Seuraa 

Mitä puette lapselle talvihaalarin alle kun menette ulkoilemaan ja lumiseen hiekkalaatikkoon istumaan kun pakkasta on pari astetta?

Sivut

Kommentit (25)

Meillä on -2 asteen pakkasessa ollut lapsella (2,5v) toppiksen alla vain sukkikset ja collegemainen t-paita (ei siis ihan semmoinen ohut, vaan vähän enempi kangasta). Hyvin on pärjännyt. Sitten -5 asteeseen ja sen alle laitamme päälle uuden, paksun toppapuvun, ja vasta jossain -8 asteessa sen alle puetaan college-housut ja paksumpi paita.Tosin meidän tyttö on helposti hikoilevaa, innokkaasti liikkuvaa sorttia, ja lisäksi saa vielä hiki-ihottumaa, joten mieluummin puen niukemmin kuin pistän lapsen kärsimään kutisevasta ihosta yöllä :/

Meidän 1v9kk tytöllä on tänään päiväkodissa sukkahousut, t-paita, collegepuku. Ulos pukisin itse tuohon päälle tällä kelillä (+2) vain ulkohaalarin, toppahanskat, kaulurin, pipon ja goretex-kengät, joissa villasukat. Päiväkodissa on kuitenkin kassissa mukana villahaalari, varalapaset, varacollege. Yleensä päiväkodista hakiessa ovat ulos pukeneet kaiken mahdollisen päälle, eli villahaalarin ja toppahanskojen alle lapaset, jopa ylimääräisen collegen. Pitäisi varmaan sanoa, että mielestäni on liikaa, mutta olen olettanut, että siellä on niin kokeneet hoitajat, että tietävät minua paremmin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

kyllä meillä ainakin on niin viluinen poika,että vaatetta pitää olla reilusti.meidän poju ei ainakaan ole kovin liikkuvaa sorttia,joten vilu tulee helposti.ja onhan se paljon kiinni noiden toppapukujen paksuudestakin,mitä alle laittaa.meillä ainakin on ihmeen ohut tuo talvihaalari.pakkasella laitan pojalle sukkikset,housut,villasukat,pitkähih.body,pitkähih.paita,neulepaita,kengät hanskat ja talvikypärämyssyn.kerran kun jätin juuri parin asteen pakkasella tuon yhden pitkähih.paidan välistä laittamatta,niin koko käsivarret oli ihan kylmät.niin ja pojalla on ikää 1v 2kk

Eli yleensä näillä leudoilla ilmoilla on lyhythihainen body, collaripuku, sukat. Jos enemmän kun 10astetta pakkasta laitan sukkahousut collarihousujen alle.

laitan t-paidan, pikkuhousut, kalsarit, collegepuvun ja sit talvihaalarin villasukat talvirukkaset kypärämyssy ja talvihattu. Eli sisävaatteet talvivaatteiden alla. Sit kun pakkasta alkaa olla viitisen astetta laitan villahousut ja villapaidan alle ja rukkasiin villalapaset.

body,sukkikset ja sukat alle,sitten ohut pitkähihainen poolo ja college-haalarihousut.

Toppahaalari,kypärämyssy (paksu) ja lämpimät hanskat.

1v8kk vanhalle taaperolle : Sukkahousut, ohut pitkähihainen paita, villlapuku, villasukat, kypärämyssy, toppahattu ja hanskat ja sitten se toppahaalari.Jokainen tavallaan !

Villainen aluspuku, villahaalari, villasukat, villatumput, villainen kypärämyssy, ticketin baby baggien, nahkakarvarukkaset, huopikkaat, fredriksonin lämmin hattu. Ja sanottakoon, että poika touhuaa koko ajan ja tällä varustuksellakaan ei ole hikinen sisään tultaessa.

Moni pitää tätä varustusta hulluutena, mutta minkäs teet kun muuten lapsi itkee koko ulkoilun ajan kylmää ja on ulkoilun jälkeen selvästi kivuissaan kun on niin palellut. Viime talvena en häntä vielä siinä määrin tuntenut, en tajunnut että polo voisi noin palella ja poika huusikin kaikki ulkoilureissut :((Isommat tytöt (2,5v kaksoset ja 3v) pärjäävät sukkikset, ohut trikoopaita-yhdistelmällä reimateccien alla. Näin on eroa...

Hänelle siis riitti tavalliset sisävaatteet toppahaalarin alle ainakin -8 asti, eikä villasukkia kenkien alle tai lapasia rukkasten alle. Mutta tilanne toisen lapsen kohdalla on aivan toinen. Hän tarvitsee jo nollakelissä villahaalarin, -lapaset ja -sukat. Ja todellakin ihmettelen, mitä laitan sitten, kun pakkasta on 10-15! Lapset ovat siis erilaisia.

Meillä pueteen pienessä pakkasessa (alle -5 astetta) ulkoilupuvun alle vain sisävaatteet eli trikoo/collegehousut, sukkikset, t-paita ja pitkähihainen paita. Kun pakkanen on lähentelee -10 astetta laitetaan lisäksi villahaalari. Ikinä ei ole tytöllä ollut kylmä ulkona, joten oletan vaatetuksen riittävän.

Meillä on 2 v 3 kk ikäinen poika ja -2 asteessa on yleensä sukkahousut + villasukat, pitkähihainen body tai pitkähihainen t-paita, rukkaset, pipo ja Jonathanin talvipuku. Hyvin tarkenee, vaikka välillä puuhailee paikaankin.

Sen päälle pitkähihainen paita ja collegehousut tai vastaavat. Päälle talvihaalari. Villapukua en parin asteen pakkasella laittaisi, mutta meidän lapsi on jo 2,5-vuotias, joten liikkuu ja tekee muutakin kuin istuu. Istuvalle lapselle ehkä laittaisin villaista väliin.

Riippuuhan se haalarin alle laitettavan varustuksen määrä mm. haalarista: Uusi vettäpitävä laatupuku ja useammalla lapsella ollut halvempi malli tietty on kaksi eri asiaa.Meillä laitetaan yksi kerros sisävaatetta (esim. pitkähih. paita ja housut) sekä villahaalari. Jos pakkasta on enemmän, lisäillään sitten sisävaatekerroksia. Tämä toimii mielestäni meillä, koska minusta kaksi kerrosta sisävaatetta on sisällä liikaa ja näin esim. sukkiksia ei tarvi ruveta kaivamaan sisällä pois housujen alta.Meillä on myös jo parin asteen pakkasella sekä kintaat että villalapaset. Toisaalta kintaat ovat sellainen enempi syksyllä käytetty " kuorimalli" eli aika ohkaiset. Tuntuu, että sormet taipuu lelujen ympärille näin paremmin, kuin paksummissa kunnon talvikintaissa. Kunnon pakkasella sitten vaihdetaan talviversioihin.

Melkein 2-v:lle laitan pitkät kalsarit, ohuen pitkähihaisen trikoopuseon, collegehousut ja -paidan, puuvillasukat, villasukat, neulottu lämmin kypärämyssy, rukkaset ja talvikengät ja haalari on paljon pesty ja käytetty aika kulunut Remu. Lähempänä -10 astetta laitan collegepuvun tilalle villapuvun.

Samoin puen 5-vuotiaankin, joka tosin osaa hyvin sanoa, onko kylmä tai kuuma. Hän liikkuukin todella paljon ja haalari on uusi mutta halpismerkki Ciraf. On kuitenkin tosi lämmin eikä tarvitse aina yhtä paljon alle kuin pienemmällä.

Lapset ovat erilaisia ja eri tavalla heidät pitää pukeakin. Päiväkodissa tuppaavat pukemaan liikaa. Ehkä aattelevat, etteivät vaan vilustu siellä. Tosin eipä ole terveellistä olla pää märkänä pakkasessa liian paksun vaatetuksen takiakaan!

Pukeminen todellakin riippuu paljolti lapsesta ja tietysti kelistä. Meidän 2,9 v esikoinen on liikkuvainen tyttö joten näillä alle -5 asteen pakkasilla päällä on ollut aluspaita ja pikkuhousut, sukkahousut ja pitkähihainen ohut trikoopaita, collegehousut ja collegepaita. Päässä kypärämyssy ja fleecehattu tai tuultapitävämpi hattu vuorella. Kädessä topparukkaset, pukuna Lennen paksu talvihaalari ja Vikingin goret jalassa. Aina hän on ollut lämmin joka paikasta.Taannoin oli -17 asteen pakkanen, jolloin lisättiin väliin joko villapuku tai fleecepuku ja päähän paksumpi toppahattu, villasukat ja villalapaset rukkasten alle. Lämmin oli, liikkeessä pysyteltiin koko ajan.Pienelle ulkoilijalle, alle 2 v toki tarvitsee enemmän välivaatetta, koska hän on pidempiä aikoja aloillaan eikä juuri juokse. Liikkuva yli 2 v pärjää jo vähemmällä.Jokainen äiti osaa varmasti pukea lapsensa oikein, kokeilemalla löytyy paras yhdistelmä kelille kuin kelille.

Sivut

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat