

2. Ripota hieman jäähtyneen soseen joukkoon ensin puolet vehnäjauhoista ja sekoita tasaiseksi.

3. Anna soseen imeltyä peitettynä tunnin verran ja sekoita joukkoon loput jauhot.

4. Anna soseen imeltyä lämpimässä paikassa (ei yli 50 asteessa) vähintään 3-4 tuntia tai yön yli. Sekoita sosetta muutaman kerran. Imeltyessään sose löystyy ja saa makean maun.

5. Lisää soseeseen maitoa sen verran, että saat löysähkön, puuromaisen seoksen. Mausta seos suolalla ja siirapilla.

6. Kaada seosta voideltuun uunivuokaan vain reippaasti puolilleen, sillä laatikko kuohuu ja kuplii kypsentämisen aikana.

7. Paista laatikkoa 150 asteessa pari kolme tuntia.





Vierailija

Vierailija kirjoitti:
aina yöksi imeltymään huoneenlämpöön..

Happanemisvaara kun soseen lämpötila on alle 62 astetta. 

Mutta ei se monia haittaa, kun imeltävät hapattamalla alle 62 asteessa.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat