Sivut

Kommentit (34)

älkää olko missään tekemisissä sen (0-2v) ikäisten lasien kanssa?? siis koko talvi vältellään kaikkia alle 2v. käsitinkö väärin vai olenko ainoa, jonka mielestä tämä kuulostaa aika naurettavalta?tipy

Olipa kamalan kuulloista tuo JonsQun vaavelin tapaus :( Toivotaan että kaikki menee nyt parhaiten päin.

Ihan pakko nyt kysyä teidän mielipidettänne vaikka tämä ei nyt välttämättä tähän keskusteluun kuulukaan. Mutta meillä siis iskä ollu nyt 3 pvää aika ärhäkässä flunssassa. Keuhkoja kuulemma sattuu pirusti, yskittää ja hirveä nuha ja kuumetta n. 38. No nyt meidän 9.5 kk typykällä on aika kuivaa yskää ja nenä tukossa. Nuhaa oli tässä pari viikkoa sitten kun tehtiin hammasta mutta pari päivää oli välissä ok ja nyt tuli mielestäni eritavalla uudestaan. Eli kysymykseeni:

Tarkkailenko nyt sitä, nouseeko lapselleni kuume? Eli kuumetta ei ole nyt. Vai nostaako tämä " epidemia tauti" kuumetta? Vai onko nyt oleellista tarkkailla vauvan hengitystä?

Anteeksi tyhmät kysymykseni, meidän typy ei ole ollu ikinä kipeenä ja taidan hysterisoida liikoja. Neiti oli tehohoidossa syntyessään vajaat kaksi viikkoa ja se aika ehkä liiankin tuoreessa muistissa. Luotan kyllä itseeni siinä mielessä että näen onko lapsellani hyvä vai huono olla...on ollut tähän mennessä tosi pirteä, nukkuu yötkin tukkoisuudesta huolimatta. Ja kun tuo iskä on ollu täs aikas kipeenä niin tietysti pelkään että tartuttaa lapseen.

Voisiko joku ystävällinen kommentoida asiaa, olenko taas " hysteerinen" esikoisen äiti vai onko aihetta käydä vaikka huomenna yksityisellä tarkistuttamassa tilanne?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Poika on rohissut jo reilun kuukauden, nyt joulun jälkeen olo pahentunut: paksua limaa oksentelee ja välillä meinaa siihen tukehtuakin, paksua limaa tuntuu liikkuvan myös tuolla nenänielussa. Rohisee käteenkin. Kuumetta nousi eilen illalla lähemmäs 39 ja aamulla mentiin tänään sitten lääkäriin.Aamulla kuumetta oli 38,5 ja räkäinen, kärtsty jätkä. Rohinoita kuului ja lääkärin mielestä hiukan tiheentynyt hengitys.Kirjoitti lähetteen TAYSin lastenpolille, että sinne sitten jos vähänkin siltä tuntuu ja nimenomaan RS-virusepäilyn vuoksi. Sanoi, että siellä saadaan tosiaan näytteet otettua ja räkää imettyä ja hengitystä helpotettua. Lääkäristä kun kotiuduttiin, niin kuume oli laskenut, enää 37,5. Pikkumies söikin ja nukahti. Mutta nukkuu lyhyitä unia, on vähän ärtsypärtsy, syö vähemmän kuin normaalisti... Joten jos tämä jatkuu niin Taysiin tästä lähdemme, viimeistään sitten huomenna.Oloa olen helpottanut imemällä limaa nenästä sillä nenä-friidalla, mutta lima on niin paksua, ettei sitä sieltä oikein tule. Vicks VaboRubia laittanut untuun ja untu sängynpäähän, niin se helpottanut hengitystä.Meillä 7/03 syntyneellä keskimmäisellä pojalla rs-virus oli 6kk ikäisenä, silloin tuli keuhkoputkentulehdus ja antibioottikuuri - kotihoidolla selvittiin silloin. Katsotaan nyt miten tämän pikkumiehen kanssa käy.2v isoveljellään on myös paha yskä, kuumetta 39 ja paksulimainen nuha, mutta lääkärin mielestä hänellä oli kaikki kunnossa...unna ja parin päivän päästä 4kk täyttävä pikkumies

Vastaanpa minäkin tähän omine kokemuksineni.Vauvani sairasti 1,5 kk vanhana rs-viruksen. Olimme sairaalassa 8 vkr. Lisähappea saatiin koko ajan, pari päivää nenä-mahaletkussa. Kaksi antibiottiruisketta saatiin korvatulehdukseen. Kuumetta oli korkeimmilaan 37,6 eli ei oikeastaan mitään. Osaton lääkäri vastasi kysymykseeni voidaanko sairastaa uudestaan seuraavasti: Pahimmassa tapauksessa olette takaisin 1 kk:n päästä ja päällä on uusi rv-virus, siis eri kantaa, kuin tällä hetkellä sairastamanne. Vanhemmat lapset ja aikuiset sairastavat rs-viruksen räkäisenä flunssana.No niin meni sitten 2 vuotta ja taas sairastimme rs-viruksen. Nyt ei onneksi ollut tarvetta sairaalahoitoon. Yksityiseltä lääkäriltä saimme astmapiipun, ventolinea ja kortisonia sekä antibiottikuurin. Taudin pahin vaihe oli päivässä ohi, mutta toipuminen lopullisesti kesti useamman viikon. Korvatulehdukseltakaan emme välttyneet tälläkään kertaa antibiottihoidosta huolimatta.Täydellinen kotiin sulkeutuminen ei kuitenkaan mielestäni onnistu, vaikka hermot kestäiskin. Tarhassa oli kuukautta aikaisemmin ollut useampi lapsi rs-viruksessa, mutta silloin ei meille tauti tarttunut, vaan se tuli jostain muualta. Mielestäni riittävä käsien pesu ja ihmispaljoudessa seisomisen välttäminen ovat riittävät varotoimet näihin räkätauteihin. Niin kuin edellinen kirjoittaja totesi, tauti on sentään hoidettavissa.Maltti on valttia tässäkin asiassa

elikkä meidän tytöllä alkoi jouluaattona tulla räkää nenästä ja ajateltiin että saanut vain flunssan isältään.

mutta eilen sitten alkoi oksentamaan limaa todella paljon joten päätimme suunnata lääkäriin.rs.virushan se ja lisäksi molemmat korvat pahoin tulehtuneet.saatiin antibiootti kuuri ja limaa iroittavaa lääkettä.

Viime yön onneksi nukkui jo joten kuten supon voimalla mutta eiköhän se ole sitten tarttunut nyt minuunkin.koko perhe sairastaa sitten samanaikaisesti.

Eli me käytiin tänään tk:n sairaanhoitajalla kun toinen 2vkon ikäisistä kaksosista meinasi tukehtua limaan. Ihmettelin et mikä kumma tuli kun paulautti ja sen jälkeen ei meinannut saada ilmaa, nenästä ja suusta tuli vahvaa limaa. No se helpotti kun imin pikku niistäjällä rkää nenästä ja nyt on nukkunut hyvin. Sh sanoi et pitää seurata vointia, koska on tuota virusta liikkeellä. Heti jos alkaa vielä limaa kakomaan lähdetään kyllä yksityiselle, alkoi sen verran pelottamaan. Tähän aamuun asti on kyllä tosi hyvin syönyt eikä ole kuumeinen, nyt nukkuu edelleen aamu-unia. Meillä v esikoisella ja isukilla ollut jonkin aikaa jo nuhaa, muttei sen kummempaa, toivottavasti tää nyt ei ole sitä rs-virusta!!! Jahas, toinen vauvoista kaipaaa äitiä;)Rölli-peikko ja tytöt 2vko

Vierailija

Tauti koskee 0-2 vuotiaita lapsia ja tarttuu vain heidän keskuudessaan.

Yo. lause on ihan täyttä fuulaa.

RS-virus koskee kaikkia ikäluokkia ja tarttuu kaikissa ikäluokissa, alle 3-vuotiaille tauti vain aiheuttaa huomattavasti isommat reaktiot.

RS-virus voi aikuisella olla ihan perus nuhaflunssa, mutta alle 3-vuotiaalla pahimmillaan sairaalahoitoa vaativa.

Antibiooteista ei ole mitään hyötyä ko. taudin hoidossa, kyseessä on virustauti.

Jasm90

Tämä on vanha viestiketju jo mutta laitan meidän kokemuksista sen verran, että meillä 7kk vauvalle tuli RS-virus. Kuume nousi 39 ja lopulta 40,2, laski hetkeksi lääkkeellä ja sitten nousi taas takaisin. Hengitys rohisi hieman, mutta aluksi ei vaikuttanut mitenkään vakavalta, kunnes alkoi sitten tulla parin päivän kuumeilun jälkeen hengitysvaikeuksia. Vauva hengitti aika tiheästi ja pinnallisesti, 48 oli hengitysnopeus kun ea mentiin käymään. Oli vaikean oloinen ja silmät vuosivat vettä. Oksensi kerran ja ripuloi jatkuvasti. Ea:ssa annettiin avaavaa lääkettä (ei tiedetty vielä että on RS) ja lähdettiin kotiin, jolloin oli suht hyvä kuntoinen ja jaksoi hieman tuohutakin. Illalla ei meinannut alkaa nukkumaan ja önisi vain sylissä, kuume nousi taas 39,4. Nukahti lopulta ja huomasin että hengitys oli katkonaista ja raskasta, jota kuulosteltiin noin puoli tuntia jonka jälkeen lähdettiin käymään ea:ssa, jossa antoivat taas avaavaa lääkettä ja kuumelääkkeitä. Joi maidon ja nukahti sänkyynsä, aamulla heräsi 6lta ja oli ihan tulikuuma 40,2 kuumetta, eikä suostunut juomaan. Lähdettiin ea:han taas ja sieltä laittoivat sairaalaan lastenosastolle, jossa todettiin että RS -virus on. Muilla perheenjäsenillä oireili vain normaalina flunssana, mutta siskollaan oli kyllä myös hengitys välillä aika tiukassa. 

Maya

Kyllä RS on virus joka tarttuu ikään katsomatta kehen tahansa. Pieni lapsi menee pahemmin tukkoon kun hengitystietkin ovat vielä niin pienet. Voimia kaikille tämän karmean taudin kohtaaville pikkulapsille ja heidän vanhemmilleen ♡

Vierailija

Hieman alle 4kk vauva ja juuri kotiuduttiin sairaalasta RSviruksen takia, jotka aiheutti rajut hengitystie ongelmat.
Jos vähänkin hengitys raskasta, rohisee tai vinkuu, käykää näyttämässä lääkäri/päivystys. Varsinkin, jos vauva alle 6kk!

Sivut

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat