Vierailija

viikon pääsä pitäisi sinne lähteä viikoksi kahden lapsen kanssa. Shoppailla meinataan sekä käydään mukulakadulla mutta mitä muuta??

Kommentit (23)


Kirjasto on keskustassa, Koskikadulla, eli samalla kadulla kuin Carelicum ja Vesikko-uimahallikin, yliopistolle päin vain kävellään (eli joen suunnasta poispäin ;) ) Kirjastoa ei voi olla tunnistamatta, se on iso, moderni valkoinen rakennus. Lainausosasto aukeaa klo 11, satutunnille pääsee sivuovesta. En kerinnyt vielä tarkistaa millä viikolla se aukeaakaan. Mutta huomenna pyrkiydymme sinne tutkimaan asiaa...

Kirjaston vastapäätä on leikkipuisto. Toinen vielä isompi löytyy korttelin verran eteenpäin, vasemmalla. Ovat yleensä aika hyvin aurattuja, pääsee hyvin leikkimään! Ja lumikasoissa on kivoja leikkipaikkoja kanssa, majoja ym.

Ottakaa ainakin liukurit mukaan (tai saahan niitä ostettua täältäkin ;) ) niin pääsee vauhtiin.

t.14 :)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla


Minäkin suosittelen kirkonmäellä mäenlaskua (luterilaisen kirkon takana, sen jossa on iso torni.) sillä lunta täällä piisaa, ja Vesikkoa, siellä on pieni vesiliukumäkikin. Hiihtolatujakin on. Myös leikkipuistoissa on puuhaa, napakelkkoja ja liukurilla laskettavia mäkiä. Suosittelen myös kirjastoa, vaikka ei tänne olisikaan korttia. Kirjastossa on keskiviikkoaamuisin ilmainen satutunti klo 9.30 ja 10.15, (tosin en ole varma alkaako millä viikolla) ja kirjastolla voi käydä myös oleskelemassa, siellä on pelejä joita voi pelata paikan päällä (tietokoneille on ajanvaraukset, mutta lautapeleissäkin löytyy), voi kuunnella satuja ja tietenkin itse istua lukemaan lapsille.Keskustaan on valmistunut syksyllä uusi elokuvakeskus, jossa taitaa pyöriä lapsillekin jotain. Samoin luulisin että kaupunginteatterillakin olisi jotain lasten esityksiä, tosin en ole niitä tullut tarkistaneeksi.Kahvioissa ja vastaavissa voi käydä herkuttelemassa ihanilla leivonnaisilla (esim. Houkutus kävelykadulla) ja tietysti kaikki tyypilliset Mäkkäritkin löytyy ;)Taidemuseolla voi käydä lastenkin kanssa. Siellä on pieniäkin kiinnostavia teoksia esillä, esim. harvinainen kiinalaisen taiteen osasto.Sinkkolan eläinpiha Noljakassa, josta joku mainitsi, on talvet kiinni, mutta kesäisin ihana paikka vierailla! Viime vuosina siellä on pyörinyt myös Vaahteramäen Eemeli -kesäteatteri, joka on ollut huippusuosittu. (Vinkiksi, jos kesäisiä tulijoita..)Tervetuloa Joensuuhun!!!

Olemme tulossa pohjoisesta nyt toista kertaa joensuuhun. Viime kesän /syksyn aikana tutustuimme tuohon mukulakatuun, kotieläinpihaan ja botaniaan (??).Leikkipuistot joensuussa olivat silloin loistavia! Millainen tilanne siellä nyt on? Onko leikkipuistot lumen peitossa vai pystyykö leikkimään?Missä päin kirjasto on? sinne pitää kyllä päästä etenkin jos siellä on satutunteja sopivasti ensi viikolla!Teatteriin olisi ollut ihana päästä, mutta ensi viikolla siellä ei tainnut mennä yhtään lapsille suunnattua esitystä.Vesikko voisi olla myös yksi käyntikohde. Missä päin tämä toinen uimahalli sijaitsee?ap

joskus erikoislämmin vesi tms eli erityisryhmiä (kuten allergisia tai reumaatikkoja) hyvin palveleva, siellä on iso ja pieni allas sekä se poreallas.Suosittelen Vesikkoa, jos lasten kanssa liikkeellä. Siellä on matala allas, " virta" , porepisteitä ja aaltoja, liukumäki, hyppyallas jne ja omat altaat kuntouimareille ja lapsille. Enemmän kylpylätyyppiä siis.t. 14 jälleen

Pulkkamäkeen kirkonmäelle tai Lykylammelle (jossa myös hyvät hiihtomahdollisuudet), laskettelemaan Kolille tai Mustavaaralle, luistelukenttiä löytyy joka puolelta kaupunkia, viikonloppuisin pääsee yleisövuorolla myös jäähalliin luistelemaan. Moottorikelkkailemaan pääsee ainakin Kolilla (lähempänäkin on varmaan mahdollista). Uimista Vesikossa (vesi ei kovin lämmintä) ja Huhmarissa.

Jotenkin hankala sanoa näin paikkakuntalaisena, kun ei tule ikinä käytyä missään :)Huhmarissa voi käydä kylpemässä. Vesikon uimahalli. Talviurheilua, Koli lähellä. Noljakassa on joku kotieläinpiha, mutta taitaapi olla kiinni talvisin.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat