Seuraa 

En varmaan kuulu tänne, paiti,ettäkohta on parisuhde vaakaludalla.

Eli yhdistelmäpillereistä pääkipua,mielialanvaihtelua jne. Kuparikierukalla vuosin kuin seula ja tulehdus,kodunkaula tuli araksi ja mies valitti,ettätuntuu.Ehkäisyrenkaasta päänsärkyä ja kallis.

Nyt olen kokeillut inota täynnä minipillereitä, kauhea päänsärky,ja muistamisen kanssa vaikeaa...

Ainut mahdollisuus varmaan sitten koittaa vielä hormonikierukkaa... Jumaluta, että kohta teetän sterilisaation...Kertokaa please omia mielipiteitänne mikä on auttanut teillä...

Sivut

Kommentit (23)

minulla on myös ollut veritulppa ja nyt on hormonikierukka (tosin ottamassa pois lähiaikoina) Pillereistäkin löytyy jopa kolmen merkkisiä, joita voi veritulpan saaneetkin käyttää.


Pistänkö paremmaksi:

- pillerit (tavalliset tai mini-) eivät ole koskaan käyneet, koska niistä nousevat maksa-arvot - nyt niitä ei sitten enää saisi käyttää (hoidetun) syövänkään vuoksi

- mikään muukaan hormonaalinen ehkäisy ei käy, koska syöpä hoidettu

- hormonikierukka ei käy, koska hoidettu syöpä

- kuparikierukka ei käy, koska ennestään erittäin runsaat kuukautiset

- kondomi ei käy, koska toisella kumiallergia

- kuukautiskierto niin epäsäännöllinen, että " varmoihin päiviin" ei voi luottaa lainkaan.Ainoat vaihtoehdot ovat siis selibaatti tai jommankumman sterilisaatio.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Voi se kierukka olla sulle ihan hyvä, jos sulle sopii hormonaalinen ehkäisy. Tiedän monia, jotka siitä tykkäävät ja monia, jotka ei... Eli ei sitä osaa sanoa, ennenkuin itse kokeilet.Mulla oli taustalla se synn. jälk. masennus enkä kestä yhtään estrogeenin laskua. Eivät kaikki reagoi näin voimakkaasti hormonien heittelyyn.Kokeile rohkeasti, jos muuten ei haittaa se, että sisällä on joku värkki koko ajan tms.

Minulle ainoa mahdollisuus kuparikierukka tai kondomit. Muita ehkäisykeinoja ei voida käyttää, koska minulla on ollut veritulppa. Eli hormonaaliset ei tule kysymykseen: pillerit, laastari, hormonikierukka...En halua kierukkaa laittaa, joten kortsujen kanssa ollaan tässä melkein vuosi taas hommailtu. Meillä on kaksi lasta, joista toinen sai alkunsa tosi helposti ja nopeasti. Kaiken huippu on että nyt on menkat myöhässä muutaman päivän. Heh. Eli kohta saa taas vissiin hetken aikaa ihan ilman mitään...

Nykyään on myynnissä sellasia kortsuja joitten pitäs sopia kumiallergisille! Voi löytyä jo tavallisista kaupoista, mutta luulisin että apteekista ainakin..

Inhotaan miehen kans kortsuja, mutta apu löytyi apteekin reseptivapaista ehkäisypuikoista 12kpl 11e, Emätinpuikko sulaa 10 min. eikä tuota mitään hankaluuksia kummallekaan. Ehkäisyteho perustuu vaahdoksi sulavaan siittiöitä tappavaan aineeseen. Hinta-laatusuhde on hyvä, eikä ole ollut sivuvaikutuksia, vaikka yleensä olen allerginen kaikelle mahdolliselle. Ehkäisyteho kestää 2h ja jokaisen siemensyöksyn jälkeen pitää laittaa uus puikko. Toimii ainakin meillä ;)

Siis meillä päin ainakin ensimmäinen kierukka (hormoni tai kupari) on ilmainen.

Minullakaan ei juuri muita vaihtoehtoja ollut, kun on hieman verenpainetta ja yleensä aivan järkyttävän runsaat kuukautiset.

Nyt on siis ollut hormonikierukka noin 2 kuukautta ja alun epämääräisen turvotuksen jälkeen on mennyt aika kivasti. Vapauden huuma on juovuttava ja mies tykkää kamalasti. Yhdessä kylpeminenkin on hauskaa...

Ja minulle tosi iso asia on, että kuukautiset on tosi niukat ja vain yhtenä päivänä viikossa!

En silti tiedä aionko jatkaa näin. Olen aika lääke- ja hormonivastainen tyyppi, mutta kun niin nätisti puhuivat, että vaikutus on paikallinen ja kohtu asettuu lepotilaan, ajattelin kokeilla.

Jos keksin paremman ehkäisymuodon, niin otattaisin kyllä heti pois.

Minä en suostu enää käyttämään mitään hormooniehkäisyä, kierukkaa en kuuna päivänä antaisi laittaa.Varmoihin päiviin en luota mutta kondomeilla ollaan pärjätty.. Saa nähdä kauanko mies niitä suostuu käyttämään.. Ja mulle ne aiheuttaa pientä kuumotusta, tuskin allergiaa on kuitenkaan.Ehkäisypuikot on kokeilematta, pannaan harkintaan. Lääkäri muuten ei edes maininnut että niitä on olemassa kun yritimme löytää sopivaa ehkäisyä.. Minkähän takia ei...

Minun pitäisi päättää mitä ehkäisyksi: En osaa päättää . Neuvola suosittelee sitä hormoonikierukkaa, mutta teidän viestien perusteella en tiedä uskallanko ottaakaa sitä, kun teillä on niin paljon negatiivista sanottavaa siitä. Onko kellään hyviä kokemuksia kierukasta? Meillä jo kaksi lasta. Enkä haluaisi enään kolmatta, ainakaan vielä.

Otin takaisin kuparikierukan koska se on paras (ja ainoa) vaihtoehto mulle.Mieluummin kestän runsaat kuukautiset kuin hulluuden hormoonien kanssa.5kk kitkutin hormoonikierukalla,sit otin pois.

Sivuoireina päänsärky,rasvaiset hiukset,haluttomuus,masennus.Olin oikeasti huonolla tuulella koko ajan! Ei enää koskaan hormoonia kiitos.

mullapa samanmoisia onelmia:-pillerit..koleiltu 4 eriä (esim.mercilon...diane nova ym ym) eivät käy paino nousee kymmeniä kiloja ja masennus iskee ym..kiukkua löytyy ja päätä särkee

-minipillerit eivät käy, kuukautiset eivät lopu...kestivät 1½kuukautta kunnes ne katkaistiin lääkityksen avulla

-kuparikierukka, ei käy, olen raskaana rv.26 kuparikierukka ehkäisymenetelmällä...eli siis ei ehkäise minulla

-kumi...ei onnistu...mies inhoaa ja tahtoo unohtua kiihkossa ;)joten siis mietin samaa..mikä ehkäisy??? Sterilisaatio-no thanks! Ja eikös ne ihon alaiset piikit kerran 3kuukaudessa ja ehkäisylaastarit ole täysin hormonaalisia???? En oo varma, mut jos näin on niin en niitä harkitsekaan noitten sivuvaikutusten vuoksi. Sama ongelma hormoonikierukassa... Sit rengas ja pessaari, mikäs vaikutustapa niillä on? Hormoonit? vai mikä? ainakin kuulostaa hankalalta...Ainoa mitä ite ajattelen nyt vakavissani on ns.sterilisaatio, jossa ei polteta ja tuhota johtimia vaan laitetaan ne ainostaan ns." solmuun" , eli klipsit päälle. Ne klipsit voi poistaa kun niin haluaa...tämä olisi ihanteellinen vaihtoehto, mutta meidän kunnassa eikä naapurikunnissa tehdä sitä!!! Et se siitä!!!käytössä nuo ehkäisypuikot. Ensin harkitsin kolmannen lapsen jälkeen sterilisaatiota, mutten halunnutkaan. Kovasti olivat kierukkaa tunkemassa, mutten sitä huoli, koska on ihan tarpeeksi ongelmia noiden hormoonien kanssa. Kumin kanssa en jaksa plärätä. Eli tuo on ainoa vaihtoehto tai sitten miehen sterilisaatio, johon ei suostu.

Miten ehkäisy voi olla niin vaikeata!?!Minulle ei myöskään ole sopineet mitkään pillerit, eivät edes minipillerit.. Kumi tuntuu yksinkertaisesti pahaltapahalta, vaikka kokeilimme myös lateksittomia kumiallergian vuoksi. Odotan nyt toista lastamme ja mietin kauhulla tulevaisuutta, kun tuntuu ettei mitään ehkäisyä löydy.Kuparikierukkaa en halua ottaa niin monien riskien takia, tosin koko kierukka ajatus kuvottaa. Kysynkin onko kenelläkään kokemusta siitä, että hormonikierukka olisi sopinut ja sen kanssa olisi pystynyt elämään vaikka mitkään hormonipillerit ei sovi?

Kun sanoivat että hormonikierukka olisi hyvin siedetty myös muita hormoniehkäisyjä sietämättömien keskuudessa.. Itse epäilen ja on todella raivostuttavaa joutua maksamaan suuri summa ja juosta heti otattamaan pois.Onko siis kokemuksia??t.äiti punainen

Outo juttu. Minulle eivät yhdetkään e-pillerit (olen kokeillut Femoden, Marvelon, Mercilon.. ainakin nämä) ole koskaan tuottaneet ongelmia. Ainoa on, että välillä unohtuu ottaa pilleri.

Siksipä kokeilin toisen synnytyksen jälkeen hormoonikierukkaa. Oli kamala kokemus. Tulin kiukkuiseksi, vuosin kuin seula, emättimen kuivumista, ihon ja hiusten rasvoittumista, kamalat menkkakivut, pitkät ja runsaat kuukautiset.

Otin kierukan pois noin 8kk sinniteltyäni. Nyt on tapahtunut taas paluu normaaliin e-pillereiden myötä. Lyhyet niukat kuukautiset, ei kipuja, säännölliset jne. Tsemppiä teille muille. Kuullostaa tosi hankalalta. Varmaan se sterilisaatio sitten on paras, jos on varma, että lapset on tehty.

Meliane-pillerit ovat olleet nyt käytössä useamman vuoden. Niiden kanssa en ole huomannut mitään " omituisuuksia" ja kuukautisvuoto on tosi niukkaa.

mikään hormonaalinen ei käy lääkärin kiellosta ja kuparikierukka vuosi hurjasti, katosi itsestään ja olin hetken raskaanakin (km tuli).sterilisaatio minulle on jo puhuttu, mutta jonoon en vielä uskalla- ehkä jonakin päivänä haluttaisiin vielä lapsi. toistaiseksi kitkutellaan kortsujen kanssa ja osittain luomumenetelmin. Meillä on auttanut se paljon että tunnen ovulaation merkit ja mittaan lämpöjä, joten loppukierron voi nautiskella ilman kumia. ehkäisynä tämä on toiminut kohta vuoden.

Sivut

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat