Sivut

Kommentit (71)

ja peitti sen sanomalehdellä. Hyi! Meni aikaa, ennenkuin löysin tuon hajunaiheuttajan toisesta olohuoneestamme.Epäilen yhtä, vähän yksinkertaisen oloista poikaa, joka söi kakkua ja sipsejä todella paljon + suklaata ja jäätelöä. Hänelle ei maistuneet ruokaisammat tarjottavamme, vaan siirtyi suoraan herkkuihin.

mässäilijä lihava vai laiha, vaan pointti on se, että se ei ole hyvien tapojen mukaista ja siksipä kyseinen lapsi pitää opastaa ystävällisesti pois pöydästä muun synttäriväen seuraan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

kaikenlaista ala-arvoista. Mulla on myös tällainen suursyömärilapsi, joka syö kaksi kertaa niin paljon herkkuja kuin muut, jos annetaan. Ihan on normaalipainoinen. Meillä syödään ihan tavallisesti, ja niin että herkkuja kyllä saa monta kertaa viikossa, mutta kohtuudella. Kun oma lapseni on serkkujen seurassa sen huomaa erityisen selvästi (kun ei ole niin nuukaa kohteliaisuustapojen kanssa), muita lapsia ei herkut kiinnosta läheskään samalla lailla kuin omaani. Ei siis ole niin että minä en kiellä ja kasvata, vaan niin että muiden lapset ei ota vaikka saisivatkin. Meidän lapsella asiasta ei ole tullut ongelmaa, koska syödään normaalisti muuten ja lapsi on varsinnainen sähikäinen.Jokin aika sitten oli juttua siitä miten painonhallinta on geneettisempää kuin on luultu. Meillä on yksi sukulaisperhe jossa tämä näkyy tosi selvästi. Äiti on aina ollut pulskuuteen taipuvainen, mutta pitänyt tilanteen kurissa painonvartijoiden avulla. Toinen lapsista on ulkoiselta olemukseltaan äitinsä näköinen ja pulska, suorastaan lihava. Perheen isä on aina ollut laiha luikku, ja hänen näköisensä lapsi myös on ihan samanlainen! Molemmat lapset on samaa sukupuolta vielä. Eli ei genetiikka ole mikään "lupa" olla ylilihava, mutta on selvää että osalle porukasta hoikkana pysyminen ja syömisen hallinta on ihan erilailla työtä kuin toisille ja se pitäisi ymmärtää ja olla edes vähän armollinen. Ja jättää lasten ruma haukkuminen väliin :(. Juu, ja oma paino on normaali ja on aina ollut, ettei tarvi siitä mussuttaa.

Lasten lihavuus johtuu useimmiten liikkumattomuudesta ja tietokonepeleistä ja liika kaloripitoisesta ruuasta. Tämä ihan tutkittua faktaa. Asia oikenee ravitsemusterapeutilla. Sen sijaan anorektikko kaipaa jo psykiatrista apua parantuakseen, silloin paljon myös psyyken puolella ongelmia.

Omat tyttöni kun menevät synttäreille, niin pidän itsestään selvänä että siellä aikuiset hieman ohjailee syömistä. Olin yllättynyt kun nuorenpi, 3v, sai myös kutsun synttäreille ja ilman äitiä :) No, hyvin meni ja tuonikäinen ainakin tarvitsee peräänkatsomista.Meillä kun ollut lastenkutsuja niin ohjelma mietitty etukäteen eikä se mässäily ole pääjuttu. Kun ruokailu loppuu niin reipas kehoitus että nyt leikkimään ja pois pöydästä! Mikä siinä on niin vaikeaa olla AIKUINEN, myös muiden lapsille?!Ja ihan kamalaa huomata, että lapsen paino on myös yksi syy av-äitien päteä! Lasten paino ongelmat on vaikeita ja moninaisia asioita, oli kyseessä sitten yli- tai alipaino.

yhden pikkuvieraan äiti soitti ja sanoi että ko poika on makeasta riipuvainen. että jos voisimme laittaa herkut pois kun on syöty, tai ainakin rajoittaa syömistä. Mun mielestä ok, itsekin olen sokeriaddikti, ymmärrän mitä vanhemmat ajoivat takaa. Normaalipainoinen adhd poika, 5v kyseessä

Lainaus:

Kiinnitin huomiota, että liikkuminenkin jäi vähemmälle. Toiset riehuivat ja hän söi.5-vuotissynttärit
Meillä myös tyttö istuu aina herkkupöydässä pidempään kuin muut ja keskittyy herkkuihin. Käy hieman leikkimässä välillä, mutta pian on taas takaisin kinuamassa herkkuja. Muutenkin syö reippaasti, ikävä kyllä etenkin herkkuja... Ja tämä meidän 5-vuotiaamme on 110 cm pitkä ja painaa korkeintaan 13 kg. Että repikää siitä, ei se synttäreillä nähty käytös eikä edes kaikki ruokailukäyttäytyminen yhteensä koko tarinaa kerro.

Laihat tytöt

Meillä on kaksi laihaa tyttöä. Vanhempi on 11.v, 156,8cm ja 37,5kg. Nuorempi 9.v 140cm ja 29,5kg. Syövät viikonloppuna sipsejä ja karkkia, mutta ei jotenkin vain lihoa??? Urheilee ja ulkoilee myös aika paljon

Sivut

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat