Sivut

Kommentit (35)

päätyivät muistelmaan Helsingissa vallilan amiksessa aikoinaan santsanneensa tätä "sörsseliä" enemmän kuin laki sallii. Nykyään vähän muissa hommissa ja vieläkin valitsisivat ne karseet kalapuikot tämän sörsselin kera miuluummin kuin muut tarjolla olevat asiakastapaamis atriat..



Kukaanhan ei kiinnittäisi minuun huomiota kun laittaisin"catsuiten" päälle ja hiippailisin bondin tunnusmusiiikki soiden jonkin koulun keittiöön kuvaten eri työvaiheet, no kun päädyn iltasanomien lööppiin niin voitte sanoa, mitä me sanottiinkaan...



Ottaen huomioon pari ylimääräistä kiloani niin päätyisin varmaankin youtubin most wanted listalle (järkyttävimmät videot)

sotketaan



-kermaviilia ja chilikastiketta ja sitruunamehua tai

- kermaviiliä, tilliä ja sitruunamehua (ripaus valkopippuria tekee myös terää, mutta luulen ettei sitä silloin 70-luvulla käytetty) tai

-kermaviiliä, auramuruja ja sitruunamehua



tää on kuitenkin paras, vaikka siinä ei ole kermaviiliä



jugurttia, kurkkuraastetta, silputtua sipulia ja sitruunamehua, vähän valkopipputia ja tilliä (tai osta valmis statsikikastike)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Lainaus:

1prk kermaviiliä

1-1½dl säilyke kurkkusalaattia (se missä ei niitä maustepalluroita)




Eli käyttääkin sitä sinappikurkkusalaattia. (tai lisää sinappia)

Lisäksi puolet kemaviilistä korvaa rankankermalla.



Nam.

[mutta mietityttää olisiko 70-80 luvun vaihteessa koulussa käytetty majoneesia j a kapriksia? Mitä mieltä olette



i]kumpikaan näistä tartar-kastikkeen ohjeista tutulta makunystyröille?



2,5 dl majoneesia

1 suolakurkku

2 rkl sipulia hienonnettuna

1 rkl kaprista

1 rkl tilliä silputtuna

suolaa

pippuria

2 rkl sitruunamehua



Hienonna sipuli, suolakurkku, kapris ja tilli ja sekoita ne majoneesiin. Mausta kastike sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla.



toinen vaihtoehto:



200 g kermaviiliä 0,5 dl kevytmajoneesia 0,5 dl sinappikurkkurelissiä ripaus suolaa, sokeria ja rouhittua valkopippuria

Sekoita kastikkeen aineet keskenään ja anna maustua kylmässä muutaman tunnin

[/quote]

-72 syntyneenä en musita kalapuikkoja, mutta ala-assteella jauhemaksapihvien kastiketta yhden pojan kanssa vedettiin purkkipolkulla... Odotettin et muut luokat oli syöny ja käytiin hakemassa niiden pöydistä jääneet maksapihvit ja kastikkeet ja hotkittiin suihin....



Siinä oli kermaviilissä kurpitsapitsapitsasalaattia eli keltasiia kurpitsakuutioita etikkaliemessä.... ja ehkä kurkkua myös..... NAM!

valkokastiketta kananmunalla oli meillä aina. Ja nam!

Omille lapsille maistuu myös.



Teen itse näin:



maitoa

vehnäjauhoja

nokare voita

keitettyjä, hienonnettua kananmunia

( tuoretta tilliä vähän)

suolaa

mustapippuria

1 prk kermaviiliä

4 rkl maustamatonta majoneesia

Noin puolikas porkkana

2,5 rkl kurkkupikkelsiä

1 salottisipuli

1/2 punttia ("kaupan pakkausta") tuoretta persiljaa

reilu 1 tl sokeria

vajaa 1 tl suolaa

reilu 1/2 tl sitruunapippuria

noin 2 tl sitruunamehua

Toimi näin:



Kuori porkkana ja sipuli, ja ajele ne silppurilla pieneksi hakkeeksi.

Sekoita hyvin keskenään kermaviili ja majoneesi.

Lisää joukkoon porkkana- ja sipulihake sekä kurkkupikkelsi.

Hienonna persilja pieneksi ja lisää joukkoon.

Mausta sokerilla ja suolalla. Hae makeansuolainen tasapaino.

Lisää sitruunapippuri ja sitruunamehu happoa tuomaan.

Tarkista maku.

Anna tekeytyä jääkaapissa puolisen tuntia.

Tähän reseptiin jätetyt kommentit »

kiitos kaikille vastanneille, mukavaa illan jatkoa. Jos jollakin lisää sisäpiiritietoa nostelen aina välillä, eli kiitollisena vastaan otan vinkkejä. Tänään kokeilin poikien iltapala kala/reissari hampurilaisiin tätä kermaviili/kevyt majoneesi/kurkkusinappisalaatti "sörsseliä". Pätkä ja isommat heebot tykkäsivät (vanhimmalla 13 v oli kavereita "laneilla" öitsemässä). Mutta alkuperäinen salaisuus yhä siis haussa..

Olen raskaana ja nyt ei sitten mitään muuta mielessäni pyörikään kuin koulun tartar-kastike. Voi jösses kun se olikin hyvää. Siinä oli jotain raastettua kurkkua, olisiko ollut suolakurkkua, ja jotain muutakin hampaissa rouskuvaa ja raikasta. :P

Ainakin Helsingin yliopiston ruokalaoissa on usein jotain kermaviilikastiketta, en edelleenkään tykkää mistään sen tyyppisistä sörsseleistä. Kermaviili ei ole oikein mun juttu :P

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
kermaviiliä
sinappikurkkusalaattia
kananmunaa pilkottuna
tilliä
sitruunapippuria
suolaa
sokeria

Toi kananmuna nyt ei tartarkastikkeeseen kuulu kyllä millään muotoa.

Sivut

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat