Vierailija

Meillä on nyt pulmallinen tilanne, kun ei tiedetä millaiset tuolit hankitaan kaksosille 1v. Emme asu Suomessa, ja matkustamme 2krt Suomeen ja useita matkoja ympäri vuoden ja joudumme käyttämään matkalle lentokentälle taxia. Kaukalot oli helppo kantaa mukana mutta nyt kaksosten, tavaramäärän ja kahden turvaistuimen kanssa kulkeminen vaikuttaa tosi haastavalta. Asumme yhdysvalloissa jossa myydään vain sellaisia Latch systeemeitä, eli painaa melkoisesti koska se alusta kulkee tuolin mukana. Miten kaksi tuolia kantaa mukana jokapaikkaan? Yksi vaihtoehto on hankki tuolit Suomesta, eikö ne ole suht kevyet kuljettaa mukana? Mitä merkkiä suosittelet? Miten itse matkustat esim. taksit tms pienten lasten kanssa? Täällähän moni kuskaa sylissä taksimatkat. APUA!!!!!

Kommentit (20)

Suosittelenkin vuokraamista (Esimerkiksi jotkut lastentarvikeliikkeet, MLL) tai sitten ostatte kirpputorilta Suomessa vierailuja varten ns. varaistuimet. Teillä varmaan on tuttuja Suomessa, jotka voivat auttaa ja säilyttää istuimia aina poissaollessanne?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Olen sitten vain ajatellut, että kohta ei ole muuta vaihtoehtoa, kuin laittaa vain istuinkorokkeeseen tai kasvot menosuuntaan -istuimeen, vaikka lapsi on vielä niihin liian pieni. Meillä onneksi tällaiset reissut minimaalisia, eli sekä harvinaisia että lyhyitä.

Ja oletko sitä mieltä että auto onnettomuuksia ei tapahdu lyhyilla ajomatkoilla, vain pitkillä? Eikö äkkijarrutus jo ole vaaraksi pienelle lapselle jonka niska ei kestä nopeaa liikettä? En ole hysteerinen mielestäni.

meillä ei sitä tuolia enää tarvitse asentaa sen tuolin omilla vöillä. Siis lapsi laitetaan vain tuoliin istumaan ja auton 3-piste turvavyö kiinni. Aikaa kuluu kutakuinkin muutama sekunti/lapsi =)Lapset 3 ja 4 vuotta.t:12

Meillä aina istuimessa. Piste.

Ulkomailla vuokrattiin auto turvaistuimella ja kotomaassa ei olla liikuttu kuin omalla autolla tai laitettu meidän istuin toiseen autoon.

Lapsi 3 v.

Juuri eilen kysyin lastentarvikeliikkeestä tätä ja sanoivat ettei ole mallia nyt olemassa jonka saisi ilman latch, paitsi ns. toddler seat joka on yli 3vuotiaille tarkoitettu ja on siis isompien lasten malli. Ja niistä Gragon vaunuista, olen nähnyt vain kaukalon sopivan rattaisiin, sekä sitten sellaisia erilaisia ratasosiahan täällä myydään johon voi sen isommille lapsille tarkoitetun tuolin asentaa kiinni ja työntää, mutta aika hankalaa, jos mukana siis kaksi sellaista, tuplamatkarattaat ja 3 matkalaukkua. Täytyy kysyä tosta lastentarvikeliikkeen vuokrasta. Jos ostan Suomesta turvaistuimet joita sitten täälläkin käytettäisiin, niin mikä malli ja merkki olisi turvallinen ja helppo tai kevyt kuljettaa mukana? Onko kellään suosituskia?? Uskailtaakohan yli 1v kuljettaa pelkissä vöissä autossa....

Meillä aina istuimessa. Piste.

Ulkomailla vuokrattiin auto turvaistuimella ja kotomaassa ei olla liikuttu kuin omalla autolla tai laitettu meidän istuin toiseen autoon.

Lapsi 3 v.

Mutta jos tulette suomeen vain matkalle, niin turvaistuimia voi vuokrata! esim. folkhälsan vuokraa, mahdollisesti esim. liikenneturva. Suosittelen vuokraamaan, pyydätte jonkun tutun tuomaan kentälle.Meillä periaate on, että lapsen henki on niin kallis, että sitä ei vaaranneta. Siksi raahaamme turvakaukalot mukana.Eikun tuleehan mulle yksi vinkki mieleen! Cracon rattaisiin saa suoraan kiinni jotkut tietyt turvaistuimet, kysypä vaikka www.lastentarvike.fi myyjältä, mahtuuko teidän isommat lapset niihin.

Vituttaa tommoset vastuuttomat vanhemmat.Ap: älä turhaan luota, että takseihin saa tilattua turvaistuimen. Niitä on siis todellakin muutama koko pk. seudulla. Esim. Espoossa on kokonaista yksi turvaistuin kaikille takseille. Ja sulla kaksi lasta, joten unohda.

on molemmilla lapsilla Aktan duoflex turvaistuimet. Autoa meillä ei ole, joten asennan nuo istuimet aina kun johonkin lähdemme. Nyt tosin jo helpottaa, sillä lapset voi laittaa niillä istuimilla jo nenä menosuuntaan ja pelkällä turvavyöllä vaan kiinni. Ei siis tarvitse itse turvaistuimen vöitä enää köyttää autoon kiinni.

Graco merkkisiä taitavat nuo Aktat olla tänä päivänä. Meidän istuimet on ostettu 2002. Eli kuvan kaltaisia, mutta vanhempaa mallia vähemmillä pehmusteilla =)

http://www.akta.se/images/bilstolar/nytt/stora/duoflex2.gif

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat