Seuraa 

Onko jotain yskänlääkettä, mitä sais antaa 1-vuotiaalle ilman että tarttis käydä lääkärissä? Ei millään jaksais odotella lääkäriin ihan vaan sen takia että illalla vois antaa vähän lääkettä pienelle, että sais lapsi hiukan nukuttuakin. Yskii siis illalla n.tunnin niin että herää joka kerta yskäänsä ja itkee. Sitten se siitä helpottaa ja nukkuu kyllä yönsä ihan hyvin.Kiitos jos joku osaa auttaa :)L, tyttö 1v ja rv 12+6

Kommentit (9)

Rosa_81:

Lainaus:


Poika vajaa 10 kk ja eilen kävin lääkärillä. Saatiin yskänlääkettä ja vielä sellaista, missä oli kolmio..Sanoi, et vain tarpeeseen saa antaa ja mielellään pienempi määrä eli 2,5 ml, mutta annostus kuitenkin 2,5-5 ml..
M@m@-3x:

Lainaus:


Rosa_81:

Lainaus:


Poika vajaa 10 kk ja eilen kävin lääkärillä. Saatiin yskänlääkettä ja vielä sellaista, missä oli kolmio..Sanoi, et vain tarpeeseen saa antaa ja mielellään pienempi määrä eli 2,5 ml, mutta annostus kuitenkin 2,5-5 ml..Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Poika oli vajaa puolitoistavuotias. Menin suoraan apteekkiin, en siis käynyt lääkärissä. Kysyin sieltä neuvoa, ja sielläkin sanottiin, että yleensä alle 2-vuotiaille ei suositella yskänlääkkeitä, koska yskimisrefleksi ei vielä kunnolla toimi (tai jotain sellasta..). Saimme kuitenkin Toclase (muistaakseni) nimistä yskänlääkettä, jonka siis pitäisi hillitä yskää. Siinä suositusikäraja oli se 2 vuotta, mutta koska meidän pojalla oli sen verran painoa kuin siinä ohjeen rajoissa, niin apteekkari sanoi että voi antaa sen 2,5ml (2-vuotiaan annostus), mutta kuitenkin sitä voisi antaa vain silloin yöllä tarvittaessa, ei 3-4 kertaa päivässä niin kuin ohje sanoo.Tosin meillä helpotti yskä heti sen jälkeen kun oltiin pullo haettu, että ei sitten testattu sitä käytännössä ollenkaan...

ettei yskänlääkkeistä ole ' oikeasti' apua, ne kun on vain sokerivettä enempi tai vähempi.. etenkään pienille ei suositellut mitään ja 4-vuotiaallekin vain jos keuhkoista jotain jo kuuluu ja silloin sit reseptikamaa varovasti. Meillä juotiin pullo toclasea eikä se auttanut yhtään. Höyryhengitystä siis ja makuuasentoa koholle, auttaa enempi.

Omakohtaista kokemusta ei ole mutta ystävälläni on 1.8 vuotias lapsi jolla oli hirvittävä yskä. Äitinsä soitti yksityiselle lääkärille ja tämä oli sanonut että yskänlääkettä ei suositella noinkaan " vanhoille" koska jos lääke irroittaa limaa, lapsi saattaa olla vaarassa tukehtua.

En tiedä sitten, olen kyllä kuullut toisaalta että yskänlääkettä on annettu n. vuoden ikäisille.

Voitko soittaa esim. lääkärille ja kysyä asiaa? Tai neuvolaan?

Poika vajaa 10 kk ja eilen kävin lääkärillä. Saatiin yskänlääkettä ja vielä sellaista, missä oli kolmio..Sanoi, et vain tarpeeseen saa antaa ja mielellään pienempi määrä eli 2,5 ml, mutta annostus kuitenkin 2,5-5 ml..

Käytiin lääkerissä pari viikkoa sitten, kun pojalle tuli yhtäkkkiä todella paha yskä. Lastenlääkäri määräsin Ventoline yskänlääkettä 1,5ml annostuksella 1-3x päivässä. Yskä hävisi noin viikossa ja auttoi muutenkin nukkumiseen ja yleiseen oloon :)

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat